Chihuahua & Russian Toy
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

lūdzu jūsu ieteikumus un idejas

5 posters

Go down

lūdzu jūsu ieteikumus un idejas Empty lūdzu jūsu ieteikumus un idejas

Post  Māriņa Ceturtdiena Septembris 02, 2010 7:52 pm

Tā ka man drīzumā jāpiedalās darba grupā par šķirnes suņu un kaķu apdrošināšanu un veterināri medicīnisko izmaksu apdrošināšanu tad lūdzu izsakiet savus viedokļus un vēlmes kas jums būtu svarīgi , ja izvēlētos šādu pakalpojumu un lai to izvēlētos kas būtu primārais , svarīgākais.
Māriņa
Māriņa
Estimable
Estimable

Number of posts : 1672
Dzīvesvieta : Salaspils, Rīga

Atpakaļ uz augšu Go down

lūdzu jūsu ieteikumus un idejas Empty Re: lūdzu jūsu ieteikumus un idejas

Post  Ruby Ceturtdiena Septembris 02, 2010 8:28 pm

Maarinj, es iisti nezinu kaadus ieteikumus jaaraksta, bet vienu kas man tieshaam ir ljoti svariigi un kas bija galvenais kaapeec izveeleejos Allianz apdroshinaashanu ir tas ka vinji tev piemeero meenesha (vai gada) maksu un vinja mistiski neiet uz augshu naakoshajaa gadaa tikai tapeec ka ieprieksheejaa gadaa esi daudz claimus taisijis, vai arii ja sunim kaut kas ir atklaats vienaa gadaa tad naakoshajaa vinji nesamazina to limitu tieshi tai lietai, vienu vaardu sakot - taa ir apdroshinaashana uz muuzhu, kur vinji maz ko var izmainiit :) Ok ja pieliek kaadus paaris eiro tad es nesuudzos, njemot veeraa cik no vinjiem jau esmu izprasiijusi :)

Patiik ja piemeero atlaides ja suns ir chipots, kastreets/sterelizeets un ja ir vairaak par 2 dziivniekiem tad arii ir atlaidiite :)

Un protams arii bezshkjirnes sunjiem ir nepiecieshama apdroshinaashana :) piem man par Lurdesu sanaak maksaat mazaak nekaa par Peppi un Roksi :)
Ruby
Ruby
Estimable
Estimable

Number of posts : 4398
Dzīvesvieta : In the arms of an Angel

Atpakaļ uz augšu Go down

Post  Buciitis Ceturtdiena Septembris 02, 2010 8:41 pm

Es Tipītim tiešām vēlētos apdrošināt, bet nosacījumus pat nevaru iedomāties. Vai to varētu salīdzināt kaut kā ar cilvēku veselības apdrošināšanu? Icon24

Buciitis
Estimable
Estimable

Number of posts : 1189
Dzīvesvieta : Rīga, Ziepniekkalns

http://www.vetvet.lv

Atpakaļ uz augšu Go down

Post  Māriņa Ceturtdiena Septembris 02, 2010 8:53 pm

Nu pie mums pagaidām var apdrošināt tikai šķirnes suņus un kaķus un tas laikam cik saprotu Ruby pie jums notiek savādāk. Jums tas laikam ir līdzigi kā cilvēkiem, bet šeit vēl nav tik attīstīts tāds pakalpojums. Mums te iekļaujas tikai ēkšņas neparedzētas saslimšanas, ikgadējās potes un profilakses protams netiek apmaksātas. Sunim jābut reģistrētam un vakcinētam, uz apdrošināšanas bridi veselam Apdrošina suņus tikai no 6.mēnešu vecuma.
Kā būtu , ja es rītā darbā ja būšu ( jo slikti jūtos, man temperatūra) iekopēšu tagadējos noteikumus un jūs izteiktu savus viedokļus ko vajadzētu mainīt vai uzlabot, papildināt.
Māriņa
Māriņa
Estimable
Estimable

Atpakaļ uz augšu Go down

Post  Buciitis Ceturtdiena Septembris 02, 2010 8:57 pm

Tad jau mans pirmais ieteikums, no tā ko Tu teici, Māriņ, tad es labprāt gribētu arī apmaksātas ikgadējās potes. Un kas īsti ir saprotams ar pēkšņu saslimšanu?! Tas ir tad, ka kaķis kāju lauž vai arī skaitās, ka viņš piemēram saaukstējas?!

Buciitis
Estimable
Estimable

Atpakaļ uz augšu Go down

Post  Ruby Ceturtdiena Septembris 02, 2010 9:19 pm

Jaa jaa protams ka pie jums ir viss savaadaak, jo arii vetpakalpojumu cenas protams ljoti atshkjiraas :(

Mums var apdroshinaat kuceenus jau no peedeejaas potes :) taatad ap 10-12 nedeelju vecumu. Man liekas ka audzeetaaji var arii apdroshinaat jau aatraak, bet neesmu par to paarliecinaata. Ikgadeejaas vakcinaacijas neatmaksaa, arii pretblusu un prettaarpu profilakses neatmaksaa, sterelizaaciju/kastraaciju arii nee, bet ja ar to peec tam sastiitas kaut kaadas probleemas, tad gan atmaksaa. Man liekas ka dzemdiibu izmaksaas arii netmaksaa, bet skaidri nezinu, jo nav bijusi saskare ar to. Apdroshinaat suni var tikai liidz 8 gadiem, ne vecaaku. Jaa arii tas ka uz apdroshinaashanas briidi sunim jaabuut pilniigi veselam, vai arii jau eksisteejoshaas vainas neapdroshina, paareejaas ir ok.

Buutu super Maarinj ja tu iekopeetu un mees vareetu apskatiit :) Es vareetu pamekleet un iekopeet saliidzinaashanai arii saveejo :)

Ruby
Ruby
Estimable
Estimable

Atpakaļ uz augšu Go down

Post  inly&bugy Ceturtdiena Septembris 02, 2010 9:20 pm

Arī man ļoti interesētu suņa apdrošināšana. Es nevaru iedomāties savu veselības aprūpi bez apdrošināšanas...
inly&bugy
inly&bugy
Profesional
Profesional

Number of posts : 222
Dzīvesvieta : Rīga

Atpakaļ uz augšu Go down

Post  Māriņa Piektdiena Septembris 03, 2010 10:29 pm

Tā kā šodien darbiņā nebiju, tad iekopēt info par apdrošināšanu varēšu tikai pirmdien, kaut uzreiz varu teikt , ka ikgadējās potes noteikti tas nesegs...... :(
Māriņa
Māriņa
Estimable
Estimable

Atpakaļ uz augšu Go down

Post  Ruby Piektdiena Septembris 03, 2010 11:03 pm

Maarinj - kaa tu shodien juuties? Es ar esmu apslimusi, pa ljoooooooti ilgiem laikiem, tagad gruuti pierast ka labaak paseedeet maajaas nevis kaut kur skriet. Kaklaa shodien ieraudziiju vienu baltu bumbuliiti (strutas) taa kaa shis ir jaaizgulj :( Man ir bijusi ruugta pieredze ar sho kad kaartiigi neizaarsteejos. Nevaru atrast termometru, bet laikam labaak taa citaadi veel vairaak sashljukshu affraid
Ruby
Ruby
Estimable
Estimable

Atpakaļ uz augšu Go down

Post  Māriņa Piektdiena Septembris 03, 2010 11:20 pm

Man ir temperatūra un nenormāls nespēks....sāp galva Cry
Māriņa
Māriņa
Estimable
Estimable

Atpakaļ uz augšu Go down

Post  Ruby Piektdiena Septembris 03, 2010 11:42 pm

Turies un veseljojies sunny peec iespeejas vairaak atpuuties, tas vienmeer laikam ir vissvariigaakais!

Man pagaashnedeelj veel zobu aizblombeeja un tagad saap tas kakls un pie reizes arii tas zobs no taa kakla :( vienkaarshi pretiigi! Visas pretsaapju zaales ko Latvijaa nopirku jau izlietotas, a te man taadas aptiekaa nedod :(
Ruby
Ruby
Estimable
Estimable

Atpakaļ uz augšu Go down

Post  ajame Sestdiena Septembris 04, 2010 12:03 pm

Mums atsūtīja piedāvājumu, bet es vēl mēģināšu atrast ko citu.
Gada maksa par polisi 170 Ls, pašrisks- 100. Es tikai nesapratu vai tā polise bija aprēķināta uz abiem suņiem, vai uz vienu.. Man tas šķiet nedaudz par daudz.
ajame
ajame
Estimable
Estimable

Number of posts : 1059
Dzīvesvieta : Tukums

http://toydog.jimdo.com/

Atpakaļ uz augšu Go down

Post  Ruby Sestdiena Septembris 04, 2010 1:51 pm

WOW Ajame, ja tas ir tikai par vienu suni, tad jau pie jums cenaam buutu jaabuut taadaam pashaam kaa mums, un algaam ar!!! Ja apm reekjina 170 lati ir 240 eiro = es taa maksaaju par vienu suni SHEIT!! Un pashrisks mums ir 65/70 eiro (50 lati) taatad pie jums divreiz vairaak!! Nu gan cenas!! Un ja saliidzina vetpakalpojumu cenas tad piem rengens sheit maksaa 150 eiro, analiizes ar saakot no 100/150 eiro, patellas luksaacijas operaacija apm 1500-2000 eiro. Latvijaa Drapche man teica ka taada operaacija maksaatu ap 150 latu! Ir starpiiba, ne?

Cik ir tas limits tieshi vetpakalpojumiem tavai apdroshinaashanai? Un ko veel vinja sedz?

P.S. ar pashrisku, es saprotu ka taa ir taa pirmaa summa ko tu pats maksaa, ja kas notiek, bet ja aarsteeshanaas izmaksaa vairaak nekaa taa summa tad paareejo visu apmaksaa apdroshinaashana, ja?
Ruby
Ruby
Estimable
Estimable

Atpakaļ uz augšu Go down

Post  Māriņa Pirmdiena Septembris 13, 2010 12:21 pm

Šķirnes suņu un kaķu veterinārmedicīniskās aprūpes izdevumu apdrošināšana
Pielikums mājdzīvnieku apdrošināšanas noteikumiem Nr.13-01-02.

1. Papildus noteikumi “Šķirnes suņu un kaķu veterinārmedicīniskās aprūpes izdevumu apdrošināšana” ir spēkā tikai tad, ja apdrošinājuma ņēmējs ir noslēdzis mājdzīvnieku apdrošināšanas līgumu saskaņā ar Mājdzīvnieku apdrošināšanas noteikumiem Nr.13-01-02, un tikai šī apdrošināšanas līguma darbības periodā.
2. Atlīdzināmie zaudējumi
Saskaņā ar šī līguma noteikumiem AAS “BALTA” atlīdzina veterinārmedicīniskās aprūpes izdevumus, kas radušies šķirnes suņiem un kaķiem slimības vai negadījuma dēļ:
- veterinārārsta honorārs (izmeklēšana, konsultācijas utml.);
- izdevumi par medikamentiem, tajā skaitā, par analīzēm un citiem laboratorijas pakalpojumiem;
- ķirurģiskas operācijas;
- rentgenoloģiskā utml. izmeklēšana;
- uzturēšanās stacionārā.
3. Apdrošināšana neatlīdzina zaudējumus:
3.1. veterinārārsta honorāru par dzīvnieka izmeklēšanu, kas nepieciešama, lai dzīvnieku reģistrētu un izsniegtu dzīvnieka apliecību, pasi;
3.2. veterinārārsta honorāru par dzīvnieka izmeklēšanu, kas nepieciešama, lai dotu slēdzienu par dzīvnieka veselības stāvokli;
3.3. izdevumus par dzīvnieka obligāto vai fakultatīvo vakcinēšanu;
3.4. izdevumus par trakumsērgas, suņu mēra, suņu un kaķu infekciozā hepatīta un infekciozā rinotraheīta, leptospirozes, parvovīrusa (suņiem), infekciozās leikēmijas (kaķiem) ārstēšanu vai piespiedu iemidzināšanu, ja apdrošinātie dzīvnieki nav savlaicīgi vakcinēti;
3.5. izdevumus par transporta pakalpojumiem;
3.6. ārstēšanas izdevumus, kas saistīti ar iedzimtu kroplumu vai kādiem citiem fiziskiem trūkumiem un slimībām, kas jau bijušas pirms apdrošināšanas līguma noslēgšanas, kā displāzija, nepareizs zobu sakodiens, kriptorhs, spasticisms utt.;
3.7. izdevumus, kas radušies apdrošinājuma ņēmēja vai ģimenes locekļu cietsirdīgas izturēšanās dēļ pret apdrošināto dzīvnieku;
3.8. izdevumus, kas nepieciešami ārstējot traumas, kas iegūtas dzīvniekam piedaloties suņu kaujās;
3.9. izdevumus par estētiska rakstura zobu kopšanu un ķirurģiskām operācijām;
3.10. izdevumus par palīdzības sniegšanu dzemdībās, kastrēšanu un sterilizāciju;
3.11. izdevumus, kas saistīti ar diētisku barošanu;
3.12. izdevumus, kas saistīti ar pakalpojumu sniegšanu nāves gadījumā (krematorija vai dzīvnieku kapsētas izmantošana), ja tā nav saistīta ar negadījumu vai neizārstējamu slimību.
4. Saskaņā ar šiem noteikumiem var apdrošināt tikai identificētus (tetovētus) dzīvniekus vecumā no 6 mēnešiem līdz 8 gadiem. Apdrošināšanas līgumu var noslēgt ar nosacījumu, ja apdrošina visus vienas šķirnes veselos dzīvniekus. Bez tam pirms līguma noslēgšanas dzīvnieka īpašniekam ir jāuzrāda dzīvnieka reģistrācijas dokumenti, slēdziens par tā veselības stāvokli, ko ir izdevusi sertificēts vai licencēts veterinārais speciālists.
5. Polises darbības teritorija
Šī polise nodrošina apdrošināšanas atlīdzību, ja ārstniecība ir veikta Latvijā. Ja līguma darbības laikā dzīvnieks atrodoties citā valstī sakarā ar ceļojumu vai piedalīšanos izstādē, bet ne ilgāk kā 30 dienas, ir saslimis vai ieguvis traumu, ārstēšanās izdevumi tiks segti atbilstoši Latvijā noteiktajiem veterināro klīniku pakalpojumu izcenojumiem.
6. Apdrošinātāja atbildība par apdrošināto dzīvnieku iesākas:
- negadījuma dēļ - no līguma spēkā stāšanās dienas,
- slimības dēļ - pēc 20 dienām no līguma spēkā stāšanās dienas.
7. Zaudējumu pierādījums
Apdrošinājuma ņēmēja pienākums ir pierādīt zaudējuma iestāšanās faktu.
7.1.Apdrošinājuma ņēmējam:
7.1.1. nekavējoties tiklīdz tas kļūst iespējams, jāiesniedz zaudējuma pieteikums un visi dokumenti (licencēta vai sertificēta veterinārā speciālista slēdziens, kvītis un tml. dokumenti), kas apliecina apdrošināšanas gadījuma iestāšanās faktu un zaudējuma apmēru;
7.1.2. jāveicina zaudējuma iestāšanās fakta un ārstēšanās izdevumu dokumentu saņemšana no veterinārmedicīnas u.c. iestādēm;
7.1.3. jānodrošina iespēja apdrošinātājam nepieciešamības gadījumā izdarīt apdrošinātā dzīvnieka apskati.

Māriņa
Māriņa
Estimable
Estimable

Atpakaļ uz augšu Go down

Post  Buciitis Pirmdiena Septembris 13, 2010 12:43 pm

Māriņ, vai Tu vari pateikt vidēji cenu šādai apdrošināšanai?

Buciitis
Estimable
Estimable

Atpakaļ uz augšu Go down

Post  Māriņa Pirmdiena Septembris 13, 2010 12:54 pm

Aptuveni 60-70 lati es maksāju par gadu , ja ir iekļauti šādi riski:
apdrošinājuma summa sunim - 500 LVL, pašrisks 75.00 lati
slimības, negadījums,ugunsgrēks, zibens spēriens, dabas stihiskie posti, trešo personu pprettiesiska rīcība un 200 LVL medicīnisko izdevumu aprūpes limits .
Maksāju dalītajos maksājumos 4 reizes gadā, tā ka nav pat visa summa jāmaksā uzreiz.
Vienīgais , ka tagad šo apdrošināšanu suņiem un kaķiem piedāvā tikai tiem , kam apdro;šināts arī īpašums.
Māriņa
Māriņa
Estimable
Estimable

Atpakaļ uz augšu Go down

Post  inly&bugy Pirmdiena Septembris 13, 2010 6:24 pm

Kāda atšķirība "atlīdzina veterinārmedicīniskās aprūpes izdevumus, kas radušies šķirnes suņiem un kaķiem slimības vai negadījuma dēļ:
- veterinārārsta honorārs (izmeklēšana, konsultācijas utml.)" un "neatlīdzina veterinārārsta honorāru par dzīvnieka izmeklēšanu, kas nepieciešama, lai dotu slēdzienu par dzīvnieka veselības stāvokli"?
Ir arī noslēgti līgumi ar kādām vetklīnikām, pēc kuru apmeklēšanas nav jānēsā čekiņi?
Pagaidām liekas samērā dārgi, ņemot vērā to ko atlīdzina...
inly&bugy
inly&bugy
Profesional
Profesional

Number of posts : 222
Dzīvesvieta : Rīga

Atpakaļ uz augšu Go down

Post  Māriņa Pirmdiena Septembris 13, 2010 6:54 pm

Nē līgumu kā cilvēkiem nav, pēc tam vismaz es iesniedzu čeku un man atlīdzināja visu samaksāto summu.
Māriņa
Māriņa
Estimable
Estimable

Atpakaļ uz augšu Go down

Post  Sponsored content

Sponsored content

Atpakaļ uz augšu Go down

Atpakaļ uz augšu