Zobakmens!
4 posters
Lapa 1 no 1
Zobakmens!
Vakar izstaadee satiku savu pazinju, kura nu jau ir sunju stomatologs Anglijaa. Aprunaajaamsies par zobiem. Protams, nelaidu garaam izdeviibu ieguut jaunu info un konsultaaciju ciinjaa ar zobakmeni:) Manai Vikijai kaa jau daudziem sunjiem ir zobakmens, tas veel nav tik kritisks, ka mums buutu jaaliekaas zem narkozes un jaatiira tas nost pie zobaarsta, bet tomeer ir. Tad nu taa - vetaarste man ieteica lietot Hill`s Barība pieaugušiem suņiem /Canine Oral Care Adult/. Vnja uz saviem sunjiem ir izmeegjinaajusi ari citu razhotaaju liidzveertiigas bariibas, bet efekts esot vislabaakais tomeer no shiis. Tad nu taa, peec vetaarsta ieteikuma ir jaadod pa kaadiem 5 gabalinjiem shiis bariibas dienaa. Lieki piebilst, ka bariibas mazaakais iepakojums ir 2 kg, kas ir gauzhaam daudz prieksh mums vienas. Bet gluzhi mest aaraa bariibu, kad taa buus zaudeejusi pirmo svaigumu, arii negribaas. Varbuut ir veel kaads no foruma, kas gribeetu sho bariibu lietot, tad nu mees vareetu draudziigi samesties un nopirkt vienu paku, jo domaaju, ka mums visiem 2 kg ir dikti par daudz :D
Vairaak info par pashu bariibu:
Canine Oral Care Adult ar Cāļa gaļu, pieaugušiem suņiem, lai samazinātu zobu iekaisumu, aplikumu un zobakmeni un nepatīkamu elpu.
Science Plan Canine Oral Care Adult ir visefektīvākā, kad:
– tiek lietota uz tīriem zobiem;
– tiek izēdināta kā vienīgā uzturošā barība;
– tiek izēdināta sausā veidā (ūdens pievienošana ierobežo tīrīšanas efektivitāti).
Nesatur abrazīvas minerālvielas vai aktīvas ķimikālijas.
Efektīva pret iekaisumiem (galvenie periodontālo slimību cēloņi), kā arī zobakmeni.
Ir ieteicamas arī citas zobu aprūpes metodes mājas apstākļos, ja iespējams, regulāra zobu tīrīšana ar zobu suku.
Sastāvdaļas:
Cāļa gaļa (min. Cāļa gaļa 37 %; min. Cāļa un Tītara gaļa kopā 50 %): Malta kukurūza, cāļa un tītara gaļas milti, malti rīsi, celuloze, dzīvnieku tauki, sojas dzinumu milti, augu eļļa, kaltētas olas, kālija hlorīds, linsēklas, dinātrija fosfāts, sāls, taurīns, vitamīni un sekojošie elementi. Dabīgi aizsargāta ar tokoferolu maisījumu, citronskābi un rozmarīna ekstraktu.
Kontrindikācijas:
- Kaķi.
- Kucēni.
- Grūsnas vai laktējošas kuces. Grūsnības un laktācijas laikā vajadzētu ēdināt ar barību Science Plan Puppy vai Science Plan Puppy Mini.
- Suņi ar smagām periodontālām slimībām.
P.S. Bet zobi ir jaatiira obligaati, jo taa nav burvju bariiba, kas paliidzees visaam likstaam, tas ir papildus liidzeklis, lai nodroshinaatos pret zobakmeni un ruupeetos par muusu mazulju mutes dobuma veseliibu:)
Vairaak info par pashu bariibu:
Canine Oral Care Adult ar Cāļa gaļu, pieaugušiem suņiem, lai samazinātu zobu iekaisumu, aplikumu un zobakmeni un nepatīkamu elpu.
Science Plan Canine Oral Care Adult ir visefektīvākā, kad:
– tiek lietota uz tīriem zobiem;
– tiek izēdināta kā vienīgā uzturošā barība;
– tiek izēdināta sausā veidā (ūdens pievienošana ierobežo tīrīšanas efektivitāti).
Nesatur abrazīvas minerālvielas vai aktīvas ķimikālijas.
Efektīva pret iekaisumiem (galvenie periodontālo slimību cēloņi), kā arī zobakmeni.
Ir ieteicamas arī citas zobu aprūpes metodes mājas apstākļos, ja iespējams, regulāra zobu tīrīšana ar zobu suku.
Sastāvdaļas:
Cāļa gaļa (min. Cāļa gaļa 37 %; min. Cāļa un Tītara gaļa kopā 50 %): Malta kukurūza, cāļa un tītara gaļas milti, malti rīsi, celuloze, dzīvnieku tauki, sojas dzinumu milti, augu eļļa, kaltētas olas, kālija hlorīds, linsēklas, dinātrija fosfāts, sāls, taurīns, vitamīni un sekojošie elementi. Dabīgi aizsargāta ar tokoferolu maisījumu, citronskābi un rozmarīna ekstraktu.
Kontrindikācijas:
- Kaķi.
- Kucēni.
- Grūsnas vai laktējošas kuces. Grūsnības un laktācijas laikā vajadzētu ēdināt ar barību Science Plan Puppy vai Science Plan Puppy Mini.
- Suņi ar smagām periodontālām slimībām.
P.S. Bet zobi ir jaatiira obligaati, jo taa nav burvju bariiba, kas paliidzees visaam likstaam, tas ir papildus liidzeklis, lai nodroshinaatos pret zobakmeni un ruupeetos par muusu mazulju mutes dobuma veseliibu:)
Ronija- Moderator
- Number of posts : 2644
Dzīvesvieta : Latvija
Re: Zobakmens!
Es arī šo barību vēlos...mēs jau esam divas, bet vienalga katrai pa 1kg būtu bik par daudz :)
lilucis rakstīja:Es arī šo barību vēlos...mēs jau esam divas, bet vienalga katrai pa 1kg būtu bik par daudz :)
Ja jau tā ir kā pamatbarībs, tad kilograms ir normāli. Es arī pērku kilograma paku, saberu pa burciņām ar aigriežamo dzelzs vāciņu un mielojamies to mēnesi (aptuveni) bez bēdām par novecošanos. :D
Mazais rakstīja:lilucis rakstīja:Es arī šo barību vēlos...mēs jau esam divas, bet vienalga katrai pa 1kg būtu bik par daudz :)
Ja jau tā ir kā pamatbarībs, tad kilograms ir normāli. Es arī pērku kilograma paku, saberu pa burciņām ar aigriežamo dzelzs vāciņu un mielojamies to mēnesi (aptuveni) bez bēdām par novecošanos. :D
Nu aakjis ir tajaa, ka dienaa jaaiedod tikai 5 graudinji!!! Un pareekjini, cik 2 kg, vareetu buut graudinju, ujjjjjjjjjjjjjjjj daudz :D
Ronija- Moderator
- Number of posts : 2644
Dzīvesvieta : Latvija
Shis :" – tiek izēdināta kā vienīgā uzturošā barība;" nez kaapeec liek man domaat ka tai jaabuut pamatbariibai , bet tie 5 gabalinji dienaa runaa preteeji . Vai varbuut pamatbariiba jau tiem kam taa probleema - zobakmens ir jau dikti saasinaajusies?
Kaa juus domaajat - vai vareetu vinju profilaktiski lietot lai tas zobakmens neveidotos vispaar , nu mums tagad nekaadu paziimju nav , bet nu lai nebuutu vipaar varbuut var meegjinaat palietot???
Man taada nejauka aizdoma ka mums shito dod tikai uz recepti, nu vetaarstam ir jaanoziime shii bariiba sunim un tikai tad var iegaadaaties :( :( :(
Kaa juus domaajat - vai vareetu vinju profilaktiski lietot lai tas zobakmens neveidotos vispaar , nu mums tagad nekaadu paziimju nav , bet nu lai nebuutu vipaar varbuut var meegjinaat palietot???
Man taada nejauka aizdoma ka mums shito dod tikai uz recepti, nu vetaarstam ir jaanoziime shii bariiba sunim un tikai tad var iegaadaaties :( :( :(
Ruby- Estimable
- Number of posts : 4398
Dzīvesvieta : In the arms of an Angel
Nju tā, biju Depo un nopētīju to barību...tie "gabaliņi" tur ir milzīgi...absolūti nepiemēroti mazajiem Varbūt vēl tiem, kas augumā brašāki padevušies, bet tādiem kā Vikijai un mans Ufo bik par traku...es beigās pačamdīju granulas un paņēmu mazo paciņu RC Dental, kas domāta mazajiem suņiem...jau to iedodot manējie uz mani paskatījās ar lielām acīm...tu ko traka...mums šitik lieli gabali jāēd...bet Čiepa sāka grauzt un lai Čiepa neatņemtu, Ufo ar savu gabaliņu apēda :lol: Bet tā Hills barība, tad nu vismaz 2-3 daļās jāsadala...un ja pa dienu apēdīs 5 gabaliņus...man šķiet ka Vikijai tā varētu būt jau puse no dienas barības normas :roll:
[quote="Ruby"]Shis :" – tiek izēdināta kā vienīgā uzturošā barība;" nez kaapeec liek man domaat ka tai jaabuut pamatbariibai , bet tie 5 gabalinji dienaa runaa preteeji . Vai varbuut pamatbariiba jau tiem kam taa probleema - zobakmens ir jau dikti saasinaajusies?
Es jau ar tieši tam piešķīru vērību, jo uzturošā barība pat Vikijai nevarētu būt 5 gabaliņi dienā
Es jau ar tieši tam piešķīru vērību, jo uzturošā barība pat Vikijai nevarētu būt 5 gabaliņi dienā
Lapa 1 no 1