Chihuahua & Russian Toy
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Sludinājumi ss.lv

+9
Eliina
sassaa
irituska
kristucis1
Ruby
Michely
Lindita
Ronija
Leila
13 posters

Lapa 3 no 4 Previous  1, 2, 3, 4  Next

Go down

Sludinājumi ss.lv - Page 3 Empty Re: Sludinājumi ss.lv

Post  Michely Trešdiena Jūnijs 03, 2009 10:50 am

Es personiigi zinu dazhas audzeetavas, kuraas vairaak kaa pusei kuceenu jaunajiem sainiekiem naakas dot pirmajaas glikozi, audzeetaajs pat jau komplektaa ar kuceenu iedod glikozes pudeliiti - TAA NEDRIIKST.

nu bet tad ka sanak, tad tikai tapec ka tas nav smuki dot glikozi - nedosim - lai tie sunji mirst nost?
Tu pati raksti ka zini gadijumus kad nakas dot, bet dot nedriikst????
Nesaprotu nostaju...
Michely
Michely
Profesional
Profesional

Number of posts : 195

Atpakaļ uz augšu Go down

Post  Ronija Trešdiena Jūnijs 03, 2009 10:50 am

Es tev varu pateikt, kaapeec mees taa satrakojamie, pie katras fraazes - sunim jaadod glikoze - jo dazhi audzeetaaaji to meegjina izveidot kaa normu, ko , piemeeram mazaas meiteniites netaa jau padod taalaak naakamajaam, un visas vistinjas kopaa kladzina - glikoze , glikoze, glokoze - kaa taadu mantru. Un nu jau atkaartoshos - ir reizes, kad kuceenu glikoze var nogalinaat. Nevajag nodarboties ar pashdarbiibu - taados gadiijumos steidzami ir jaadodaas pie veta, jo tikai vinjsh shaadaa kriizes briidii noteiks pareizu aarsteeshanu. Mees cilveeki panikaa varam, labu gribeedami, mazajam kuceenam nodariit paari:(
Ronija
Ronija
Moderator
Moderator

Number of posts : 2644
Dzīvesvieta : Latvija

Atpakaļ uz augšu Go down

Post  Ronija Trešdiena Jūnijs 03, 2009 10:52 am

Michely rakstīja:Es personiigi zinu dazhas audzeetavas, kuraas vairaak kaa pusei kuceenu jaunajiem sainiekiem naakas dot pirmajaas glikozi, audzeetaajs pat jau komplektaa ar kuceenu iedod glikozes pudeliiti - TAA NEDRIIKST.

nu bet tad ka sanak, tad tikai tapec ka tas nav smuki dot glikozi - nedosim - lai tie sunji mirst nost?
Tu pati raksti ka zini gadijumus kad nakas dot, bet dot nedriikst????
Nesaprotu nostaju...

Sho es devu kaa uzskataamu piemeeru - kaa "audzeetaajs" paardod jau slimu kuceenu, jo shaadi gadiijumi ir bijushi tik daudz, ka nezinaataajam to ieskaidro kaa normu. Bet taa nav norma! Ko tad, naakamais - reanimaacijas komplektu kuceenam dosim liidzi jaunajiem saimniekiem? Vai skalpeli, ja nu jaaoperee? Prieksh tam ir vetaarsts!
Ronija
Ronija
Moderator
Moderator

Atpakaļ uz augšu Go down

Post  Michely Trešdiena Jūnijs 03, 2009 10:59 am

[quote="Ronija"]Mishely, nevajag jaukt kopaa divas nesaliidzinaamas lietas. Nu neved jaunaas maaminjas maajaas tikko dzimushus beernus, kuri naakamajaa dienaa iekriit komaa, un negruuzh vinjiem pirmo zaaliiti kas pagadaas pie rokas.
Taapeec jau vajag ievaakt info par audzeetaaju, par gadiijumiem ar beediigaam sekaam un izveerteet situaaciju. Protams - arii ruupiigi audzeetiem kuceeniem gadaas veseliibas kjibeles, bet tas nenoziimee, ka taas kjibeles ir saistiitas ar cukura liimeni asiniis.Katram var gadiities. Probleema ir tajaa - ka ir kam gadaas (visiem taa var notikt), bet ir kam "gadaas" ar nepiedodamu regularitaati nopaardot shaadus kuceenus.

Nu bet tak smiekliigi :) tad cik saprotu jusu negativa attieksme par hipoglikemiju ir versta pret audzetajiem un tiem kas sunjus pardod - jaa, fui fui fui vinjiem par to, ka pardod sunjus ar risku atstiept kajas atrak ka citi. Bet pagaidi, tagad novelkam treknu striipu un nonakam taja pusee kur ir jaunais saimnieks kurš sunciti iegadajies, un kuram nu jau ir pilnigi pie kajas no kurienes suniits naacis - tas tagad ir jauns gjimenes loceklis. Ja vins redz ka suns mirst, tad ko vinjam dariit - domaat par to cik slikts audzetajs, jeb tomer meklet veterinaro palidzibu????

Un ja jus rakstat ka jaizpeta pirms ved suni majas viss iespejamais par skirni, par audzetavam u.t.t, tad petot skirni noteikti nonaksiet pie biezhak sastopamajaam veseliibas probleemaam, nu un tad ziniet chihua hipoglikemija ir pirmaja trijnieka kopa ar patella luksaciju un trahejas kolapsu.
Michely
Michely
Profesional
Profesional

Atpakaļ uz augšu Go down

Post  irituska Trešdiena Jūnijs 03, 2009 11:04 am

izlasīju visu diskusiju.
Un atkārtošos laikam tajā, ko teikšu:
Ir viegli lamāt sliktos audzētājus. Tas ir visvieglākais ceļš, lai izskaidrotu dažādas problēmas un ķibeles. Bet - b***! - mazo sunīšu ( un ne tikai) tīkotāji varētu kādreiz mazliet vairāk iespringt un izpētīt informāciju ( kura nav ar uguni jāmeklē!!!) un mazliet painteresēties par konkrētās šķirnes specifiku - veselību, audzināšanu, standartu, audzētājiem utml. Un tad, kad pircējs iet pie kāda audzētāja skatīties kucēnu, viņam būs virkne jautājumu, kurus uzdot. Nevis tikai mūžīgais - a kad sunītis izaugs, cik liels viņš būs? Mani tūlīt lamās, ka pircējam nav jābūt šķirnes ekspertam. Jā, bet tajā pat laikā ir jābūt pietiekami zinošam, lai spētu izvērtēt - kas un kā - un izdarīt pareizo izvēli.

( Un, ja es pati kādreiz saņemšos un nolemšu audzēt suņus - tādiem "slinkajiem" pircējiem nav cerību saņemt suni no manis)
irituska
irituska
Prospect
Prospect

Number of posts : 89
Dzīvesvieta : Ziedoņdārzs

Atpakaļ uz augšu Go down

Post  Ronija Trešdiena Jūnijs 03, 2009 11:05 am

Es veelreiz uzsveru savu nostaaju - saimnieki NEDRIIKST nodarboties ar PASHDARBIIBU - ir jaagriezhaas pie vetaarsta! Kuraa vietaa es esmu uzrakstiijusi kaut ko nesaprotamu???????
Ronija
Ronija
Moderator
Moderator

Atpakaļ uz augšu Go down

Post  Michely Trešdiena Jūnijs 03, 2009 11:28 am

Pilnigi piekritu par mazam neapdomigam meitenitem, varbut ari par lielaakaam un "blondam" (ne ka matu krasa domats) par to ka nodarbojas ar pašdarbību un domaa ka sunim taa tikai labaak, ka lieka glikozite par ljaunu nenaak, tapatas ka doma ka sunim lakot roza nagus ir normali un krasot skipsnas pakausii ir stiliigi.

Protams ar pašdarbibu nodarboties nav ne normali ne parasti arii vajadziigs, bet nu mums tad kad rakstijamies no kaveta ara daktere i pateica ka glikozes meramais janoperk, gan paradija ka ar vinju darboties, gan kada ir norma kurai butu jabut, un kada ir robezha kad jadod un cik jadod. Par laimi nesam ne merijushi limeni ne devushi glikozi, jo nav bijis pazimju ka butu kads vajums. Un ta pat mums daktere teica lai uzraugam ka mazais kartigi paed, jo ari tas uzturot cukura limeni...Bet daktere ne reizi nelika manit ka tas butu mazsvarigi, ka tam nebutu japieversh uzmaniba, un ka tas attiektos tikai uz slimiem dzivniekiem, un ka glikozi majas turet nav vajadziba. Hipoglikemija var piemeklet pilnigi veselu suni - noteicoshie ir apstakļi kas suni ietekme, vai vinsh ir parbijies, vai skumst, vai streso pastiprinati u.c. Un pirmamkartam ir svarigi noverst apstaklus kas, sunja nervinjus bojaa.

un par to tikko piedzemdeto zidaini - tur jau ta lieta ka tam sunim nepaliek slikti uzreiz pec dzimshanas bet gan vinjam viss ir ok 2 meneshus, bet nomainot vidi momenta paliek slikti, un vēl tas ka sunīts neraud un nechiikst ka vinjam nav labi - vins vienkarshi viena bridi atsledzas, ta ka shitas lietas ka reiz manuprat nav salidzinamas.

Nu cerams ka kads no muusu garaas diskusijas izvilks videjo aritmetisko - nelietot bez vajadzibas, bet pieļaut iespējamību, un nenodarboties ar pašdarbību.
Michely
Michely
Profesional
Profesional

Atpakaļ uz augšu Go down

Post  Ronija Trešdiena Jūnijs 03, 2009 11:38 am

Tur jau ir taa lieta, ka vetaarsts ne vienmeer zin no kuras audzeetavas kuceens naacis , kaa barots un kaados apstaakljos dziivojis - taapeec arii nodroshinaas un briidina saimniekus. Tas pats attiecaas arii uz vetu neuzticiibu, ka kuceenu audzeetaajs ir attaarpojis, jo tik daudz ir to , gadiijuma, kad audzeetaajs zveerot pie visiem sveetajaiem, apgalvo, ka attaarposhanu ir veicis, bet jaunajaas maajaas kuceenam uznaak vaajumi un sliktumi, beigaas izraadaas, ka taarpu ir tik daudz, ka eed beernu no iekshas nost - (tie ir reaali gadiijumi, pati 2 shaadus sunjukus paziistu). Taapeec pieprasa, lai jaunie saimniei veelreiz attaarpo kuceenus. Shis ir iemesls kaapeec vetaarsti jaunos saimnieus meegjina briidinaat no visiem iespeejamajiem briinumiem, kas var paraadiities.
Ronija
Ronija
Moderator
Moderator

Atpakaļ uz augšu Go down

Post  kristucis1 Trešdiena Jūnijs 03, 2009 11:50 am

.

Pēdējo reizi labojis kristucis1 Ceturtdiena Jūnijs 04, 2009 6:43 pm; labots 1 reizi
kristucis1
kristucis1
Profesional
Profesional

Number of posts : 411
Dzīvesvieta : Rīga

Atpakaļ uz augšu Go down

Post  Eliina Trešdiena Jūnijs 03, 2009 11:54 am

Zini Ronij man skiet ka tu visu uztever parak asi, Michely vnk padaliijas ar savu rugto pieredzi un varbut tikai velejas lai citi to zin, vareji vnk izteikt savas domas nevis uzreiz klupt virsuu ar kaut kadiem parmetumiem. Manuprat, sis forums ska parvesrties un driiz izmirs jo nepitiigi seit ir kasisanas, zinu pat cilvekus kas seit vairs nereadas si iemesla del, manuprat, tas nav normali, ka kads kaut ko paska savas domas,pieredzi un uzreiz ir KADS kur censas pieradiit peretejo un kaut ko shausmiigi parmest! runajot par glikozes dosanu domaju ka katrs sunisa saimnieks kcultesies ar savu vetarstu, nevis tagad nezinot uz savu galvu sakas dot!
Eliina
Eliina
Estimable
Estimable

Number of posts : 3874

http://shanelamor.jimdo.com/

Atpakaļ uz augšu Go down

Post  Ronija Trešdiena Jūnijs 03, 2009 11:58 am

Nevienaa briidii neesmu klupusi virsuu Mishely. Vien noraadiiju, ka nedriikst popularizeet glikozes doshanu kuceeniem, jo tas var nodariit ne tikai labumu, bet arii ljaunumu. Probleema jau or tajaa, ka nezinaataajs var riikoties uz savu galvu, nekonsulteejoties ar vetaarstu! Nav nekaads kashkjis - ir diskusija.
Ronija
Ronija
Moderator
Moderator

Atpakaļ uz augšu Go down

Post  Michely Trešdiena Jūnijs 03, 2009 12:07 pm

nu redz, bet tad kad zinam i sunja svaru i devu, tad taču paši majas attarpojam...
Michely
Michely
Profesional
Profesional

Atpakaļ uz augšu Go down

Post  Michely Trešdiena Jūnijs 03, 2009 12:14 pm

Piekritu kashkja nav - ir diskusija :)
drosivien ja man pashai nebutu bediga pieredze es ar butu pret jebkadam papildvielam vai paligvielam, jo ari nesmu no tiem cilvekiem kas pati pie mazakam galvassapem dzer tabletes.
bet nu uzskatu ka cilvekiem ir pec iespejas vairak jazin riski saistitie ar mazajiem draugiem un to veselibas varigajam vietam.
Jo pirms tam man i sapnjos neradijas ka kucens var but tik jutigs, jo ir i taksits izaudzinats i sibirijas haskijs, nu un tiem nekadu tamlidzigu problemu nav, nav tik jutigi un emocionali, kas ietekmeetu to fizisko veselibu, tiem galvenais paeest, izskrieties un guleet :)
Nu un tas jau labi ka mums diskusija ar dazhadiem viedokliem, jo tad no malas redz to videjo, jo galu galaa katrai medaljai 2 puses un kokam 2 gali. Un tas ka mes te megjinam pec iespejas vairak argumenteet :)
ta ka viss ok :)
Michely
Michely
Profesional
Profesional

Atpakaļ uz augšu Go down

Post  irituska Trešdiena Jūnijs 03, 2009 12:18 pm

lūk, turpinot par SS publicētajiem brīnumiem : šī gan tāda lieta, kuru esmu gatava apkarot da jebkādiem līdzekļiem:

Labdien. musu sunitei pec aprekjiniem butu jameklejas pec nepilna meneša, tapec mes jau tagad sakam vinjai meklet pienacigu bernu tevu:) meklesies vinja jau otro reizi, bet tiks salaista ar suni tikai pirmo. Šī gada 10 februari vinjai palika gads, ir potes un pase, bet nav neviena kluba. augstuma ir apmeram 33cm, bet svara apmeram 5. 5kg(sunite nav liela vai resna, vienkarši pec arsta teikta''ar smagiem kauliem'')
vinja ir tirasinju meitenite. (maxi toys)
ljoti gaidisim jusu atbildi:) paldies:)
ja velaties varam atsutit veel foto.

http://www.ss.lv/msg/lv/animals/dogs/russkiy-toy-gladkosh/cdnhm.html
irituska
irituska
Prospect
Prospect

Atpakaļ uz augšu Go down

Post  Eliina Trešdiena Jūnijs 03, 2009 12:22 pm

nu labi, labi tad man vnk ta tikai izlausiijas lol! pienemsim! par glikozi neko nezinu, tapec nevaru piedaliites juusu diskusija,bet sekoju citigi lidzi. runajot par ss.lv tur tachu tik pat daudz cik kraapnieku tik ari godiigu cilveku kas pardod savu kucenus. piemeram ja man nebuutu suns atdots noteikti kadreiz pirktu un varbut pat pirksu vel un es nezinatu no ka ir jauzmanas, ja nebuutu salasiijuies jusu pieredzi un ieteikumus. ka tad mes varam pasargat citus cilvekus? ka paliek ar to rakstu?
Eliina
Eliina
Estimable
Estimable

Atpakaļ uz augšu Go down

Post  kristucis1 Trešdiena Jūnijs 03, 2009 12:26 pm

.

Pēdējo reizi labojis kristucis1 Ceturtdiena Jūnijs 04, 2009 6:43 pm; labots 1 reizi
kristucis1
kristucis1
Profesional
Profesional

Number of posts : 411

Atpakaļ uz augšu Go down

Post  Eliina Trešdiena Jūnijs 03, 2009 12:28 pm

mani loti kaitina ta parosanas sadala, bet nu labi es pati varbut ari iespejams parosu savu suniti bez papiriem, taapec nevaru tiem cilvekiem neko permest, bet manam sunim ir c/r tikai nav nokaroti. man loti zel ir skatiities uz teim max toyiem "biskin" paraugusajiem vai ari ar kadu baltu "nelielu" plekiiti. nesen redzeju sludinajumu- pardodu burviigu mini toyu fnatastiska 3 krasu kraasojuma Evil or Very Mad sunukam bija loti daudz blatu plekiisu visur. tad vismaz vini neuzdotu tos par tojterjeriem bet vnk rirgotos taja ss.lv pie bezkirnes suniisiem....
Eliina
Eliina
Estimable
Estimable

Atpakaļ uz augšu Go down

Post  Michely Trešdiena Jūnijs 03, 2009 12:34 pm

Es piekritu par to ka ir arii godiigie - piemeram meitene kas mums pardeva Otto, nav nekada audzetaja, vienkarshi saparoja savu dokumenteto suni ar vel vienu dokumenteto, bet to darija neatbilstoshi klubu noteikumiem, bez fikseshanas, vienkarshi ta patas, tapec ka gribeja lai kucite 1 reiz piedzemdee, un sanaaca Ottins :) tas jau nenozime ka vinja negodiiga vai kaa - vienkarshi cilveks neiedziljinas klubu dzive, noteikumos, nepieskir tam nozimi vai vienkarshi nezinaja ka tas lietas notiek un uz savu galvu izdomaja ka shitaa derees :)
Bez ljaunpratibam ka saka un velmes iedzivoties.

Bet nu info rakstu vajag noteikti un jo plashak jo labaak. Jo mes visi paliekam gudri kad jau esam iegadajushies suni, nevis pirms tam :)
Michely
Michely
Profesional
Profesional

Atpakaļ uz augšu Go down

Post  Michely Trešdiena Jūnijs 03, 2009 12:46 pm

Jā, kaitina ka suni kur skaidri redzams ka tas ir piejauceniits meegjina pardot un parot ka istu, tad var lietas saukt istaja varda, suns kas liidziigs tojam meklee veel kaadu taadu liidziigu tojam :)
bet tur jau ta lieta ka cilveki pashi negrib atziit biezhi vien ka vinju atvasiites tomer nav patiesi sava klana parstavji un ka ir iegrabushies :) pashi sevi megjina mierinat ar "maxi tojs" klasifikacijam :) Patiesiba tadu kas nav ar klubu papiriem drosivien ka ir daudz un sev liidziigos bruutgaanus un bruutes ar nebuutu gruuti atrast, tikai tad taa vajag arii teikt, mekleeju partneri ne tik smalku, bet galvenais ka labu :) nu kaut ka ta :) un tad jau pec skata lai katrs sev piemeklee tiikamaako :)
Michely
Michely
Profesional
Profesional

Atpakaļ uz augšu Go down

Post  irituska Trešdiena Jūnijs 03, 2009 12:48 pm

Nu, manuprāt šāda attieksme nav īpaši slavējama.

Eliina rakstīja:mani loti kaitina ta parosanas sadala, bet nu labi es pati varbut ari iespejams parosu savu suniti bez papiriem, taapec nevaru tiem cilvekiem neko permest, bet manam sunim ir c/r tikai nav nokaroti.

Sunim nav nokārtoti C/R, tātad diez vai tiek ieguldīts laiks un darbs izstādēs, piemērotākā suņa meklēšanā, ar kuru pārot, utt., lai konkrētā šķirne tiktu vai nu attīstīta/uzlabota vai uzturēta labā līmenī. Un kucēni tātad būs bez C/R. Tas, cilvēks, kurš nopirks kucēnu, domās līdzīgi - nu re, man ir tīršķirnes suns, tikai bez CR, tātad tā visa ir lieka ķēpa, varu pārot tāpat. Un rezultātā veidojas diezgan nepatīkama ķēdīte.

Elīn, nekā personīga, Tev ir tiešām smuka sunīte. Tas kopumā par situāciju.
irituska
irituska
Prospect
Prospect

Atpakaļ uz augšu Go down

Post  Eliina Trešdiena Jūnijs 03, 2009 1:03 pm

paldies ;)

kuceniem nebus c/r loti zel. zinu ka protmas sunu ipasnieki ar c/r so lietu neatbalsta, bet nejau c/r ir tas pats glavenais ir cilveki kas velas vnk sev majas miluli sveiku un veselu, bez izstazu godalga, netaisos seviski uzpleniiteis ar kuceniem bus cilveki pazinu loka kas nopikr mazulus.
Eliina
Eliina
Estimable
Estimable

Atpakaļ uz augšu Go down

Post  Eliina Trešdiena Jūnijs 03, 2009 1:13 pm

P.S. ja nezinatu no kuriens man suns nacis, tad nemaz neuzdrosinatos parot! zinu vecakus un zinu ari ka izskatas sunes masa no tiem pasiem vecakiem, kurai ir izstazu atzinumi un jau bijusi masinai kuceni kuri ir vnk burviigi. tappec man kaut ka mieriigak.
Eliina
Eliina
Estimable
Estimable

Atpakaļ uz augšu Go down

Post  Michely Trešdiena Jūnijs 03, 2009 1:18 pm

Eliina rakstīja:paldies ;)

kuceniem nebus c/r loti zel. zinu ka protmas sunu ipasnieki ar c/r so lietu neatbalsta, bet nejau c/r ir tas pats glavenais ir cilveki kas velas vnk sev majas miluli sveiku un veselu, bez izstazu godalga, netaisos seviski uzpleniiteis ar kuceniem bus cilveki pazinu loka kas nopikr mazulus.

nu arī fakts, ka c/r nav visiem dzivibas un naves jautajums ;) it seviski ja jau ir zinami nakamie audzu vecaki un ka sunchus miles tad kapec ne :) Ja netiek nevienam smeereets pa 1000 ls un nestasta ka ir nezin kadi c/r, bet pasaka kā ir, tad kādas problēmas...ka saka gjimene jau no ta sliktaka nepaliek.

Kad savu abesinijas kakji pirku, man ari prasija jus gribat lai noforme ciltsrakstus, es prasiju kada starpiba, tad audzetaja prasija vai es kakji domajot vest pa izstadem, nu bet protams tadu domu i neapsveru, nu tad i priekskam, ja ta patas jau izrunajam ka runci kastreshu, jo smaka shiem iipashi jiftiiga :) Kakis man patīk tieshi tadēļ kā viņš izskatās un uzvedas ne jau tapec vai viņa, papīri plaukta ir vai nē, ta patas es zinu ka viņš ir īsts, redzēju visu viņa ģimeni arī māsu no cita metiena, man nav vajadzīgs papīra formā apliecinājums ko bāzt degunā "ekspertiem", man ir vajadzigs abesinijas runcis un tads vins ir :)
Michely
Michely
Profesional
Profesional

Atpakaļ uz augšu Go down

Post  lilucis Trešdiena Jūnijs 03, 2009 1:30 pm

Michely tu uzsvēri uz to, ka mēs esam pret glikozi, jo mums nav sliktās pieredzes...tā nav...par sevi varu pateikt, ka man ir gan slikta pieredze(kas gan nav saistīta ar Čiepu vai Ufo)...un tieši tāpēc es esmu nikna uz tiem negodīgajiem audzētājiem, kas visu laiku pārdod slimus kucēnus un jaunajiem saimniekiem iedod līdz glikozi un pasaka, ka tas ir normāli... Ja man nebūtu bijusi tā pieredze un manā priekšā nebūtu mocīijies mazs mīļš kunkulītis, tad varbūt es pat neiedomātos uz šo lietu skatīties tik kritiski.
lilucis
lilucis
Estimable
Estimable

Number of posts : 1223

http://lv.uniteddogs.com/dog/ufo

Atpakaļ uz augšu Go down

Post  Sabinella Trešdiena Jūnijs 03, 2009 2:20 pm

uhh. skatos jums te baigā diskusija par glikozi.. mums arī vieni paziņas(latvieši) ieteica, ka noteikti jālieto glikoze :D bet nu manējai tāda vajadzība nebija. Pat prasijām speciāli vetam (vācijā) šis biš nesaprata kādā sakārā to vispār vajag.. Man liekas, ka vienkārši cilvēkiem dažreiz patīk radīt problēmas tur, kur tās nav.. Ja sunīšam vis ir ok, labi apstākļi mājās, pietiekošs vecums, tad problēmām nevajadzētu būt. Savu mazo 3 mēn kucēnu ņēmu pat uz tusiņiem līdzi un nekāda stresa nebija, ļoti mierīgi gulēja. Kaut kā dīvaini, ka dažiem tāds nenormāls satraukums, ka visur glikozi jāstaipa līdz
Sabinella
Sabinella
Profesional
Profesional

Number of posts : 408

Atpakaļ uz augšu Go down

Post  Sponsored content

Sponsored content

Atpakaļ uz augšu Go down

Lapa 3 no 4 Previous  1, 2, 3, 4  Next