Mana sunenite :(
+8
Ruby
sirsninja
Eliina
Silkite
zverjok
Māriņa
Mazais
Pukjiitis
12 posters
Lapa 2 no 2
Lapa 2 no 2 • 1, 2
Re: Mana sunenite :(
Silkite rakstīja:Eliina rakstīja:Ruby rakstīja:Piemeeram kad mana sunene bija veel mazinsh kuceens - vinjai uz mugurinjas(tur kur saakaas kaklinsh) bija mazs balts plekjiitis (3mm) - mees veel nopriecaajaamies - buus firmas ziime :D BET vinjai augot tas pilniigi un galiigi izgaisa!!!! Labi, man ir Chihuahua - kuriem ir atljautas visas kraasas un plekji (iznjemot merle)- bet taa taksh var gadiities arii tojiem - kad izaug - tad pazuud,ne???
merle ir tadi ka melni pleki?
Eliina- ieliku bildi lai tev rodas priekshstats ;)
es jau neta pamekleju, bet paldies ;)
Silkite rakstīja:Eliina rakstīja:Ruby rakstīja:Piemeeram kad mana sunene bija veel mazinsh kuceens - vinjai uz mugurinjas(tur kur saakaas kaklinsh) bija mazs balts plekjiitis (3mm) - mees veel nopriecaajaamies - buus firmas ziime :D BET vinjai augot tas pilniigi un galiigi izgaisa!!!! Labi, man ir Chihuahua - kuriem ir atljautas visas kraasas un plekji (iznjemot merle)- bet taa taksh var gadiities arii tojiem - kad izaug - tad pazuud,ne???
merle ir tadi ka melni pleki?
Eliina- ieliku bildi lai tev rodas priekshstats ;)
Es ņemtu arī tādu, jo viņš izskatās tik skaists un neatkārtojams, ka man noteikti patiktu.
Galvenais lai sejiņa un acu izteiksme tik smuka kā Desam, tad par krāsu es nesatrauktos
Mazais rakstīja:
Es ņemtu arī tādu, jo viņš izskatās tik skaists un neatkārtojams, ka man noteikti patiktu.
Galvenais lai sejiņa un acu izteiksme tik smuka kā Desam, tad par krāsu es nesatrauktos
diemzheel tieshi taa nelabveelji,kuri veelas paardot shos suniishus - shaadi apstraadaa pirceejus - ka ir skaists un neatkaartojams. Kraasai nav ne vainas - bet tiem ir merles geens - un sunjuki ir ljoti slimi - taa saciit nolemti :(
100% neapteikshu kas um kaa - bet vinji ir ljoooti ljooooti slimi!!!!!
Ruby- Estimable
- Number of posts : 4398
Dzīvesvieta : In the arms of an Angel
Ruby rakstīja:Mazais rakstīja:
diemzheel tieshi taa nelabveelji,kuri veelas paardot shos suniishus - shaadi apstraadaa pirceejus - ka ir skaists un neatkaartojams. Kraasai nav ne vainas - bet tiem ir merles geens - un sunjuki ir ljoti slimi - taa saciit nolemti :(
100% neapteikshu kas um kaa - bet vinji ir ljoooti ljooooti slimi!!!!!
Gribu nedaudz piebilst par marmorkrāsas suņiem! Nevar tā teikt ka viņi ir ļoti slimi. Marmorkrāsas suņi ir merle gēna nēsātāji un viņi var būt ļoti veseli! Iespējams ir nedaudz jūtīgāki pret dažādām slimībām... bet savu negatīvismu merles gēns izpauž vairāk uz pēcnācējiem, kad kucēni mēdz piedzimt akli, kurli, vai arī ar citādām pataloģijām un iedzimtībām (neredzamām) :|
Ruby rakstīja:Piemeeram kad mana sunene bija veel mazinsh kuceens - vinjai uz mugurinjas(tur kur saakaas kaklinsh) bija mazs balts plekjiitis (3mm) - mees veel nopriecaajaamies - buus firmas ziime :D BET vinjai augot tas pilniigi un galiigi izgaisa!!!! Labi, man ir Chihuahua - kuriem ir atljautas visas kraasas un plekji (iznjemot merle)- bet taa taksh var gadiities arii tojiem - kad izaug - tad pazuud,ne???
Mums arī tā bija kad npirkām bernes ganu suni viņam bija dažas baltas spalvas uz skausta un tas skaitās baigais krāsas brāķis (laikam arī nevar iet uz izstādēm) bet kad nomainijās kucēna spalva tad arī izzuda tās baltās uz skausta.
Bet nezinu vai tojam kuram tā jau tās spalvas maz vienkārši noies nost baltā un izaugs vietā piemēram melna :(:D :scratch:
Dream rakstīja:
Gribu nedaudz piebilst par marmorkrāsas suņiem! Nevar tā teikt ka viņi ir ļoti slimi. Marmorkrāsas suņi ir merle gēna nēsātāji un viņi var būt ļoti veseli! Iespējams ir nedaudz jūtīgāki pret dažādām slimībām... bet savu negatīvismu merles gēns izpauž vairāk uz pēcnācējiem, kad kucēni mēdz piedzimt akli, kurli, vai arī ar citādām pataloģijām un iedzimtībām (neredzamām) :|
Es nezinu par marmorkraasu gan neko - jo man liekas ka tas nav viens un tas pats - merle geens un marmorkraasa! Bet to ka ja suns ar merles geenu tad 100% viens no vinja vecaakiem ir bijis ar merles geenu un taatad apm 40% kuceens taadiem vecaakiem buus akls vai kurls un slimiigs- un diemzheel uzreiz to nevar pamaniit. Taatad uztraapiit uz tiem atlikushajiem 60% buutu diezgan pagruuti Un tieshi Chihuahua iistajiem tiirshkjirnes sunjiem merles geena nav - taatad ja ir merles Chihuahua kuceens - taatad vinsh nav tiirshkjirnes - kaut kur kaut kad kaut kas ir piejaukts. Cik zinu tad tagad ir iespeejams veikt DNS testu uz merles geenu.
Uuuuups - mees esam aizsaakushi atkal citu teemu!!!!
Ruby- Estimable
Ruby rakstīja:Dream rakstīja:
Es nezinu par marmorkraasu gan neko - jo man liekas ka tas nav viens un tas pats - merle geens un marmorkraasa! Bet to ka ja suns ar merles geenu tad 100% viens no vinja vecaakiem ir bijis ar merles geenu un taatad apm 40% kuceens taadiem vecaakiem buus akls vai kurls un slimiigs- un diemzheel uzreiz to nevar pamaniit. Taatad uztraapiit uz tiem atlikushajiem 60% buutu diezgan pagruuti Un tieshi Chihuahua iistajiem tiirshkjirnes sunjiem merles geena nav - taatad ja ir merles Chihuahua kuceens - taatad vinsh nav tiirshkjirnes - kaut kur kaut kad kaut kas ir piejaukts. Cik zinu tad tagad ir iespeejams veikt DNS testu uz merles geenu.
Uuuuups - mees esam aizsaakushi atkal citu teemu!!!!
Jà Ruby, un varu apstiprinàt ka tieshàm veic DNS testu par merles génu :D
Silkite- Estimable
- Number of posts : 2914
Dzīvesvieta : France
NU AK DIEVS
Nu ak šausmas....
Tas, ka tojam ir mazs balts pleķītis nenozīmē, ka uzreiz nevar piedalīties izstādēs, un viņš visp. ir norakstāms...
Tā naw.
Manai piemēram ir uz ķepiņas pie nadzīņiem mazs balts plankumiņš...
UN KAS PAR TO.?
Es viņu tāpat mīlu, un ar savu mazo plankumiņu viņa tāpat man ir īpaša nevis, kā jūs saka "brāķis"
Kā var suni nosaukt par brāķi.?
To nu gan man nesaprast... :eat:
Vaitad jūs savus sunīšus vērtējat tikai pēc izstāžu balvām kaukādiem pleķīšiem "brāķīguma" un vispār izskata.?
Tas, ka tojam ir mazs balts pleķītis nenozīmē, ka uzreiz nevar piedalīties izstādēs, un viņš visp. ir norakstāms...
Tā naw.
UN KAS PAR TO.?
Es viņu tāpat mīlu, un ar savu mazo plankumiņu viņa tāpat man ir īpaša nevis, kā jūs saka "brāķis"
Vaitad jūs savus sunīšus vērtējat tikai pēc izstāžu balvām kaukādiem pleķīšiem "brāķīguma" un vispār izskata.?
sassaa- Hero
- Number of posts : 673
Dzīvesvieta : Jūrmala
sassaa rakstīja:Nu ak šausmas....
Tā naw.
UN KAS PAR TO.?
Braakjis jau nav muusu izgudrojums! Taa tas saucaas un viss.
Ronija- Moderator
- Number of posts : 2644
Dzīvesvieta : Latvija
sassaa rakstīja:Nu ak šausmas....
Tā naw.
UN KAS PAR TO.?
Jā, nejav mēs to izgudrojām. Un Tavs suns nav brāķis jo uz pirkstiem drīkst mazliet būt. ;)
No malas jau var buut ka izkausaas taa skjeebiigi kad runa iet par standartiem,bet jaa ne jau mees vinjus izdomaajaam - diemzheel! Protams tas jau nenoziimee ka sunjuks(ja peec standartiem ir braakjiitis) - saimniekiem jau taapat vinsh buus enggjeiitis!!!! BET ar sho ietu ir jaauzmanaas - jo ja kaads paardod piemeeram kuceenu par bargu naudu un sola ka tam ir izstaazhu potenciaas , bet pirceejs 100% zinot kaadi tad ir tie standarti un saskata kuceenaa kaadu braakjiiti - tad sunjukam jau vairs nebuus taada veertiiba un vinju var iegaadaaties par krietni zemaaku summu kaa maajas miiluli - un nekaada vaina!!! Nepaarproti .
Ruby- Estimable
Lapa 2 no 2 • 1, 2
Similar topics
» Mana Lora.
» Mana Mollija:)
» Mūsu mazo ķepaiņu bildes
» Mana miilule viengadniece :)
» Mana mazā Mela :)
» Mana Mollija:)
» Mūsu mazo ķepaiņu bildes