Chihuahua & Russian Toy
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Muusu Beeda - Aizdomas uz Patelas Luksaaciju

5 posters

Lapa 1 no 2 1, 2  Next

Go down

Muusu Beeda - Aizdomas uz Patelas Luksaaciju Empty Muusu Beeda - Aizdomas uz Patelas Luksaaciju

Post  Ruby Piektdiena Novembris 07, 2008 9:02 pm

Taatad ja kaadam interesee : izstaastiishu jums savu beedu! ja nu kaadreiz kaadam noder(ljooti ceru ka nee) bet vismaz lai laiciigi var noveerot simptomus un riikoties!!! Pashas esam jau pirmajam shokam paari -taapeec tagad mums ir tikai un vieniigi pozitiivas emocijas,jo arii taas ir ljoti svariiga lieta atveseljoshanaas procesaa. Mees turamies un mums viss buus labi!!!
Taatad saakshu visu no saakuma - apm. ap gada vecumu es savai Chihuahua meitai saaku pamaniit ka aizmugureejaas kaajinjas veido taadu kaa arku(mazliet izliecaas). Nu taa notika varbuut 1-2 reiz meenesii,pastaastiju sho lietu Vetam-vinsh iztaustiija-teica ka pagaidiisim un noveerosim veel bishku. Taa nu mees pagaidijaam -nekas nemainijaas -ne sliktaak ne labaak. 15 meeneshos(29 oktobrii) mums bija zobu raushanas operaacija-kuras laikaa Vets atkal examineeja vinjas pakaljkaajas(anesteezijas laikaa visi muskuliishi ir atslaabushi un ir vieglaak to iztaustiit). Tika noteikta diagnoze -Patellas Luksaacija 2 stadija(no 5). Taatad sarunaajaam ar vetu ka atljausim sunjumeitai mazliet atguuties no zobu operaacijas(nu apm 1-2 ned) un tad taisiisim lielo rengenu, saaksim intensiivu injekciju kursu(kas ir jauna metode-un ir ljoti labi rezultaati) plus vitamiinu kursus,paartikas piedevas u.t.t. Ar Vetu arii sarunaajaam ka mees ar visiem rengena rezultaatiem iesim arii uz citu Vetkliiniku pakonsulteeties ar citu vetaarstu- ieguut taadu kaa otru viedokli. BET 6 dienas peec operaacijas mees ieradaamies pie veta ar citaam suudziibaam - vienaa pupinjaa( :) ) iemetaas bumbulis - vets iztaustiija -izrakstiija antibiotikas(jau otraas)-gaidiisim,shodien atkal bijaam pie Veta uz paarbaudi -izrakstija veel vienas antibiotikas(jau treshaas-dzeram visas kopaa)-jo ir veel viens mazaaks gan bumbuliits blakus pupinjaa. Labaak nav -sliktaak arii nav. Otrdien atkal apmekleesim Vetu (iespeejams uz biopsiju-ja nepaliks labaak). Tagad jaaliek ar ledus kompreses. Nu taa mums iisumaa pashlaik iet - pirmaas dienas es tikai un vieniigi trakoju - tagad esmu nomierinaajusies-esmu vajadziiga savam sunju beernam mieriiga. Trako arii vinja-iet kaa ziilonis-pat peec narkozees mieraa nevareeja notureet!!! Nezinu un nesaprotu kapeec mums taa dziivee gadiijies - sunju meitu dabuuju ar labiem papiiriem,ciltsrakstiem- arii pashi audzeetaaji ar taadaam lietaam nav saskaarushies. Nezinu,bet mums arii tagad nav galvenais ziileet-kapeec un par ko - mees sanjemamies un ciinamies!!! Kad visam shim tiksim paari-tad gan ieshu tos klubus un audzeetaajus patrenkaat un padricileet - vinji man veel pienjems jaunus likumus!!! Piedodiet ka shis ir taads nopietnaaks staasts!!!
Ruby
Ruby
Estimable
Estimable

Number of posts : 4398
Dzīvesvieta : In the arms of an Angel

Atpakaļ uz augšu Go down

Muusu Beeda - Aizdomas uz Patelas Luksaaciju Empty Re: Muusu Beeda - Aizdomas uz Patelas Luksaaciju

Post  lilucis Piektdiena Novembris 07, 2008 9:27 pm

Traki! Turaties! Nu jā, tā patella ir nepatīkama lietiņa, kas diemžēl iedzimst...tā kā ir iespēja, ka kādam no vecākiem vai kaut kur tālāk viņa ir. 😢 Draudzene nesen savam tojiņam abām pakaļkājiņām uztaisīja patellas operāciju, jo puisis ik pa brīdim pierāva raudot vienu kājiņu. No sākuma patellu konstatēja vienai ķepiņai pēc tam otrai... :(
Un par to bumbuli skaties...manai meitenei pēc 1. meklēšanās arī parādijās bumbulīši, sākumā biju šokā, bet tad masēju bieži viņai vēderiņu un pēc kāda laiciņa bumbulīši pazuda. Cerams, ka jums ar nekas nopietns nav ;)
lilucis
lilucis
Estimable
Estimable

Number of posts : 1223
Dzīvesvieta : Rīga

http://lv.uniteddogs.com/dog/ufo

Atpakaļ uz augšu Go down

Muusu Beeda - Aizdomas uz Patelas Luksaaciju Empty Re: Muusu Beeda - Aizdomas uz Patelas Luksaaciju

Post  Dream Piektdiena Novembris 07, 2008 9:31 pm

Ārprāc, cik tas tomēr ir briesmīgi :( Turieties meitenes un cīnieties, lai jums izdodas pieveikt visas likstas un mazais zilonēns ļepato ar divtik lielu enerģiju ;) Mierinājumam un sirdsmieram, nedomāju, ka audzētājs ir vienmēr pie vainas, jo ģenētika ir ģenētika un veselība ir veselība ,,, nekad neviens mēs nezinam kas ar mums vai ar mūsu suņuku notiks rīt ... un neviens audzētājs nevar garantēt, ka kucēns pēc kāda laika nesaslims ... nu protams atkarīgs gan ar ko :( bet vispār parunāt ar audzētājiem un klubu vajag gan ;) Taču šobrīd koncentrējiet visus spēkus un labās domas uz visu to labāko ... mēs esam ar jums!
Dream
Dream
Moderator
Moderator

Number of posts : 2123
Dzīvesvieta : Latvija, Jelgava

http://www.rustoy.lv

Atpakaļ uz augšu Go down

Post  Ruby Piektdiena Novembris 07, 2008 9:48 pm

Nu mums veel ir aizdomas ka vetaarsts vareeja bishku kljuudiities ar diagnozi-jo pati intensiivi mekleeju visa veida info- un cik zinu- 2 stadijaa kaaja jau saap,ir kliboshana,un regulaara izliekshana kaajas. Mums taa nav -ir tikai arkveidiigi izliekumi-bez nekaadas kliboshanas un raudaashanas. Tapeec viss veel nav zaudeets-varbuut esam vispaar pirms pirmaas stadijas-to pateiks rengens-bet pagaidaam jaatiek ar tiem bumbuljiem skaidriibaa. Ja buus jaataisa operaacija -tad mazo arii sterelizeeshu-lai nav to bumbulju un citu meitenju saslimshanu!!! Mums reizes bija februaarii - tapeec viss taa jociigi- it kaa jau sanaak ka mums buus tad tikai vienreiz gadaa- staavolii vinja ar nevar buut nekaadiigi! Jaa taa interesanti. paldies meitenes par labiem vaardiem!!! No audzeetaajiem gribu lai pirms paaro mazos toy suniishus uztaisa paarbaudi uz patellas luksaaciju - to dara te daudzi audzeetaaji-bet gribu lai to pienjem ar likumu un redzeet konkreetu sertifikaatu no veta. Arii apdroshinaashanas kompaanija ir manaa pusee,jo vinji jau maksaa par sho visu(te taas nav mazaas summas-mati celjas staavus). Nu taa luuk - mees pa maaju slaistamies-aktivitaates ar mums ierobezhotas!!!
Ruby
Ruby
Estimable
Estimable

Atpakaļ uz augšu Go down

Post  Ronija Piektdiena Novembris 07, 2008 9:57 pm

Veseljojaties, mees ar jums, un gaidam ljoti zinjas, ko vets teiks gan par bumbuljiem, gan kaajinjaam.
Ronija
Ronija
Moderator
Moderator

Number of posts : 2644
Dzīvesvieta : Latvija

Atpakaļ uz augšu Go down

Post  Dream Piektdiena Novembris 07, 2008 9:59 pm

Taisniiba, audzētājiem ir uz patellu pārbaudes jātaisa! Vai juusu mazulja vecākiem ir tādas veiktas? Mums Latvijā LKF klubā tā ir obligāta prasība pirms pārošanas, kā arī acu pārbaudes!!! Vai jums tā nav obligāta prasība?
Dream
Dream
Moderator
Moderator

Atpakaļ uz augšu Go down

Post  Ronija Piektdiena Novembris 07, 2008 10:04 pm

Dream rakstīja:Taisniiba, audzētājiem ir uz patellu pārbaudes jātaisa! Vai juusu mazulja vecākiem ir tādas veiktas? Mums Latvijā LKF klubā tā ir obligāta prasība pirms pārošanas, kā arī acu pārbaudes!!! Vai jums tā nav obligāta prasība?

Zheel, ka shii prasiiba ir tikai LKF. LKA ar buutu laiks par to padomaat:(
Ronija
Ronija
Moderator
Moderator

Atpakaļ uz augšu Go down

Post  Dream Piektdiena Novembris 07, 2008 10:09 pm

Ronija rakstīja:Zheel, ka shii prasiiba ir tikai LKF. LKA ar buutu laiks par to padomaat:(
Zinu ka LKA nav obligaata prasiiba, BET daudzi audzeetaaji vienalga to veic un pirms paaroshanas paarbauda savus sunjukus ;)
Dream
Dream
Moderator
Moderator

Atpakaļ uz augšu Go down

Post  Ronija Piektdiena Novembris 07, 2008 10:12 pm

Dream rakstīja:
Ronija rakstīja:Zheel, ka shii prasiiba ir tikai LKF. LKA ar buutu laiks par to padomaat:(
Zinu ka LKA nav obligaata prasiiba, BET daudzi audzeetaaji vienalga to veic un pirms paaroshanas paarbauda savus sunjukus ;)

Bet vienalga atrodaas kaads, kursh to nedara diemzheel, jo LKA to nav nodefineejis kaa obligaatu prasiibu:(( Ceru, ka tuvaakajaa naakotnee tas mainiisies:)
Ronija
Ronija
Moderator
Moderator

Atpakaļ uz augšu Go down

Post  Dream Piektdiena Novembris 07, 2008 10:17 pm

Ronija rakstīja:
Dream rakstīja:

Bet vienalga atrodaas kaads, kursh to nedara diemzheel, jo LKA to nav nodefineejis kaa obligaatu prasiibu:(( Ceru, ka tuvaakajaa naakotnee tas mainiisies:)
cerams, jo shobriid viss balstas uz audzeetaaju sirdsapzinju :(
Dream
Dream
Moderator
Moderator

Atpakaļ uz augšu Go down

Post  Ronija Piektdiena Novembris 07, 2008 10:18 pm

Dream rakstīja:
Ronija rakstīja:
Dream rakstīja:

cerams, jo shobriid viss balstas uz audzeetaaju sirdsapzinju :(

Tas gan:(
Ronija
Ronija
Moderator
Moderator

Atpakaļ uz augšu Go down

Post  Ruby Piektdiena Novembris 07, 2008 10:32 pm

Toch nezinu...... bet esmu sapazinusies iiru forumaa ar vienu Mini Pinsheru audzeeaaju- un vinja mani kuuda taalu iet......tad saprotu ka prasiiba kaut kaada ir. Pagaidaam vets klusee,jo grib ar tiem bumbuljiem tikt galaa vispirms ,bet saprotu ka arii muusu vets vaaraas dusmaas.................nu likuma toch taada nav.................bet mees kaut ko uzraksim................Audzeetaajus pagaidaam veel leiku mieraa - jo diagnoze veel galiigaa mums nav.
Ruby
Ruby
Estimable
Estimable

Atpakaļ uz augšu Go down

Post  Dream Piektdiena Novembris 07, 2008 10:38 pm

Ruby rakstīja:Toch nezinu...... bet esmu sapazinusies iiru forumaa ar vienu Mini Pinsheru audzeeaaju- un vinja mani kuuda taalu iet......tad saprotu ka prasiiba kaut kaada ir. Pagaidaam vets klusee,jo grib ar tiem bumbuljiem tikt galaa vispirms ,bet saprotu ka arii muusu vets vaaraas dusmaas.................nu likuma toch taada nav.................bet mees kaut ko uzraksim................Audzeetaajus pagaidaam veel leiku mieraa - jo diagnoze veel galiigaa mums nav.
hmmm diivaini ... klau, vai juus ar savu audzeetaaju neesat nemaz kontakteejushaas? varbuut tomeer vajag vinjai uzzvaniit, uzrakstiit un pajautaat kas un kaa... varbuut tomeer vinja ir sakariigs cilveeks un paliidzees jums uz kjepaam tikt ar labu padomu ...
Dream
Dream
Moderator
Moderator

Atpakaļ uz augšu Go down

Post  Ronija Piektdiena Novembris 07, 2008 10:39 pm

Ruby rakstīja:Toch nezinu...... bet esmu sapazinusies iiru forumaa ar vienu Mini Pinsheru audzeeaaju- un vinja mani kuuda taalu iet......tad saprotu ka prasiiba kaut kaada ir. Pagaidaam vets klusee,jo grib ar tiem bumbuljiem tikt galaa vispirms ,bet saprotu ka arii muusu vets vaaraas dusmaas.................nu likuma toch taada nav.................bet mees kaut ko uzraksim................Audzeetaajus pagaidaam veel leiku mieraa - jo diagnoze veel galiigaa mums nav.

Tikliidz buus diagnoze (es jau ljoti, nu ljoti ceru, ka aarsts buus tomeer kljuudiijies un pirmo reizi muuzhaa, vinjam to arii noveelu) tad gan tieshaam jaaiet liidz galam. Twisted Evil
Ronija
Ronija
Moderator
Moderator

Atpakaļ uz augšu Go down

Post  Ruby Piektdiena Novembris 07, 2008 10:50 pm

Nee es tak ar audzeetaajiem sazvaniijos-vinja man teica ka ar taadu lietu nav saskaarusies-jautaaju vinjai par vinju Vetu - bet vinji dziivo pataalu - tas nebuus iespeejams,bet visas adreses man ir - arii veta-ja nu kas. Teicu vinjai ka doshu zinju kaa viss izveidosies!!! Tapeec tagad gaidu galiigo sleedzienu - lai varu vinjus kaartiigi njemt pie dziesmas!!! Bet nu pagaidaam mees koncentreejamies uz pozitiivaam emocijaam - neuzvelkamies- lai veiksmiigaaka atveseljoshanaas!!!
Ruby
Ruby
Estimable
Estimable

Atpakaļ uz augšu Go down

Post  Ronija Piektdiena Novembris 07, 2008 10:53 pm

Ruby rakstīja:Nee es tak ar audzeetaajiem sazvaniijos-vinja man teica ka ar taadu lietu nav saskaarusies-jautaaju vinjai par vinju Vetu - bet vinji dziivo pataalu - tas nebuus iespeejams,bet visas adreses man ir - arii veta-ja nu kas. Teicu vinjai ka doshu zinju kaa viss izveidosies!!! Tapeec tagad gaidu galiigo sleedzienu - lai varu vinjus kaartiigi njemt pie dziesmas!!! Bet nu pagaidaam mees koncentreejamies uz pozitiivaam emocijaam - neuzvelkamies- lai veiksmiigaaka atveseljoshanaas!!!

Pareizi dariet:))
Ronija
Ronija
Moderator
Moderator

Atpakaļ uz augšu Go down

Post  Dream Piektdiena Novembris 07, 2008 10:55 pm

Ruby rakstīja:Nee es tak ar audzeetaajiem sazvaniijos-vinja man teica ka ar taadu lietu nav saskaarusies-jautaaju vinjai par vinju Vetu - bet vinji dziivo pataalu - tas nebuus iespeejams,bet visas adreses man ir - arii veta-ja nu kas. Teicu vinjai ka doshu zinju kaa viss izveidosies!!! Tapeec tagad gaidu galiigo sleedzienu - lai varu vinjus kaartiigi njemt pie dziesmas!!! Bet nu pagaidaam mees koncentreejamies uz pozitiivaam emocijaam - neuzvelkamies- lai veiksmiigaaka atveseljoshanaas!!!
aaa nu skaidrs, tad jau gan ... peec izveseljoshanaas njem gan pie dziesmas audzeetaaju un pastasti vinjai kas taa patella taada ir :(
pagaidaam veseljojaties ;)
Dream
Dream
Moderator
Moderator

Atpakaļ uz augšu Go down

Post  Ruby Piektdiena Novembris 07, 2008 11:30 pm

paldiezzzzssss..............mums veel ome atveda no LV to smeeri Eviju..........ceru ka taa arii tiem bumbuljiem paliidzees!!!
Ruby
Ruby
Estimable
Estimable

Atpakaļ uz augšu Go down

Post  Ronija Piektdiena Novembris 07, 2008 11:34 pm

Ruby rakstīja:paldiezzzzssss..............mums veel ome atveda no LV to smeeri Eviju..........ceru ka taa arii tiem bumbuljiem paliidzees!!!

OOOO, jaa Evija rullee:))
Ronija
Ronija
Moderator
Moderator

Atpakaļ uz augšu Go down

Post  Silkite Svētdena Novembris 09, 2008 8:16 pm

Ronija rakstīja:
Ruby rakstīja:paldiezzzzssss..............mums veel ome atveda no LV to smeeri Eviju..........ceru ka taa arii tiem bumbuljiem paliidzees!!!

vai man kaads vareetu pastaastiit, kas taa taada evijas ziede??? :shock:
Silkite
Silkite
Estimable
Estimable

Number of posts : 2914
Dzīvesvieta : France

Atpakaļ uz augšu Go down

Post  Ronija Svētdena Novembris 09, 2008 8:37 pm

Silkite rakstīja:
Ronija rakstīja:

Shai ziedei sastaavaa ir medus , svekji un veel kaut kas, bet tas esot razhotaaju/izgudrotaaju nosleepums:))
Ronija
Ronija
Moderator
Moderator

Atpakaļ uz augšu Go down

Post  Silkite Svētdena Novembris 09, 2008 8:44 pm

Ronija rakstīja:
Silkite rakstīja:
Ronija rakstīja:

Shai ziedei sastaavaa ir medus , svekji un veel kaut kas, bet tas esot razhotaaju/izgudrotaaju nosleepums:))
un ko vina palidz?? :shock:
Silkite
Silkite
Estimable
Estimable

Number of posts : 2914
Dzīvesvieta : France

Atpakaļ uz augšu Go down

Post  Ronija Svētdena Novembris 09, 2008 8:48 pm

Silkite rakstīja:
Ronija rakstīja:
Silkite rakstīja:
Ronija rakstīja:

Nu tas vairaak taads universaalais tautas liidzeklis:)) Kas derot visam:) Gan apdegumiem, gan, kakla iekaisumiem, gan saapeem.
Ronija
Ronija
Moderator
Moderator

Atpakaļ uz augšu Go down

Post  lilucis Svētdena Novembris 09, 2008 9:03 pm

Ronija rakstīja:
Silkite rakstīja:
Ronija rakstīja:
Silkite rakstīja:
Ronija rakstīja:

Nu tas vairaak taads universaalais tautas liidzeklis:)) Kas derot visam:) Gan apdegumiem, gan, kakla iekaisumiem, gan saapeem.
Gan sausām sasprēgājušām lūpām, un visādām citām problēmām, kas saistītas ar ādas sausumu... Nu vispār tiešām daudz kam der tā smēre...Un ne tikai Evija, ir vēl arī citas...un kas pats galvenais, tā nav ķīmija, bet gan dabisks produkts :D
lilucis
lilucis
Estimable
Estimable

Number of posts : 1223
Dzīvesvieta : Rīga

http://lv.uniteddogs.com/dog/ufo

Atpakaļ uz augšu Go down

Post  Ronija Svētdena Novembris 09, 2008 9:13 pm

lilucis rakstīja:
Gan sausām sasprēgājušām lūpām, un visādām citām problēmām, kas saistītas ar ādas sausumu... Nu vispār tiešām daudz kam der tā smēre...Un ne tikai Evija, ir vēl arī citas...un kas pats galvenais, tā nav ķīmija, bet gan dabisks produkts :D

Taa smeere tieshaam ir laba, manaa maajaa arii ir cienjaa pat ljoti.
Ronija
Ronija
Moderator
Moderator

Atpakaļ uz augšu Go down

Post  Sponsored content

Sponsored content

Atpakaļ uz augšu Go down

Lapa 1 no 2 1, 2  Next

Atpakaļ uz augšu

- Similar topics