Chihuahua & Russian Toy
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Iepaziistieties - mana gjimene un citi zveeri :) - Vikija

Go down

Iepaziistieties - mana gjimene un citi zveeri :) - Vikija Empty Iepaziistieties - mana gjimene un citi zveeri :) - Vikija

Post  Ronija Trešdiena Marts 11, 2009 10:48 pm

Laikam jau jaasaak ar to – kaa vispaar saaku sunjus miileet :)
Beerniibaa visus lopinjus no pagalma stiepu maajaas, blusainos kakjeenus, balozhus ar traumeetaam kaajaam vai spaarniem. Mamma gan par shaadaam manaam aktivitaateem nebij sajusmaa, it iipashi kad viens no kakjeeniem, maigi neveseliigs, pamatiigi piekjeeziija visu maaju :D
Taa nu kompromisa variants bija kakjis:) Ar kakji kontakts neizveidojaas – kakjis mani briivpraatiigi pameta, aizejot nezinaamaa virzienaa Mamma gan apgalvo, ka tas nebija vinjas darbs:) Kakjis tieshaam aizgaaja...
Naakamie bija kaamiishi, par kaamiishu galu gan nestaastiishu, tas bija varen beediigs:(
Beidzot tika pienjemts leemums, ka daarza maajaa neluugtie, biezhie viesi ir ar kaut ko jaabiedee prom. Urraaaaaaaaa:) Mamma noleema pirkt suniiti:) Suniitim jaabuut varen niknam, taadu, ko likt pie kjeedes un kursh dziivos cauru gadu buudaa. Devaamies uz sunju klubu ievaakt info, kur vareetu iegaadaaties VAS kuceenu (ak vai, kaa gan taalajaa 1991. gadaa mees domaajaam ljauni par VASiem:( ) Domaats dariits, tikaam Pumpurielas nama pagalmaa, kuraa atradaas svariigaa iestaade – Sunju klubs (jaa jaa – tagadeejais LKF :D ) Ieejot kluba telpaas – tas atradaas nama pagrabstaavaa – muus kaa futbolbumbas tik suutiija dziljaak un dziljaak, milziigaa labirintaa, liidz atduuraamies telpaa, kuraa uz galda kuunjojaas mazi kollijbeerni. Cik vinji bija skaisti!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Protams, tuuliit bija punkji un asaras – mammiit, mums vajag sho suniiti un nevienu citu, es par vinju ruupeeshos un kopshu un aaraa vediishu un un un un ...... Naakamajaa dienaa kuceenam bija jaadodaas pakalj, ak vai, cik taa nakts bija gara. No riita mani sagaidiija vilshanaas, jo sazvanoties ar kuceenu saimnieci, svariigais notikums bija jaapaarcelj uz naakamo dienu. Ehhh, laime bij tik tuvu. Neko, naacaas gaidiit veel vienu varen garu un mokoshu dienu. Atvedot kuceenu maajaas varenaa doma par nikno kjeedes suni, nemanot izzuda nebuutiibaa, maajaas bija ienaacis mazs puukains miilulis, kursh muus prieceeja turpmaakos 10 gadus:( Muusu suniite Dailita daavaaja mums triis burviigus kuceenus, mazaakaa meitinja pecinja bija tik sargaajama un miiljojama, ka tas bija tikai pashsaprotami, ka Dellai bij jaapaliek pie mums:) Otrajaa meitienaa Dailita daavaaja jau chetrus bebiishus, taa bija burviigaakaa daavana manaa muuzhaa – jo suniite bija noleemusi iekaartot visu taa, lai kuceeni naaktu pasaulee tieshi manaa dzimshanas dienaa:) Della kaa kaartiiga meitene uzmaniigi sekoja liidzi visam procesam, un nelikaas mieraa, kameer katru beerninju nebijaam vinjai iedevushi apostiit un salaiziit. Dailita iipashi neprotesteeja:) Shoreiz jau ar’ gribeejaas kaadu kuceenu atstaat, bet saprataam, ka nepraats jau ir divus kollijus tureet dziivoklii – triis jau buutu par traku:) Mans visnepiepildiitaakais sapnis bija, ka tie kuceeni taksh vareetu palikt mazinji visu muuzhu – laikam zemapzinjaa jau gatavojos tojam :D
Diemzheel, sunja muuzham ir lemts buut stipri iisaakam nekaa mums – 15 gadu vecumaa Dellinjas sirds bija spiesta apstaaties Cry Gjimenes leemums nezheeliigs un kategorisks – vairs nevienu suni, nekad un ne pie kaadiem apstaakljiem.
Maajaas ienaaaca klusums, nepierasts klusums, necieshams klusums......
No darba briivajaa laikaa klusiiteem liidu ss.lv, lai papriecaatos par kuceeniem, priecaajos par katru mazuliiti, lai vai kaadas shkjirnes vinjsh buutu. Pagaaja tieshi pusgads, un kaarteejo reizi noleemu papriecaaties par kuceeniem. Uzspiedu uz kaadu, man sveshu skjirni – Krievu toi terjers (gludspalvainais). Ak vai !

Iepaziistieties - mana gjimene un citi zveeri :) - Vikija C1315939e885

Uz mani luukojaas divas acis, tas ir mans suniits, tas ir mans suniits!!! Protams, pa galvu malaas gjimenes leemums – nevienu suni – NEKAD! Sanjeemos un zvaniiju saimniecei, tomeer jaaiet luukoties. Izraadiijaas, vinja dziivoja 5 minuushu gaajiena attaalumaa no manas darba vietas – ko taadu nevareeja laist garaam, uzreiz skreeju luukoties, bet jau briidinaaju, ka pirceejs neesmu, gribu tikai paskatiitiesJ:) Atverot durvis, man skreeja pretii divi mazi suniishi, mani paarnjeema shausmas, tik izdvesu – ak vai, cik kuceentinji mazinji, uz ko saimniece atbildeeja – nee nee, taa ir mammiite un vecaakaa maasa, kuceentinji ir tur iekshaa, un suutiija mani uz istabu, kuraa mitinaajaas mazulji. Tikliidz iegaaju iekshaa, saujas lieluma kunkuliitis lumpachoja kliegdams, breekdams man pretii, leekaaja un pat apchuraajaas:)) Saimniece tik piebilda – sho mees nepaardodam, te buus otra maasinja, kura nu galiigi neizskatiijaas ieintereseeta komunikaacijaa ar mani:) Mazaa bljaaveeja tik trinaas man gar kaajaam un turpinaaja savu iesaakto bljaushanu:) 5 minuushu laikaa leemums bij gatavs – es njemu, bet tikai to mazo neshpetno bljaaveeju, otru nee. Saimniece tik smagi nopuutaas un piekrita, jo vinja tak redzot, ka mazuliite ir noleemusi, ka es buushu vinjas mamma:) Taa kaa taa bija otrdiena, uzreiz pateicu, ka bebiiti njemshu maajaas piektdienas vakaraa, lai pirmaas diennaktis pilniibaa vareetu veltiit tikai vinjai. Noklausiijos garu lekciju par Vikijas vecaakiem, vinju tituliem un ciltsrakstiem, poteeshanu, baroshanu, audzinaashanu, vienvaardsakot – visu dziivei nepiecieshamo:) Ejot atpakalj uz darbu, pa galvu maisiijaas tikai viena doma, kaa noskanjot maajiniekus, ka suns buus un viss:) Rokas naudu tak biju jau iemaksaajusi:) Noleemu tureet visu milziigaa nosleepumaa i kluseet kaa partizaans – taa teikt nostaadiit fakta priekshaa un ierasties maajaas ar beernu uz rokaam :D Ehhh, liela bija mana apnjemshanaas:) Izpljaapaajos jau otrajaa dienaa:) Mamma ar mani 2 dienas nerunaaja, i draudeeja mekleet sev dziivokli, jo vinja ar mums nedziivoshot, un vispaar es vinju kapaa dzenot bla bla bla... Neliidzeeja nekaadi vaardi, ka vinjai buus tik mazaa rokaas jaapanjem un vinja iemiiles mazo kjiparu... Vienalga biju pilniigi paarliecinaata, ka viss buus shtokos:)
Urraaaaaaaaaaa, Paldies Dievam, piektdiena ir klaat!! :) Triicoshaam rokaam un kaajaam gaaju pakalj savai meitinjai pecinjai:) Maajaas jau viss bija sagatavots mazuliites ienaakshanai, gan konservinjsh nopirkts, gan sausaa bariiba – taa teikt – eedamais visaam gaumeem:) , gan gultinja un bljodinjas un rotaljlietas:)
Peec dazhaam stundaam pienaaca arii trakais briidis, kad ieradaas mamma... Mazaa guleeja savaa gultinjaa – atveroties durviim saspiceeja savas aushteles un ar savaam pogaam luukojaas manaa mamma, kura ar aciim mekleeja kuceenu gultinjaa. Atskaneeja tikai nikns – kur ir tas vaukshkjis, uz ko atbildeeju, ka chuch gultinjaa, niknajam toniitim nenoplokot, atskaneeja, ka jaauzvelkot brilles, jo nevar beernu saskatiit :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Briidii, kad mamma no iepirkumu maisinja vilka aaraa vistas fileju un pazinjoja, ka tas neesot mums, bet gan kuceenam – sapratu, ka viss jau ir labi:) Un, lai kaa mamma to negrib atziit, jau Vikiju miil:) - pat rokaas nepanjeemusi:) Veel vairaak paarliecinaajos, ka kuceens ir iekarojis mammas sirdi, bija naakamajaa riitaa, kad visa gjimene (jaa jaa, Vikija arii – aizotee:) )devaas uz veikalu, un mamma piekodinaaja, lai obligaati atceros, ka jaanopeerk torte. Es gan biju varen izbriiniita, jo atminja man laba un skaidri zinaaju, ka neviena jubileja tak nav. Tad tik uzzinaaju patieso iemeslu – Vikijai tak apriteeja divi meeneshi !!!!:D

Tagad jau ir pagaajis labs laika spriidis:) Protams, kollijs ar toju nu galiigi nav liidziigs:) Bet miiljsh bezgala:) Vikija jau ir liela daama, un starp citu, mamma to vien dara, kaa lutina vinjuJ

P.S. Shii bildiite ir taa likteniigaa:)
Ronija
Ronija
Moderator
Moderator

Number of posts : 2644
Dzīvesvieta : Latvija

Atpakaļ uz augšu Go down

Atpakaļ uz augšu

- Similar topics