Sunīša papīri
+3
Lily
sassaa
Iniii
7 posters
Lapa 1 no 2
Lapa 1 no 2 • 1, 2
Sunīša papīri
Sveikas!!
Pirms kāda laiciņa rakstīju par savu suncīti un mums aizgāja saruna par papīriem.. Tad nu es izmisīgi centos sazināties ar audzētāju. Biju pat uz klubu aizbraukusi, kur man pateica, ka visiem esot po.. kas un kā un ja saimnieks vēlas viņš varot no metiena kaut vienam tikai dot papīrus un pērējos izbrāķēt.. vienvārdsakot.. favorīts + man tagad ar gaļas kombinātu asociējas.. Beet.. aizvakar sazvanīju audzētāju un izstāstīju savu bēdu par pārošanu utt.. un kā izrādās Viņai esot kkur arī mana kucēna nr un varot papīrus sakārtot, jo labāk esot sunītis ar papīriem, tikai kāda mārrutka pēc es to pēc gada uzzinu?? Aaa vēl ir tāda lieta, ka ja es 9nju mēnešu laikā nenokārtoju papīrus viņi no kartotēkas dzēšot laukā.. es kad biju klubā man teica, ka nav nekāda baigā kartotēka.. mistika kaut kāda.. Tagad man būs jābrauc ar sunīti kopā uz klubu un jāraksta ziņojums, ka es savas vainas dēļ neēsmu visu nokārtojusi, lai dabūtu papīrus.. pēc visa šī man ir jautajums, kad papīri būs nokārtoti, es varu kurā klubā vēlos iestāties? :)
Pirms kāda laiciņa rakstīju par savu suncīti un mums aizgāja saruna par papīriem.. Tad nu es izmisīgi centos sazināties ar audzētāju. Biju pat uz klubu aizbraukusi, kur man pateica, ka visiem esot po.. kas un kā un ja saimnieks vēlas viņš varot no metiena kaut vienam tikai dot papīrus un pērējos izbrāķēt.. vienvārdsakot.. favorīts + man tagad ar gaļas kombinātu asociējas.. Beet.. aizvakar sazvanīju audzētāju un izstāstīju savu bēdu par pārošanu utt.. un kā izrādās Viņai esot kkur arī mana kucēna nr un varot papīrus sakārtot, jo labāk esot sunītis ar papīriem, tikai kāda mārrutka pēc es to pēc gada uzzinu?? Aaa vēl ir tāda lieta, ka ja es 9nju mēnešu laikā nenokārtoju papīrus viņi no kartotēkas dzēšot laukā.. es kad biju klubā man teica, ka nav nekāda baigā kartotēka.. mistika kaut kāda.. Tagad man būs jābrauc ar sunīti kopā uz klubu un jāraksta ziņojums, ka es savas vainas dēļ neēsmu visu nokārtojusi, lai dabūtu papīrus.. pēc visa šī man ir jautajums, kad papīri būs nokārtoti, es varu kurā klubā vēlos iestāties? :)
Iniii- Rookie
- Number of posts : 30
Dzīvesvieta : Rīga
Re: Sunīša papīri
Hmm... jā sarežģīta situācija...
Par to vai vari iestāties jebkurā klubā es nezinu, jo manliekas, ka jāpaliek tajā pašā [tavā gadījumā favorīts +]
bet to es 100% nezinu ganjaw Ronija zinās, jo viņa ļoti zinoša šajās lietās es kā jaw iesācēja neko nezinu :oops: :D
Nu mēs uzreiz no audzētājas pirkām ar dokumentiem, jo es mammai pateicu, ka bez dokumentiem liels risks pirkt tāpēc uzrreiz samaksājām lielāku to summu, lai pēc tam nebūtu problēmas... :)
Bet turies, viss būs labi.!
Par to vai vari iestāties jebkurā klubā es nezinu, jo manliekas, ka jāpaliek tajā pašā [tavā gadījumā favorīts +]
bet to es 100% nezinu ganjaw Ronija zinās, jo viņa ļoti zinoša šajās lietās es kā jaw iesācēja neko nezinu :oops: :D
Nu mēs uzreiz no audzētājas pirkām ar dokumentiem, jo es mammai pateicu, ka bez dokumentiem liels risks pirkt tāpēc uzrreiz samaksājām lielāku to summu, lai pēc tam nebūtu problēmas... :)
Bet turies, viss būs labi.!
sassaa- Hero
- Number of posts : 673
Dzīvesvieta : Jūrmala
tu varēsi iestāties tikai LKA sastāvošos klubos. Tākā tas pats favorīts jau vien būs.
Un ja gribi satikt pašu Janu Zariņu viņa ir klubā trešdienās. Labāk tad aizej uz klubu un parunā ar viņu pati klātienē.
Un ja gribi satikt pašu Janu Zariņu viņa ir klubā trešdienās. Labāk tad aizej uz klubu un parunā ar viņu pati klātienē.
Paldies :)
Cerams, 3dien uzzināšu, jo Audzētāja teica, ka iespējams Viņai nav papīri manam sunītim un tad neko nevarēšot darīt.. es jau ceru uz labāko.. :D
mm es būtu ņēmusi ar papīriem, bet nu ne jau 2x vairāk maksāt.. :x
Cerams, 3dien uzzināšu, jo Audzētāja teica, ka iespējams Viņai nav papīri manam sunītim un tad neko nevarēšot darīt.. es jau ceru uz labāko.. :D
mm es būtu ņēmusi ar papīriem, bet nu ne jau 2x vairāk maksāt.. :x
Iniii- Rookie
Princips ir taads par to staashanos klubaa - tu vari staaties JEBKURAA LKA sisteemaa sastaavoshaa kluaa. Favriits + nav vieniigais shajaa sisteemaa.
Ja gribi vairaak info - raksti PM
Ja gribi vairaak info - raksti PM
Ronija- Moderator
- Number of posts : 2644
Dzīvesvieta : Latvija
Skaidrs!
Man jau tikai tāds sīkums kā papīri jādabū.. :D vel man teica, ja vēlos pārot obligāti kādā izstādē jāpiedalās.. bet nu es šaubos vai mana Odrija gribēs... :lol:
Man jau tikai tāds sīkums kā papīri jādabū.. :D vel man teica, ja vēlos pārot obligāti kādā izstādē jāpiedalās.. bet nu es šaubos vai mana Odrija gribēs... :lol:
Iniii- Rookie
Iniii rakstīja:Paldies :)
es būtu ņēmusi ar papīriem, bet nu ne jau 2x vairāk maksāt.. :x
Var man kāds paskaidrot no kurienes radies mīts par pašu dokumentu dārdzību?
kristucis1- Profesional
- Number of posts : 411
Jebkurā gadījumā, es tev novēlu sadabūt meitenītei dokumentus! :)
kristucis1- Profesional
:)
mīts?? Es dzirdēju kāda summa bija man un kāda kucēnam ar papīriem.. 8)
Iniii- Rookie
Iniii rakstīja::)
Papīri kādus 10 Ls maksā!!!! Un parasti dokumentu noformēšanas cena jau ir iekļauta kucēna cenā!
kristucis1- Profesional
man bija ne parasts gadījums :lol: nākamreiz būšu gudrāka..
Iniii- Rookie
Neparasts gadiijums tas nu galiigi nav, taa kraapjaas visur!!! Kameer cilveeki netiks informeeti ka sunim dokumenti neizmaksaa vairaak par 10-20 Latiem tikmeer buus shaadi un veel visaadi kraapshanaas gadiijumi!!!
Ruby- Estimable
- Number of posts : 4398
Dzīvesvieta : In the arms of an Angel
kuceeni ar papiiriem maksaa daargaak jo tas ir pierādijums ka viņš ir šķirnes suns tapēc pārdod dārgāk, tā jau papīri neko nemaksā...
Kucei ir vadziigi ne mazaak kaa 2 izstaazhu noveerteejumi, lai vinjas kuceeniem buutu ciltsraksti, taa nu tas ir. Savaadaak nemaz nevar buut. Kaa arii, ja nemaldos, tad shiem abiem izstaazhu niveerteejumiem pie tam ir jaabuut no 2 dazhaadiem ekspertiem!!!!
Ronija- Moderator
Hmmm interesanti par taam divaam izstaadeem un kuceenu ciltsrakstiem gan. Nebiju neko taadu dzirdeejusi :shock:
Te shitajaa galaa vissvariigaakais papiirs ir regjistraacijas sertifikaats uz kura ir visi dati, vaardi, cipari,un tas ir apziimogots ar visaadaam uudensziimeem u.t.t. Vecaaki ir uzraadiiti uz regjistraacijas sertifikaata. Lai piedaliios izstaadees vienmeer ir jaauzraada shis sertifikaats!!!
Tad tas otrais papiirs - "ciltsraksti" (cilts koks) - var dabuut no kluba jebkuraa laikaa par ko attieciigi jaamaksaa, bet taa ir tikai un vieniigi balta vienkaarsha lapa ar visiem vecvecaakiem,vecvecvecaakiem (ar regjistraacijas numuriem un vaardiem) u.t.t kaadus gribaas - 3 paaudzes vai 4 paaudzees - par kartu atsevishkji jaamaksaa. Bet to arii pats audzeetaajs var pirms tam dabuut un dot liidzi ar kuceena regjistraacijas sertifikaatu. Audzeetaaja Pepijai iedeva visus papiirus un kad ieraudziiju to balto lapinju - nodomaaju - tie tak nav ciltsraksti!!!! Zvaniiju uz klubu - jaa ciltsraksti (ciltskoks) ir parasta balta lapele!?!?!
Es atceros ka muusu kokerspanieelam bija taada laikam zaljaa kraasaa graamatinja, kuraa bija viss tas ciltskoks iekshaa un visi dati ierakstiiti tur.
Te shitajaa galaa vissvariigaakais papiirs ir regjistraacijas sertifikaats uz kura ir visi dati, vaardi, cipari,un tas ir apziimogots ar visaadaam uudensziimeem u.t.t. Vecaaki ir uzraadiiti uz regjistraacijas sertifikaata. Lai piedaliios izstaadees vienmeer ir jaauzraada shis sertifikaats!!!
Tad tas otrais papiirs - "ciltsraksti" (cilts koks) - var dabuut no kluba jebkuraa laikaa par ko attieciigi jaamaksaa, bet taa ir tikai un vieniigi balta vienkaarsha lapa ar visiem vecvecaakiem,vecvecvecaakiem (ar regjistraacijas numuriem un vaardiem) u.t.t kaadus gribaas - 3 paaudzes vai 4 paaudzees - par kartu atsevishkji jaamaksaa. Bet to arii pats audzeetaajs var pirms tam dabuut un dot liidzi ar kuceena regjistraacijas sertifikaatu. Audzeetaaja Pepijai iedeva visus papiirus un kad ieraudziiju to balto lapinju - nodomaaju - tie tak nav ciltsraksti!!!! Zvaniiju uz klubu - jaa ciltsraksti (ciltskoks) ir parasta balta lapele!?!?!
Es atceros ka muusu kokerspanieelam bija taada laikam zaljaa kraasaa graamatinja, kuraa bija viss tas ciltskoks iekshaa un visi dati ierakstiiti tur.
Ruby- Estimable
- Number of posts : 4398
Dzīvesvieta : In the arms of an Angel
Ronija- man šķiet LKA pietiek arī ar vienu novērtējumu kucei lai butu kuceni ar ciltsrakstiem. :scratch:
Nu kaa kuraa klubaa, principaa ir klubi, kas pieprasa 2 noveerteejumus, ne zemaakus par Ljoti labi (ir klubs , kursh nepielaizh pie vaislas darba arii ar shaadu veerteejumu - jaabuut OBLIGAATI - ne zemaak par teicami)
Es piekriitu, ka nedriikst buut zemaak par teicami, ja ir "ljoti labi", tad ir jaaizveertee katrs gadiijums atsevishkji.
P.S. Bet principaa visos klubos ir noteikums par 2 noveerteejumiem.
Es piekriitu, ka nedriikst buut zemaak par teicami, ja ir "ljoti labi", tad ir jaaizveertee katrs gadiijums atsevishkji.
P.S. Bet principaa visos klubos ir noteikums par 2 noveerteejumiem.
Ronija- Moderator
Kad pirku savējo, man arī pateica, kuram sunim ir iespēja dabūt dokumentus tie būs dārgāki, kuriem dokumentus nedos, tie būs lētāki + man vēl pašai bija jābrauc formēt dokumentus, par tiem audzētājai vēl + 20 un pašā Favorītā par ciltsrakstiem arī bija 20ls, tā kā man sanāca suņa cena + 40ls pa virsu!
Pelenz- Prospect
- Number of posts : 56
Es saprotu, 40Ls man nav žēl, bet 180Ls principā atsakos maksāt.. :)) skopule, ne?? :|
Iniii- Rookie
Principā 180ls ir normāla summa, nedomāju ka esi skopule
Pelenz- Prospect
Mums pa ciltrakstiem teica, ka būs 10 ls jāmaksā un ka lai pazvanot pēc 2 ned.
Pagāja 1,5 nedēļas un viņi paši mums pazvanīja un pateica, ka varam braukt pakaļ...
Tad arī aizbraucām un mums nepaprasīja ne santīmu par ciltsraktiem :D
Nobrīnījāmies, bet nu kas tad mums.?! Mums jaw labāk :D
Pagāja 1,5 nedēļas un viņi paši mums pazvanīja un pateica, ka varam braukt pakaļ...
Tad arī aizbraucām un mums nepaprasīja ne santīmu par ciltsraktiem :D
Nobrīnījāmies, bet nu kas tad mums.?! Mums jaw labāk :D
sassaa- Hero
- Number of posts : 673
Dzīvesvieta : Jūrmala
Ar normāla summa bija domāts, ka tas nav maz pavisam citā nozīmē, kā Tu to saprati!Lily rakstīja:pelenz - 180 ls par ciltarakstiem tev liekas normāla summa? :lol:
Pelenz- Prospect
Lapa 1 no 2 • 1, 2
Lapa 1 no 2