Sunju skolinja
+20
Sanita
Buciitis
Lily
vinetapa
Ambera
sirsninja
Eljusik
irituska
Michely
Eliina
Sabinella
acz
Mazais
minka200
Silkite
Dream
Ruby
Lindita
Māriņa
Ronija
24 posters
Lapa 5 no 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8
Re: Sunju skolinja
Es uzskatu ka tas ir primaarais - kaarumi, kaa sunim saakt ko maaciit. Ja neder tas tad meklee citus variantus, bet ne jau ka trenere vispaar nodarbiibaas neizmanto sho metodi, nu tas taa IMO!!
Un otkaart tas kaarums jau nav jaadod uzreiz viss, es piemeeram saakumaa izmantoju tikai to desu novicinot gar degunu un laujot nedaudz iekosties, jo ja dosi katreiz kaarumu tad 10-15 minuushu laikaa mazais shunelis jau ir paareedies :( un nekas no stundu garas nodarbiibas neiznaaks!
Un otkaart tas kaarums jau nav jaadod uzreiz viss, es piemeeram saakumaa izmantoju tikai to desu novicinot gar degunu un laujot nedaudz iekosties, jo ja dosi katreiz kaarumu tad 10-15 minuushu laikaa mazais shunelis jau ir paareedies :( un nekas no stundu garas nodarbiibas neiznaaks!
Ruby- Estimable
- Number of posts : 4398
Dzīvesvieta : In the arms of an Angel
Nu Vikijai pirmajaas nodarbiibaas devu kaarumus siikus siikus gabalinjus, tieshi, lai nepaareedaas, bet vinja taadaa kaa riebumaa griez prom galvu, tad ar trenneri arii izsecinaajaam, ka vinja ir jaamiiljo, ja visiem sunjiem par pareizi izpildiitu komandu vinja lika iedot gardumu, tad speciaali man teica, ka Vikinju njemam uz rokaam un samiiljojam :) Izklausiijaas jau gana amizanti, bet tas straadaa. Veelaak ar trenneri runaaju, kaapeec taa - siikaa ignoree gardumus, tad vinja teica, ka ir sunji, kurus nodarbiibaas gardumi neinteresee, vinjam vairaak kaa motiveejoshais faktors ir saimnieka pieskaariens , glaasts, vai panjemshana uz rokaam, ja sunja izmeers to atljauj LOL :D
Ronija- Moderator
- Number of posts : 2644
Dzīvesvieta : Latvija
Es gan Fēbi mājās mācu, bet tikko sākot viņu apmācīt, gardumus vicinot gar degunu es nekādu mācīšanos nesagaidītu,bija tik histēriska lēkāšana, mācijāmies ar mantām. Tagad jau varam arī ar kārumiem!
Elīna- Hero
- Number of posts : 627
Dzīvesvieta : Rīga
Es Sheriju jau no 2 men vecuma apmācu ar gardumiem, sākumā metās virsū gardumam un ja nedevu tad sadusmojās uz mani,koda un nedarīja ko lieku Tagad iztrennēta meitene, kad jāstāv tad pat neelpo un asti nekustina, skatās uz gardumu
a Lily ka ir ar to asti, tai jāluncinas vai ja neluncināsies būs kaut kads mīnusss??
mums trenninos visi civavu saimnieki censas lai vinu civavas luncinatu astes, kad suns stāv brīvajā stāja.
mums trenninos visi civavu saimnieki censas lai vinu civavas luncinatu astes, kad suns stāv brīvajā stāja.
Eliina, vislabaakais izstaadee ir tad ja tojs izstaadaas pats un ,,, asti gaisaa izsleejis un luncina kaaa vien speej :D tad protams ja nav citu ekspertam redzamu defektu .. 100% buus uzvareetaajs ;) Tas pats jau ir arii chivavaam ;) ja tojs "neluncināsies" tad to var uzskatiit kaa temperamenta truukumuEliina rakstīja:a Lily ka ir ar to asti, tai jāluncinas vai ja neluncināsies būs kaut kads mīnusss??
aha, ekspertiem nu shaaaaaaauuuusmiigi patiik kad suns uzluncina vinjiem ar asti un uzsmaida
Eliina rakstīja:a Lily ka ir ar to asti, tai jāluncinas vai ja neluncināsies būs kaut kads mīnusss??
Nu protams kad briivajaa staajaa vajag lai redz sunja temperamentu un chivavam jau jabut tadiem temperamentiigiem un kustiigiem... to, ka sherija asti pat nekustina es biju domajusi ta ka kad es vinju lieku uz galda vinja tak agrāk man uzreiz leca virsū bučojās un kustējās uz visām pusēm bet tagad gandrīzvai neelpo uz galda :D Bet tas tikai mājās... kur suni apkart tur aizmirst kaa jastāv. Kad Sheriju lieku ''brīvajā stājā'' tad arī visu laiku runāju un uzmundrinu lai asti luncinātu
Pamazām sāku meklēt info par suņu skoliņām. Domāju, ka varēšu ar abām meitenēm sākt aprīļa vidū/beigās. Sārai būs jau visas potes un Lotiņai nebūs vairs ģipša. Varbūt kāda zin, kādu skoliņu tuvāk Tukumam, vai Jūrmalā, vai Rīgā šai pus Daugavai? Jo līdz Favorītam diezgan sanāk braukt- cauri visai Rīgai. Varbūt ieteiksies nevis kādu konkrētu skoliņu, bet vienkārši kādu cilvēku, kas varētu ar mums nodarboties individuāli?
Jūrmalā ir kinoloģe Eva Nelsone ( http://favoritinfo.lv/?Par_mums:Dres%26%23363%3Bra ) vinja tiesāja izstādē tojus, takā varētu zināt par tojiem un vinju raksturu :)
Jau zvanīju viņai. Viņa teica, ka var mūs ņemt tikai pavasarī, vasarā, kad paliks siltāks. Jo nodarbības notiek ārā.
vēl kādi varianti? :)
vēl kādi varianti? :)
nu pardaugava ir taa gutak ar tasunu skolam un trenniniem, esmu jau sen sapartusi ka kaut kas jadara lietas labaa
es paintereseesos vel,jo zinu ka ir viena trennere man zinama pardaugava/ imanta, bet rekinies ka idividualie trennini bus dargaki..
man loti apmierina un pati braucu uz Molu treneeties
es paintereseesos vel,jo zinu ka ir viena trennere man zinama pardaugava/ imanta, bet rekinies ka idividualie trennini bus dargaki..
man loti apmierina un pati braucu uz Molu treneeties
Ajame, ja jūs brauksiet pie Evas uz jūrmalu pavasarī tad varbut mes varam kopā pie viņas iet? Kādas cenas viņai?
Kādai sagatavotībai jābūt pirms suņuka vešanas uz skoliņu?
Ja līdzi jāņem siksniņa un pavada, tad pie droši vien pie tā vajadzētu suni pieradināt? Starpcitu vai der siksniņa un pavada, vai jāizmanto izstāžu striķi :)
Ja līdzi jāņem siksniņa un pavada, tad pie droši vien pie tā vajadzētu suni pieradināt? Starpcitu vai der siksniņa un pavada, vai jāizmanto izstāžu striķi :)
inly&bugy- Profesional
- Number of posts : 222
nu jā tev pašai suņuks pie kakla siksniņas un pavadas japieradina, jo skoliņā jau to nemāca. :)
aha uz skoliņu jāiet ar ringa siriķīti. nezinu uz kuru skoliņu jūs iesiet, es eju MOLĀ tur bez ringa siksniņas neļaauj piedalīties, ja ir aizmirsusies mājās, tad jāprasa, lai kāds aizdod uz nodarbību.
aha uz skoliņu jāiet ar ringa siriķīti. nezinu uz kuru skoliņu jūs iesiet, es eju MOLĀ tur bez ringa siksniņas neļaauj piedalīties, ja ir aizmirsusies mājās, tad jāprasa, lai kāds aizdod uz nodarbību.
Tas atkarībā vai Tu vēlies ar sunīti uz izstādēm iet. Tad labāk ir izstāžu siksniņu.
Neplānoju iet uz izstādēm, tad arī obligāti jābūt tam striķim?
Pirms pieradināšanas pie striķa vispirms tomēr jāpieradina pie siksniņas ar pavadu vai ne?
Pirms pieradināšanas pie striķa vispirms tomēr jāpieradina pie siksniņas ar pavadu vai ne?
inly&bugy- Profesional
kucēns vēl pārāk jauns priekš skoliņas, tikmēr jau pieradināsi noteikti pie pavadas un kaklasikniņas kamēr būs laiks iet uz skoliņu.
Pārāk jauns? Kad tad var sākt iet skoliņā?
inly&bugy- Profesional
nu manuprāt, jā 4 mēneši kucēnam kurš neies uz izstādēm un nav jāmāca stāja, taču skoliņa nav nekas tāds ko mājās pats nevar iemācīt, skoliņa vairāk kā liels tusiņs un paklausību, uzticību saimniekam iemāca, bet visu pamatus sēdi,guli, ķepu un iešanu pie pavadas var jau mājās pats samācīt nemaksājot par to naudu trennerim..
Vēl jau ir arī socializācija Eliin, ko mājās nju kaut kā pagrūtāk iemācīt. Arī to svešo cilvēku daudzumu. To ka pastāv arī lielāki zvēri par mazo suņuku. Jo kam gan vajadzīgs maziņš suņuks - galertiņš, kas trīc visu laiku kā apšu lapa, ja sanāk lielākā vairumā ļaužu apgrozīties.
To jau arī gribu iemācīt - paklausību, uzticību...
kaut kur lasīju, ka ar pašdarbību dresūrā jābūt ļoti uzmanīga, jo varot traumēt suni... var jau būt arī ka tas kārtējais bieds, lai nodrošinātu darbu tenneriem :)
Skolas domātas tik tiem, kas uz izstādēm gatavojas?
kaut kur lasīju, ka ar pašdarbību dresūrā jābūt ļoti uzmanīga, jo varot traumēt suni... var jau būt arī ka tas kārtējais bieds, lai nodrošinātu darbu tenneriem :)
Skolas domātas tik tiem, kas uz izstādēm gatavojas?
inly&bugy- Profesional
Nē... Tipīts neiet uz izstādēm, bet ar nepacietību gaida skoliņu, kad varēs iet kad paliks siltāks
Lapa 5 no 8 • 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8