Padaliisimies ar receptém un citiem virtuves briinumiem.....
5 posters
Lapa 1 no 1
Padaliisimies ar receptém un citiem virtuves briinumiem.....
Pagàjusho nedeljas nogalé izmégjinàju interesantu recepti un véléjos ar to padaliities :D ceru,ka juus arii padaliisieties ar interesantàm receptém,jo visiem tachu patiik garshiigi paést ;)
Jaunlops kréjuma mércé
2.personàm
Vajadziigs:200g jaunlops(+ - g atkariibà cik liels puncis)
1.puse no siipola
100g shampinjoni(svaigi)
15g sviests
15.cl sausais baltviins(der viss parastàkais baltais galda viins)
18.cl skàbais kréjums(biezs)
Sàls,pipari péc garshas
Pagatavoshana: sagriezh stréméliités jaunlopu un apcept pusbruunus uz pannas.Panjem kastroli(kas nerauj klàt édienu),njem 15g sviestu un siiki sakapàtu siipola pusiiti.apbruunina siipolus.kad paliek smuki tumshi dzelteni,liek klàt apcepto galju,shampinjonus (kas jau ir sagriezsti horizontàli) un 15cl baltviina.katlam vàku virsuu un 25min vàra uz lénas uguns,ik pa laikam apmaisot.kad gatavs liek klàt kréjumu,pavàra vél 2 min,pieliek sàli un piparus péc garshas.mérce gatava!pasniedz ar kartupeljiem(iipashi garshiigi ar jaunajiem) vai riisiem+ salàti péc pasha véléshanàs.
P.S.-1. Var arii izméginàt ar citu galju,es izmégjinàju ar lielopu(nebija slikti).
2. Ljoti jauzmana katls, lai viins neizvàràs un nepiededzina katlu(iespéjams vajadzés pieliet nedaudz papildus viinu,man tas gadiijàs tik vienrezi kad bija bish vairàk galjas klàt).
3. Shis mérce nav diétiskà,bet garsho pasakaini :D
Jaunlops kréjuma mércé
2.personàm
Vajadziigs:200g jaunlops(+ - g atkariibà cik liels puncis)
1.puse no siipola
100g shampinjoni(svaigi)
15g sviests
15.cl sausais baltviins(der viss parastàkais baltais galda viins)
18.cl skàbais kréjums(biezs)
Sàls,pipari péc garshas
Pagatavoshana: sagriezh stréméliités jaunlopu un apcept pusbruunus uz pannas.Panjem kastroli(kas nerauj klàt édienu),njem 15g sviestu un siiki sakapàtu siipola pusiiti.apbruunina siipolus.kad paliek smuki tumshi dzelteni,liek klàt apcepto galju,shampinjonus (kas jau ir sagriezsti horizontàli) un 15cl baltviina.katlam vàku virsuu un 25min vàra uz lénas uguns,ik pa laikam apmaisot.kad gatavs liek klàt kréjumu,pavàra vél 2 min,pieliek sàli un piparus péc garshas.mérce gatava!pasniedz ar kartupeljiem(iipashi garshiigi ar jaunajiem) vai riisiem+ salàti péc pasha véléshanàs.
P.S.-1. Var arii izméginàt ar citu galju,es izmégjinàju ar lielopu(nebija slikti).
2. Ljoti jauzmana katls, lai viins neizvàràs un nepiededzina katlu(iespéjams vajadzés pieliet nedaudz papildus viinu,man tas gadiijàs tik vienrezi kad bija bish vairàk galjas klàt).
3. Shis mérce nav diétiskà,bet garsho pasakaini :D
Silkite- Estimable
- Number of posts : 2914
Dzīvesvieta : France
Ruby- Estimable
- Number of posts : 4398
Dzīvesvieta : In the arms of an Angel
Re: Padaliisimies ar receptém un citiem virtuves briinumiem.....
Krevetes
Krevetes(der arii saldétàs) uzcept uz pannas ar gliemezhiem domàto sviestinju.super uzkoda pie viina ;)
Krevetes(der arii saldétàs) uzcept uz pannas ar gliemezhiem domàto sviestinju.super uzkoda pie viina ;)
Silkite- Estimable
man garsho vinjas ar kjiinieshu saldi aso meerciiti njam njam :)
Ruby- Estimable
- Number of posts : 4398
Dzīvesvieta : In the arms of an Angel
mazs sveiciens Buciitim :D
Shokolàdes kuuka
Vajadziigs:200g tumshà shokolàde
120g sviesta(+ prieksh formas iezieshanas)
120g milti(+ prieksh formas apbàrstiishanai)
80g cukurs
4 olas
1/2 pacinjas cepamais pulveris (mums pacinja cepamais pulveris ir 86g)
Pagatavoshana: Sasildiit kràsni liidz 200°c
Izkausét shokolàdi uudens peldé.
Bljodà sajaukt olas ar cukuru,miltus un cepamo puulveri.pievieno izkausétu sviestu un shokolàdi.visu jauki samaisa.
Njem apalju formu(apm 26-28 cm diametrà) ieziezh ar sviestu un péc tam apkaisa ar sijàtiem miltiem.
Formà lej visus sagatavoto masu.
Cep apméram 20 min. bet ieteiktu pabakstiit vidu,jo man patiik ka vidus ir pusscepts.
P.S.- ieliku foto kàdi vinjai ir jàizskatàs. pagatavoshana parasti aiznjem ap 15 min.Man patiik nedaudz ar puudercukuru apkaisiit beigàs.
Shokolàdes kuuka
Vajadziigs:200g tumshà shokolàde
120g sviesta(+ prieksh formas iezieshanas)
120g milti(+ prieksh formas apbàrstiishanai)
80g cukurs
4 olas
1/2 pacinjas cepamais pulveris (mums pacinja cepamais pulveris ir 86g)
Pagatavoshana: Sasildiit kràsni liidz 200°c
Izkausét shokolàdi uudens peldé.
Bljodà sajaukt olas ar cukuru,miltus un cepamo puulveri.pievieno izkausétu sviestu un shokolàdi.visu jauki samaisa.
Njem apalju formu(apm 26-28 cm diametrà) ieziezh ar sviestu un péc tam apkaisa ar sijàtiem miltiem.
Formà lej visus sagatavoto masu.
Cep apméram 20 min. bet ieteiktu pabakstiit vidu,jo man patiik ka vidus ir pusscepts.
P.S.- ieliku foto kàdi vinjai ir jàizskatàs. pagatavoshana parasti aiznjem ap 15 min.Man patiik nedaudz ar puudercukuru apkaisiit beigàs.
Pēdējo reizi labojis Silkite Trešdiena Septembris 23, 2009 3:22 pm; labots 1 reizi
Silkite- Estimable
AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA, Silkit, briivdienaas buus laikam jaacep, ash pilna mute siekalaam saskreeja :) Es veel pa virsu uzbeertu mandelju skaidinjas :)
Ronija- Moderator
- Number of posts : 2644
Dzīvesvieta : Latvija
Ronija,vinja skaitàs super viegla un àtra kuuka,vismaz zin ka sanàks.bet galvenais to vidu pabakstiit,katram citam patiik savàdàks(puscepts vai kàrtiigi sacepts).bet par mandelju skaidinjàm man nebija ienàcis pràtà-super
Silkite- Estimable
Nu es ieraudziiju bildi un man likaas ka pietruukst pa virsu :)
Ronija- Moderator
- Number of posts : 2644
Dzīvesvieta : Latvija
aha ka pietruukst,parasti sheit ber puudercukuru,bet skaidinjas buus tieshi laikà(man patiktu buus man jàizmégjina).Riit ielikshu ko liidziigu ,bet ar bumbieriem(tagad jau ir bumbieru laiks).pati taisiijusi neesmu,bet recepte viegla un bilde bija iipashi kàrdinosha ;)
Silkite- Estimable
Siļķīt, noteikti brīvdienās uzcepšu.. LIELS PALDIES! Tiešām kā Ronija teica, ka siekalas saskrēja mutē!
vél viena shokolàdes kuuka.
Fondant au chocolat
Vajadziigs: 200g tumshàs shokolàdes
100g sviests(+ cepamàs formas iezieshanai)
3 olas
50g milti(+ cepamàs formas apkaisiishanai)
150g cukurs
Pagatavoshana: Saildiit kràsni liidz 180°c
Shokolàdi(salauzt gabalinjos) un sviestu(sagrieztu gabalinjos) izksusé uudens peldé.
Bljodà sajauc cukuru ar olàm,pievieno miltus un izskauséto masu.Visu sajauc.
Njem cepamo formu ieziezh ar svietu un pàrkaisa ar sijàtiem miltiem. Léj iekshà sagatavoto kuukas masu.
Cep apméram 20 min.ja péc cepshanas liekas ka kuuka nav galiigi izcepusies vajag pagaidiit kamér atdzisiis,vinja sacietés.Ar laiku jau pieshausieties :D
P.S.- var pàrkaisiit ar puudercukuru vai kas katram nàk padomà.Shii recepte ir nedaudz garshiigàka nekà iepriekshéjà .....kaut nedaudz atgàdina pirmo.
Fondant au chocolat
Vajadziigs: 200g tumshàs shokolàdes
100g sviests(+ cepamàs formas iezieshanai)
3 olas
50g milti(+ cepamàs formas apkaisiishanai)
150g cukurs
Pagatavoshana: Saildiit kràsni liidz 180°c
Shokolàdi(salauzt gabalinjos) un sviestu(sagrieztu gabalinjos) izksusé uudens peldé.
Bljodà sajauc cukuru ar olàm,pievieno miltus un izskauséto masu.Visu sajauc.
Njem cepamo formu ieziezh ar svietu un pàrkaisa ar sijàtiem miltiem. Léj iekshà sagatavoto kuukas masu.
Cep apméram 20 min.ja péc cepshanas liekas ka kuuka nav galiigi izcepusies vajag pagaidiit kamér atdzisiis,vinja sacietés.Ar laiku jau pieshausieties :D
P.S.- var pàrkaisiit ar puudercukuru vai kas katram nàk padomà.Shii recepte ir nedaudz garshiigàka nekà iepriekshéjà .....kaut nedaudz atgàdina pirmo.
Pēdējo reizi labojis Silkite Trešdiena Septembris 23, 2009 3:24 pm; labots 1 reizi
Silkite- Estimable
Moelleux tièdes et fondants aux poires et au chocolat
Vajadziigs:4 pusiites bumbieru(no konserva)
100g tumshàs shokolàdes
5 olas dzeltenuma
4 olas baltenuma
50g cukurs
50g sviests(+ nedaudz formas iezieshanai)
1 téjkarote miltu prieksh forminjas iesijàshanai
Pagatavoshana: Sasildiit kràsni liidz 200°c.
Njem 2 bumbierus un pàrgriezh uz pusém.
Uudens peldé izkausé shokolàdi un sviestu.
Olu dzeltenumus sakuult ar cukuru,tad pievieno izkauséto shokolàdes un sviesta masu.
Atsevishkjà traukà sakuult stingrus olas baltenumu un delikàti iemaisiit pirmajàs sastàvà(bljodà).
Vajadziigas 4 mazas forminjas kas ir ieziestas ar sviestu un pàrkaisiitas ar izsijàtiem miltiem.
Forminjàs ielej ieprieksh sagatavoto masu un pa vidu ieliek bumbiera pusiiti.
Cep no 7 liidz 10 min.(atkariibà cik lielas forminjas).
Kuucinjas iepshpusé jàbuut pashkjidram.
Iznjem no forminjàm(delikàti) un pasniedz siltus.
Vajadziigs:4 pusiites bumbieru(no konserva)
100g tumshàs shokolàdes
5 olas dzeltenuma
4 olas baltenuma
50g cukurs
50g sviests(+ nedaudz formas iezieshanai)
1 téjkarote miltu prieksh forminjas iesijàshanai
Pagatavoshana: Sasildiit kràsni liidz 200°c.
Njem 2 bumbierus un pàrgriezh uz pusém.
Uudens peldé izkausé shokolàdi un sviestu.
Olu dzeltenumus sakuult ar cukuru,tad pievieno izkauséto shokolàdes un sviesta masu.
Atsevishkjà traukà sakuult stingrus olas baltenumu un delikàti iemaisiit pirmajàs sastàvà(bljodà).
Vajadziigas 4 mazas forminjas kas ir ieziestas ar sviestu un pàrkaisiitas ar izsijàtiem miltiem.
Forminjàs ielej ieprieksh sagatavoto masu un pa vidu ieliek bumbiera pusiiti.
Cep no 7 liidz 10 min.(atkariibà cik lielas forminjas).
Kuucinjas iepshpusé jàbuut pashkjidram.
Iznjem no forminjàm(delikàti) un pasniedz siltus.
Silkite- Estimable
Siļķīt, Tu laikam iekarsi! Es brīvdienās paimprovizēšu ar otro kūku. Un man liekas, ka tai trešai varētu iet tad arī konservēti persiki ne? :Icon78:
Buciit,pamégjini otro kuuku un pastàsti kà gàja :D bet par tresho-iespéjams ka var likt persikus.es pati vél neesmu taisiijusi :roll: bet driiz izmégjinàshu. esmu édusi ar aveném(veselàm) baigi labi .iekarsu? :oops: tu gribéji kuuku,nu she tev
Pēdējo reizi labojis Silkite Trešdiena Septembris 23, 2009 3:47 pm; labots 1 reizi
Silkite- Estimable
Man jau labāk par kūkām garšo vista dajebkādā veidā - cepta, vārīta, grillēta, šmorēta, tvaicēta! DIEVINU VISTAS GAĻU!
gan jau kàdu dienu pamekléshu ko interesantu.man patiik vista kràsnii cepta ar skàbetiem kàpostiem :D vistas fileju paarasti sagriezhu mazos gabalinjos .saberu klàt vistas garshvienas +pipari un daudz maigo paprikas pulveri.cepu pannà ar sviestu.tad gala rezultàtà sanàk mazi orandzhiigi vistas gabalinji.vakar vakàrà tàdus édu vari beigàs pievienot nedaudz kréjumu un buus viegla mérciite.
Silkite- Estimable
Ronij un visi kurus ieintereseeja Silkiites piemiteenta ta raklet ieriicve. Sodien stradajot skonto halle tadu redzeeju vina puse taka grils otra akmens un apakssaa tas lapstinas kur izkauseet sietu. maksaa 42ls ja kadam interesee tad izstade ir lidz 7dienai un ieeja ir bez maksas darba laiks no 11-18, 7dien no 11-17.
Lūdzu pastāstiet kā jūs meitenes cepat ābolkūku. Mājās ir tik daudz ābolu, ka nezinam vairs kur likt. Ir bijis uzpūtenis, sulas izspiestas, sažāvēti āboli. Ko vēl var izdarīt ar viņiem? :Icon78:
es shad tad cepju àbolkuuku uz kefiira bàzes.pie mums nav tàds kefiirs kà Lv-daudz shkjidràks tàpéc tev recepte buus jàskatàs uz aci. olu sakulju ar 3édk cukuru .pievienoju klàt 4édk miltus un apméram 250kefiiru,bet skatos, lai nav pàràk shkjidrs un àboli nevar nosliigt.ja pa shkjidru pielieku nedaudz miltu vél klàt. njemu apalju cepam pannu(kas nerauj klàt) sagatavoto masu gàzhu iekshà.notiiru àbolus (apméram aiziet 2 lieli àboli)un sagriezhu plànàs shkjéliites .kàrtoju uz pannas kur jau ieklàta masa. tad njemu 2édk. cukuru,4édk. skàbais kréjums un 100ml kefiiru.visu sajaucu un viegli pàrklàju abolkuuku.cepu apméram 50min uz 200°c.korekti recepti nezinu jo taisu péc redzes,iespéjams tev ko vajadzés mazàk vai vairàk,jo muusu kefiirs atshkjiràs no lv un kréjums(jo lietoju lieso kréjumu)..
Silkite- Estimable
pati neesmu cepusi ,bet nesen pa tv ràdija. nomizotus àbolus sagriezh vidéji mazos kubicinjos.uz panas apcep ar nedaudz kanéli un cukuru,lai ir smuki bruuni un pusmiiksti.tad njem kàrtaino miiklu(plàni izrulétu) un taisa kvadràtus kur ievieto ceptos àbolus,aizloka kàrtiigi ,lai sanàk triistuuris.apziezh ar kuultu olu un kràsnii iekshà.cep kamér skaisti bruuni.cik gràdos??nezinu,jo neatceros.domàju ka atradiisi iisto temp. gan jau jàbuut kaut kam starp 180°c-200°c.
Silkite- Estimable
Similar topics
» Ar citiem suņiem
» Kucēna sapazīstināšana ar citiem zvēriem
» LEKCIJA KUCĒNU SAIMNIEKIEM – IESĀCĒJIEM, audzētājiem un citiem interesentiem!
» Kucēna sapazīstināšana ar citiem zvēriem
» LEKCIJA KUCĒNU SAIMNIEKIEM – IESĀCĒJIEM, audzētājiem un citiem interesentiem!
Lapa 1 no 1