Chihuahua & Russian Toy
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Iekaisuši anālie dziedzeri!

+6
lilucis
Ronija
Silkite
acz
Ruby
kristucis1
10 posters

Lapa 1 no 2 1, 2  Next

Go down

Iekaisuši anālie dziedzeri! Empty Iekaisuši anālie dziedzeri!

Post  kristucis1 Otrdiena Marts 03, 2009 11:57 pm

biju šodien pie veta!!! Mana Kņopīte sāka dupsi rīvēt gar zemi- domāju, ka tārpi pie vainas.... bet, nē... pie vainas izrādījās kaut kādi iekaisuši dziedzerīši!! Vetārste bāza manai nabaga mazajai Kņopītei pirkstu dupsī, lai pārbaudītu- tad arī konstatēja, ka dziedzerīšī nav gluži veseli. Tad nu es gribēju prasīt---> Vai kāda no jums ar to ir saskārusies??? Man vetārste teica, ka mazajiem suņukiem tā bieži mēdzot gadīties... viņai ielaida zālītes dupsītī un kādu stundu viņai tecēja gļotas ar zālēm ārā.. tas bija briesmīgi :x viņa nespēja to kontrolēt, tā preteklība vnk šļācās ārā...
kristucis1
kristucis1
Profesional
Profesional

Number of posts : 411
Dzīvesvieta : Rīga

Atpakaļ uz augšu Go down

Iekaisuši anālie dziedzeri! Empty Re: Iekaisuši anālie dziedzeri!

Post  Ruby Trešdiena Marts 04, 2009 12:03 am

Mees ar shodien bijaam pie veta un iztiirijaam...............bija taapeec ka punciitis kameer vinja klainjoja bija dikti miiksts un taadaa veidaa vinji pashi neizvadaas!!! Pepijai nekad nav bijis - bet vinja ar peec kakaashanas brauc bishku pa paklaaju ar dibenu - taadaa veidaa arii sunji pashi iztuksho tos dziedzerus - tas nav slikti ja to nedara daudz - mazaa Lurdesinja gan pat asti kjeera jo dikti tur kairinaaja to dibengalu. Arii vedot uz frizeetavu sunjiem iztiira tur visu - taa ir normaala rutiina!!! Ja ir vajadziiba tad dara to ik peec trijiem meeneshiem.
Mums gan to dariija no aarpuses , cik saprotu ir diva veida tiiriishanas. Jums laikam jau bija tas iekasimums kad liek iekshaa antibiotikas, zinu ka griezh vinjus aaraa ar - jo nav vispaar vajadziigi!!!
Pirmaas paziimes vareetu buut - ka sunis saak pastiprinaati braukt ar dibenu pa paklaaju un ik pa briitinjam mazliet pasmird taada kaa zivju smaka no dibengala.
Ruby
Ruby
Estimable
Estimable

Number of posts : 4398
Dzīvesvieta : In the arms of an Angel

Atpakaļ uz augšu Go down

Post  acz Trešdiena Marts 04, 2009 12:05 am

Manas māsas sunim tā bija viņai ir Papilona sugas suns. Viņai gan vienu brīdi diezgan regulāri bija jāiet uz klīniku izspiest tos izdalījumus 😢 Bet tad kad viņai uztaisīja sterelizāciju nezin kapēc vairs nebija novērojami tie izdalījumi.
acz
acz
Prospect
Prospect

Number of posts : 64
Dzīvesvieta : Olaine

Atpakaļ uz augšu Go down

Post  Silkite Trešdiena Marts 04, 2009 12:06 am

manam sunim nekad tur nav tiiriits,nebaukà ar pakalju pa griidu.vai man buutu javed tiiriit???it ka sunju frizétavàs pie mums tiira un vets,bet aizmirsu vinjam pajautàt :oops: nu péc ménesha atkal ieshu pajautàshu arii ko shis saka :D
Silkite
Silkite
Estimable
Estimable

Number of posts : 2914
Dzīvesvieta : France

Atpakaļ uz augšu Go down

Post  Ronija Trešdiena Marts 04, 2009 12:08 am

Man ir baigaas aizdomas, ka arii manai Vikijai shitaa proceduura staav priekshaaa:((
Ronija
Ronija
Moderator
Moderator

Number of posts : 2644
Dzīvesvieta : Latvija

Atpakaļ uz augšu Go down

Post  Ruby Trešdiena Marts 04, 2009 12:11 am

Nav dzirdeets ka sterelizaacija gan ko mainiitu - varbuut vienkaarshi peec sterelizaacijas arii bija pamatiigs antibiotiku kurs - kas situaaciju buutiski uzlaboja!
Veel tas ka suns brauc ar dibenu pa zemi - tam nu galiigi nav nekaada sakara ar taarpiem - tas ar ir vecu vecs vecmaaminju miits! Es pati ar to nezinaaju. Tie ir tie dziedzeri. Vinjus var arii pats maajaas tiiriit - bet jaaredz kaa to dara - kaa jau teicu ir divas metodes - no aarpuses un iekshpuses. Sarezhgjiita tur nekaa nav - tie dziedzeri atrodas taa - plkst 4 un plkst 8 , bet vetam vispirms jaaparaada tas proces - taa uz savu galvu galiigi nedriikst!!!
Ruby
Ruby
Estimable
Estimable

Atpakaļ uz augšu Go down

Post  kristucis1 Trešdiena Marts 04, 2009 12:13 am

Ruby rakstīja:Mees ar shodien bijaam pie veta un iztiirijaam...............bija taapeec ka punciitis kameer vinja klainjoja bija dikti miiksts un taadaa veidaa vinji pashi neizvadaas!!! Pepijai nekad nav bijis - bet vinja ar peec kakaashanas brauc bishku pa paklaaju ar dibenu - taadaa veidaa arii sunji pashi iztuksho tos dziedzerus - tas nav slikti ja to nedara daudz - mazaa Lurdesinja gan pat asti kjeera jo dikti tur kairinaaja to dibengalu. Arii vedot uz frizeetavu sunjiem iztiira tur visu - taa ir normaala rutiina!!! Ja ir vajadziiba tad dara to ik peec trijiem meeneshiem.
Mums gan to dariija no aarpuses , cik saprotu ir diva veida tiiriishanas. Jums laikam jau bija tas iekasimums kad liek iekshaa antibiotikas, zinu ka griezh vinjus aaraa ar - jo nav vispaar vajadziigi!!!
Pirmaas paziimes vareetu buut - ka sunis saak pastiprinaati braukt ar dibenu pa paklaaju un ik pa briitinjam mazliet pasmird taada kaa zivju smaka no dibengala.

pārsmējos par to rutīnu lol! Kņopīte par šo rutīnu nebija diez ko apmierināta :D Mums jau bija iekaisums... vispirms ārstīte ar pirsktu pārbaudīja (uz ko nabaga Kņpoīte uzmeta kūkumu kā kaķis un izdeva pīkstošas skaņās), un tad pūta iekšā tās zāles. Tagad katru vakaru man viens cm "jāiepūš" dibenā :joker: tā kādus piecus vakarus- kamēr špricīte būs tukša!!

Pēc uzzinātā vedu arī Peci pārbaudīt :lol: Pecei arī it kā bija iekaisis un viņa arī dabūja zāles dupsī... tikai atšķirībā no Kņopes, nebija nekādu gļotainu, punķainu izdalījumu... vien nedaudz smirdīga ūdentiņa Twisted Evil bet ar Kņopi gan nopūlējos... izdalījumi viņai gan nesmirdēja, bet kādu stundu no dupša šļācās ārā dzelteni gļotaini pretīgumi.. :x pēc šitā visa viņa bija dikti sagurusi un dupsītis tāda apsārtis..
kristucis1
kristucis1
Profesional
Profesional

Atpakaļ uz augšu Go down

Post  Ronija Trešdiena Marts 04, 2009 12:13 am

Ruby nesaki viss, jo cik es lasiiju viens no iemesliem dziedzeru iekaisumam ir arii hormonaalas svaarstiibas. Ehhhhh, buus man atkal viens rakstinjsh jaaiztulko:))
Ronija
Ronija
Moderator
Moderator

Atpakaļ uz augšu Go down

Post  Ruby Trešdiena Marts 04, 2009 12:14 am

Ronija rakstīja:Man ir baigaas aizdomas, ka arii manai Vikijai shitaa proceduura staav priekshaaa:((

Ja ir kaadas paziimes - tad labaak negaidiet - buus taa kaa Kristucim kad jau zaales iekshaa jaaliek. Mums veel vinji nebija iekaisushi - bet vienkaarshi pilni - taapeec tas proces labi ja 30 sekundes un cauri!!! Peec tiem izdaliijumiem arii vets nosaka cik nopietns tas staavoklis!!!
Ruby
Ruby
Estimable
Estimable

Atpakaļ uz augšu Go down

Post  Ronija Trešdiena Marts 04, 2009 12:16 am

Ehhhhh, buus jau jaaiet:(
Ronija
Ronija
Moderator
Moderator

Atpakaļ uz augšu Go down

Post  Ruby Trešdiena Marts 04, 2009 12:16 am

Ronija rakstīja:Ruby nesaki viss, jo cik es lasiiju viens no iemesliem dziedzeru iekaisumam ir arii hormonaalas svaarstiibas. Ehhhhh, buus man atkal viens rakstinjsh jaaiztulko:))

Es atkal esmu tieshi lasiijusi ka kastreetiem/sterelizeetiem sunjiem vinji biezhaak jaatiira!!! Hmmmm interesanti! Nee nu veel jau jaaskataas lai liidz iekaisumam neaiziet.
Ruby
Ruby
Estimable
Estimable

Atpakaļ uz augšu Go down

Post  Ruby Trešdiena Marts 04, 2009 12:20 am

Silkite rakstīja:manam sunim nekad tur nav tiiriits,nebaukà ar pakalju pa griidu.vai man buutu javed tiiriit???it ka sunju frizétavàs pie mums tiira un vets,bet aizmirsu vinjam pajautàt :oops: nu péc ménesha atkal ieshu pajautàshu arii ko shis saka :D

Man Pepijai nekad nav bijis taa - kaut gan frizeetavaa vinjai ir tiiriits - 100% nepaarprasu vai tieshaam ir tiiriits - bet sarakstaa tas ietilpst! Nu uzjautaa Vetam - ko vinsh saka - buus sirds mieriigaaka :)
Ruby
Ruby
Estimable
Estimable

Atpakaļ uz augšu Go down

Post  kristucis1 Trešdiena Marts 04, 2009 12:22 am

Es nemaz nebiju to dibena rīvēšanu tā piefiksējusi... būtu vedusi ātrāk! Tā kā Pece darīšanas dara TIKAI laukā (viņa nav pierunājama mājās kārtoties- aleluja cheers ) un Kņope beidzot kārtojas tikai tualetē, tad es tā neskatos, ko suns pēc darīšanās dara! Tagad gan vienmēr skatīšos- Kņopīte šodien dikti izmocījusies.. izskatās ļoti, ļoti nogurusi, pārmocījusies...

vēlreiz gribu pateikt paldies visiem, kuri dalās informācijā... jo vairāk jauna raksta, dalās pieredzē, jo labāk sagatavots ir jauniņais lol! suņu saimnieks!
kristucis1
kristucis1
Profesional
Profesional

Atpakaļ uz augšu Go down

Post  Ruby Trešdiena Marts 04, 2009 12:24 am

kristucis1 rakstīja:

pārsmējos par to rutīnu lol! Kņopīte par šo rutīnu nebija diez ko apmierināta :D Mums jau bija iekaisums... vispirms ārstīte ar pirsktu pārbaudīja (uz ko nabaga Kņpoīte uzmeta kūkumu kā kaķis un izdeva pīkstošas skaņās), un tad pūta iekšā tās zāles. Tagad katru vakaru man viens cm "jāiepūš" dibenā :joker: tā kādus piecus vakarus- kamēr špricīte būs tukša!!

Pēc uzzinātā vedu arī Peci pārbaudīt :lol: Pecei arī it kā bija iekaisis un viņa arī dabūja zāles dupsī... tikai atšķirībā no Kņopes, nebija nekādu gļotainu, punķainu izdalījumu... vien nedaudz smirdīga ūdentiņa Twisted Evil bet ar Kņopi gan nopūlējos... izdalījumi viņai gan nesmirdēja, bet kādu stundu no dupša šļācās ārā dzelteni gļotaini pretīgumi.. :x pēc šitā visa viņa bija dikti sagurusi un dupsītis tāda apsārtis..

Nu re - jums jau laikam tas taalaak bija aizgaajis. Musu vets tik pielika salvetiiti un cik sapratu paspieda uz tiem dziedzeriem - viirs tureeja sunjuku - jaa nu smilksteeja bet aatri viss beidzaas - max 30 sekundes. Aaraa naaca bruuns uudens - nu cik redzeeju. Zinu ja naak asinis un gljotas - tad ir nopietnaak!!! Ak nabadzinji!!!
Ruby
Ruby
Estimable
Estimable

Atpakaļ uz augšu Go down

Post  Silkite Trešdiena Marts 04, 2009 12:27 am

Ruby rakstīja:
Silkite rakstīja:manam sunim nekad tur nav tiiriits,nebaukà ar pakalju pa griidu.vai man buutu javed tiiriit???it ka sunju frizétavàs pie mums tiira un vets,bet aizmirsu vinjam pajautàt :oops: nu péc ménesha atkal ieshu pajautàshu arii ko shis saka :D

Man Pepijai nekad nav bijis taa - kaut gan frizeetavaa vinjai ir tiiriits - 100% nepaarprasu vai tieshaam ir tiiriits - bet sarakstaa tas ietilpst! Nu uzjautaa Vetam - ko vinsh saka - buus sirds mieriigaaka :)

nu péc ménesha ieshu pie veta !!! jautàshu,lai arii apskata muus pécpusi :oops: es lasiju gràmatà par sho,bet nedaudz virspusiigi un nedaudz nesaprotami(nez kàpéc man neienàca pràtà jau agràk pajautàt vetam 😕 laikam galva caura :D :scratch: )
Silkite
Silkite
Estimable
Estimable

Atpakaļ uz augšu Go down

Post  Ruby Trešdiena Marts 04, 2009 12:31 am

Silkite rakstīja:
nu péc ménesha ieshu pie veta !!! jautàshu,lai arii apskata muus pécpusi :oops: es lasiju gràmatà par sho,bet nedaudz virspusiigi un nedaudz nesaprotami(nez kàpéc man neienàca pràtà jau agràk pajautàt vetam 😕 laikam galva caura :D :scratch: )

Man taa pat - jo taada lieta ar Pepiju nebija ,bet kad jutu ka Lurdesa taa diivaini uzvedaas un veel taa zivju smaka - sapratu ka ilgaak gaidiit nevar un jaadodas pie veta.
Ruby
Ruby
Estimable
Estimable

Atpakaļ uz augšu Go down

Post  Silkite Trešdiena Marts 04, 2009 12:36 am

Ruby rakstīja:
Silkite rakstīja:

Man taa pat - jo taada lieta ar Pepiju nebija ,bet kad jutu ka Lurdesa taa diivaini uzvedaas un veel taa zivju smaka - sapratu ka ilgaak gaidiit nevar un jaadodas pie veta.

Es,aiz zinjkàres aizliidu paostiit Desa pécpusi lol! (nabadzinjsh guléja,padomàja ko trakà lien pie pécpuses un osta :fool: )nesmird péc ziviim :scratch: nu gaidiisim viziiti ,lai pàrbauda :oops:
Silkite
Silkite
Estimable
Estimable

Atpakaļ uz augšu Go down

Post  Ruby Trešdiena Marts 04, 2009 12:41 am

Silkite rakstīja:
Es,aiz zinjkàres aizliidu paostiit Desa pécpusi lol! (nabadzinjsh guléja,padomàja ko trakà lien pie pécpuses un osta :fool: )nesmird péc ziviim :scratch: nu gaidiisim viziiti ,lai pàrbauda :oops:

Ha ha ha nabaga Desa - vinsh droshvien tagad domaa ka vinjam nakts murgs raadaas lol!
Bet ja nopietni visu laiku jau nesmird - tik uznaak varbuut vienreiz dienaa - blakusseedeetaajs nejutiis - bet tu noteikti! Nu vismaz mums taa bija un Lurdesa ik pa laikam ta kaa kjeera asti un ripaa skreeja un pat gaaja uz vienu pusi - jo neerti tur kaut kas un visu laiku kairina.
Ruby
Ruby
Estimable
Estimable

Atpakaļ uz augšu Go down

Post  kristucis1 Trešdiena Marts 04, 2009 12:50 am

Silkite rakstīja:

Ak, Dievs, kā es pārsmējos :lol: :lol: Pece pēc tam, kad Kņopi no veta atvedu pienāca un ostīja Kņopenes dupsi :lol: tad arī pārsmējos.. viņa osta, osta un tad atsprāgst nost ar tādu izteiksmi- tev pakaļa nenormāli smird lol! lol! Pēc tam gan Pece ar dabūja nobaudīt vetārstes pirkstu !! lol!
kristucis1
kristucis1
Profesional
Profesional

Atpakaļ uz augšu Go down

Post  kristucis1 Trešdiena Marts 04, 2009 12:53 am

Ruby rakstīja:Lurdesa ik pa laikam ta kaa kjeera asti un ripaa skreeja un pat gaaja uz vienu pusi - jo neerti tur kaut kas un visu laiku kairina.

Vai astes ķeršanu var uzskatīt kā pirmo brīdinājumu?? jo asti Kņopene tiešām bieži ķēra.. Pecei astes nav- viņa uz Kņopeni skatās tā dīvaini, kad tā nodarbojas ar astes ķērstīšanu! lol!
kristucis1
kristucis1
Profesional
Profesional

Atpakaļ uz augšu Go down

Post  Silkite Trešdiena Marts 04, 2009 12:55 am

kristucis1 rakstīja:
Silkite rakstīja:

Ak, Dievs, kā es pārsmējos :lol: :lol: Pece pēc tam, kad Kņopi no veta atvedu pienāca un ostīja Kņopenes dupsi :lol: tad arī pārsmējos.. viņa osta, osta un tad atsprāgst nost ar tādu izteiksmi- tev pakaļa nenormāli smird lol! lol! Pēc tam gan Pece ar dabūja nobaudīt vetārstes pirkstu !! lol!

nu vismaz prieks ka dazhiem esmu uzjautrinàjusi vakaru cheers cheers ;)
Silkite
Silkite
Estimable
Estimable

Atpakaļ uz augšu Go down

Post  Ruby Trešdiena Marts 04, 2009 1:03 am

kristucis1 rakstīja:
Vai astes ķeršanu var uzskatīt kā pirmo brīdinājumu?? jo asti Kņopene tiešām bieži ķēra.. Pecei astes nav- viņa uz Kņopeni skatās tā dīvaini, kad tā nodarbojas ar astes ķērstīšanu! lol!

Vispaar astes kjershanai ir dazhaadas noziimes ar - nepateikshu gan konkreetaak jo tik smalki nezinu - ir arii uz nervu pamata! Bet Lurdesa to dariija jau no pirmaas dienas ( kopsh vinju panjeemaam ). Tad nu vinja paliek kaa traka un saak uz apli griesties - var redzeet ka vinjai kaut kas tur niez un vinja iisti nevar saprast kas tur notiek. Nu buutu jau domaajusi ka tas vinjai uz nervu pamata,jo iemesls jau it kaa buutu , bet tad ieveeroju to smaku ar :( Nu ja tu taa saki ka tava meitene ar taa dariija - tad to vareetu zuskatiit par kaut kaadu paziimi. Jo shodien neesmu maniijusi vinju griezhamies!!!
Ruby
Ruby
Estimable
Estimable

Atpakaļ uz augšu Go down

Post  Ronija Trešdiena Marts 04, 2009 1:06 am

Silkite rakstīja:

nu vismaz prieks ka dazhiem esmu uzjautrinàjusi vakaru cheers cheers ;)

Es ar sasmeejos, ka mums taads labs kaku vakars sanaacis :D
Ronija
Ronija
Moderator
Moderator

Atpakaļ uz augšu Go down

Post  lilucis Trešdiena Marts 04, 2009 8:36 am

Hmmm...nu gan jūs te par kakucīšiem jauki parunājušas Twisted Evil
Bet laba tēma...es it kā ar par šito biju lasījusi, bet galīgi nav sanācis aizdomāties...man Čiepa nu apmēram reizi 2 mēnešos pašļūc pa grīdu ar dupsi, nu biežākais reizi mēnesī...kamēr nenotiek biežāk, nepievērsu uzmanību...moška man ar jāsatraucās? :roll:
lilucis
lilucis
Estimable
Estimable

Number of posts : 1223

http://lv.uniteddogs.com/dog/ufo

Atpakaļ uz augšu Go down

Post  Māriņa Trešdiena Marts 04, 2009 9:57 am

Nju taa, pastaastiishu, ka ne vienmeer ir kaut kaadas paziimes kaa astes kjershana un dibena vilkshana. Man Viviitei uzmetaas jau kaa bumbuliits taads miiksts pie dupsha, un tas bija iekaisis anaalais dziedzeris. Bija taads iekaisums, ka dziedzeris pats pliisa :( Izteceeja taads zaljganiigi bruungans skjidrums. Tad vets lika mums pienjemt antibiotiku kursu. Apskatot otru dziedzeri, vets secinaaja, ka Viviitei ir shis sekreets ljoti biezs un tamdeelj nebija izdaliijies, otru iztiiriija turpat kliinikaa. Nelaida neko dupsii, mehaaniski uz salvetiites iztiiriija, suns pat neiepiiksteejaas un vets teica ka taa nepavisam nav saapiiga proceduura. Vieniigais par ko briiniijaas, ka Viviitei jau buus 5 gadinji un iisteniibaa, nekad veel nebija ar shaadu lietu probleemas bijusjhas, dupsi pa zemi nevilka, asti nekjeera.....un uzreiz taads iekaisums:(
Tapeec ieteica mazo skjirnju sunjukiem vismaz reizi gadaa kad veic potes paarbaudiit anaalos dziedzerus.
Māriņa
Māriņa
Estimable
Estimable

Number of posts : 1672
Dzīvesvieta : Salaspils, Rīga

Atpakaļ uz augšu Go down

Post  Sponsored content

Sponsored content

Atpakaļ uz augšu Go down

Lapa 1 no 2 1, 2  Next

Atpakaļ uz augšu