Zobu tīrīšana
+9
sirsninja
Ronija
Līzīte
Māriņa
Ruby
ajame
Eliina
Silkite
Buciitis
13 posters
Lapa 1 no 3
Lapa 1 no 3 • 1, 2, 3
Zobu tīrīšana
Nopirkām Tipītim zobu birstīti un zobupastu, suņiem domāto (ar vistas garšu ). Mans jautājums, kā lai pareizi jātīra? Un vispār cik ilgi mainās zobiņi un kad ir jāsāk domāt par ārā raušanu?
Re: Zobu tīrīšana
varbuut pirmàs dienas pastu uzsmére uz pirksts(ja nav gari nagi :) )lai aprod un tad kjeries pie zobuburstes . tik neiegràbies kà més:iegàdàjàmies (sen) zobupastu kas smarzho kà koshljàjamà gumija,manéjam tà drausmiigi riebjas,bet vista ir topà.biezhi netiiram jo lietojam mutes mazgàshanas liidzekli,kaut kur vél jàbuut tam postam par to tiiriishanu. kad izkrita pirmais zobs,vairs neatceros pédéjais izkrita 9 mén. vecumà. neaizmirsti péc tiiriishanas siiko uzslavét un iedot kàdu kàrumu par paveikto.
Silkite- Estimable
- Number of posts : 2914
Dzīvesvieta : France
zobi sak maniities no apmeram4menesu veuma un zobiem jabuut nomainiitiem lidz 10-11men. tas katram induviduaali,bet jo atrak,jo labak mazaka iesmeja ka zobi izaug skiibi un viens uz otra.
savai zobus nevaru iztiirit tapec dodu biezi viss kaut ko grauzt,bet ta ka Tipiitis vel ir kucens noteikti var pieradinat, tikai ka jau Silkiite teica ir jaiepaziistina ar zobupastu un bristi,negriiks suni nobiedeet,bet ari tas katram induviduali,cits var tapat nedoties un tad japietur.
es savu pirmajam reiz loti dobiedeju domaju nu tik tiirisu nu tik bus (liela kluuda no manas puses) tagad kad saooz to zobupastu (ar vistas garsu) muk prom, vaidzetu varbut pameginat nopirkt mentola,jo koslenes vinai patiik
savai zobus nevaru iztiirit tapec dodu biezi viss kaut ko grauzt,bet ta ka Tipiitis vel ir kucens noteikti var pieradinat, tikai ka jau Silkiite teica ir jaiepaziistina ar zobupastu un bristi,negriiks suni nobiedeet,bet ari tas katram induviduali,cits var tapat nedoties un tad japietur.
es savu pirmajam reiz loti dobiedeju domaju nu tik tiirisu nu tik bus (liela kluuda no manas puses) tagad kad saooz to zobupastu (ar vistas garsu) muk prom, vaidzetu varbut pameginat nopirkt mentola,jo koslenes vinai patiik
Vakar izvilko no paziņas to zobu birsti un Tīpītis ar lielu interesi klāt, kas man tā par graužamu lietu rokās. Parādīju, apošņāja un sāka grauzt zobu birstes sariņus Tīrīšanas laikā jāpaver suņa mute vaļā?!
Mums jau ir zobiņu kārbiņa ar kādiem septiņiem, cik saprotu jāizkrīt viena mazajam ilknītim, diviem mazajiem priekšzobiem augšā un trīs apakšā! Par cik viņi kustas, tad iespējams, ka Tipītis paliks drīz vēl nabagāks par pāris zobiņiem :D
Mums jau ir zobiņu kārbiņa ar kādiem septiņiem, cik saprotu jāizkrīt viena mazajam ilknītim, diviem mazajiem priekšzobiem augšā un trīs apakšā! Par cik viņi kustas, tad iespējams, ka Tipītis paliks drīz vēl nabagāks par pāris zobiņiem :D
Kakjiem zobus tiiriiju ar ausu kocinjiem. Lotei arii laikam taapat tiiriishu. Jo visas taas birstes taadas lielas, bet ar kocinju var eertaak visur piekljuut klaat :)
kucenam ir 28 zobi, iespejam ka pedejie neizkriit(retos gadijumos) bet parsvara nomainas visi zobi un pieaugusam sunim ir 42zobini ir ari iznemumi,ja mute par maz vietas pedejie zobi neizaug,jo vini ir loti,loti mazini.
ooo,par ausu kocinjiem laba ideja,bet tà vate netinàs arà??ceru,ka saprati ko domàju :).
Buciit,pa pirkstu galiem pavelc nedaudz uz augshu luupas un tad tiiri. mums arii ir zobu kastiite,bet tàda patuksha jo ne visus atradu.dazhi laikam aizceljoja putekljusuucéjà.
Buciit,pa pirkstu galiem pavelc nedaudz uz augshu luupas un tad tiiri. mums arii ir zobu kastiite,bet tàda patuksha jo ne visus atradu.dazhi laikam aizceljoja putekljusuucéjà.
Silkite- Estimable
Nee, vate netinaas. Zobu pasta to vati samitrina un vinja paliek taada stingraaka. Nu kaut kaa taa. Biju arii nopirkusi uz pirksta baazhamo suku, bet atgriezos tomeer pie ausu tiiraamajiem. Tie man labaak patika :) Pameegjini ar tiem. Un plus veel arii tas, ka katru reizi njem jaunus- higieeniskaak, taa teikt :)
Ajame,paldies!!!!Izmégjinàshu shonedél un zinjoshu kà mums ar to gàja :)
Silkite- Estimable
Mums vienmeer ir bijusi mentola zobupasta un nekaada vaina - abaam meiteneem nav nekaadu pretenziju :) Un zobubirstes es peerku beebiishu zem gadinja, vinja ir super mazinja un izskataas taada kaa rotaljlieta, man pat liekas ka Pepiitei patiktu ja iedotu vinjai to birsti grauzt :) (ja vajag es varu ielikt bildiiti kaadas vinjas izskataas).
Esmu redzeejusi ka ir zobu tiiraamaas salvetes, neesmu gan meegjinaajusi, taas labi nodereetu celjojumaa :)
Esmu redzeejusi ka ir zobu tiiraamaas salvetes, neesmu gan meegjinaajusi, taas labi nodereetu celjojumaa :)
Ruby- Estimable
- Number of posts : 4398
Dzīvesvieta : In the arms of an Angel
ja nav gruuti un ir laiks ieliec to birstiiti,bet domaju ka pie mums tadu nav mes sodien nopirkam tadus grauzamos zobu tiirisanais(kvadratini balti ar algu eskstraktu) jacer ka paliidzes,jo priekszobi mums palika dzelteni,bet aizmuguree ar kaulu paliidzibu dabujam baltus
mees pec zobu daktera apmeklesanas un zobakmens nonemsanas,tagad lietojam Oral Denta Rinse ik pec paris dienam,tas ir tads skidrums ,tas nonem aplikumu, novers zobakmens viedosanos, nomac nepatikamo smaku un ir kaa profilakse smaganu slimibam. pagaidam mani viss apmierina iztiekam bez zobu pastas. kad priko so lidzekli ieteica vel zobu vasku kas jaklas uz zobiem pec si lidzekla,bet man pieruuka naudas tapec bus jaiegriezas velak vel pec vaska
Kā to līdzekli jālieto? Vai jālej suņukam mutē? un cik tāds maksāja, kur pirkāt?
Māriņa- Estimable
- Number of posts : 1672
Dzīvesvieta : Salaspils, Rīga
Cik mēnešos jāsāk sunītim tīrīt zobiņus? Manējai tūlīt paliks 3 mēneši, itkā viss ir skaidrs par to, kā to darīt, bet kad sākt mēs nezinam.
Līzīte- Newbie
- Number of posts : 8
Dzīvesvieta : Jelgava
Jo aatraak, jo labaak, jo svariigi ir mazuliiti veel mazinju pieradinaat, veelaak buus gruutaak.
Ronija- Moderator
- Number of posts : 2644
Dzīvesvieta : Latvija
es uzleju uz vates tempona un tad kartigi katru zobu patiru. uz pudelites raksiits ka jalej mutee,bet efektigak manuprat ir mans variants maksaja 4ls diez gan paliela pudele pietiks ilgam laikam, priku Ģertrūdes klinika :)Māriņa rakstīja:Kā to līdzekli jālieto? Vai jālej suņukam mutē? un cik tāds maksāja, kur pirkāt?
Es savai mēģinu zobus iztirit ar to zobu birstiiti,ko mauc uz pirksta,bet manuprāt jāpamēģina mums cita zobu pasta,jo šī ne pēc kā negaršo!
sirsninja- Profesional
- Number of posts : 281
Savai mazulītei es tīru ar Pro care zobu pastu ar pipermētru viņa to pieņēmusi kā oblligātu pasākumu kuru viņa pacieš
Toties otrs suns- Papillons neparko ,... pa gabalu beg no uzpikstenisa un pastas
Toties otrs suns- Papillons neparko ,... pa gabalu beg no uzpikstenisa un pastas
Blondiiniite- Rookie
- Number of posts : 40
Dzīvesvieta : Rīga
es tiru ar -
to lielo pudeli pirku veterinara klinaka ap 4ls, loti labi nonem vel to dzleteno aplikumu, kad nav izveidojies zobakmen. pasu zobakmeni ja nav saumiigi ciets nokasu ar nagu vai nedelu pie baribas palietoju to pulveriti,ta ir super manta. vel var nopikrt zobu vasku ko pec skirduma lietosanas uzklat uz katra zoba,bet vel neesmu iegadajuies nemacesu teikt kads efekts, pazinas lietos ir apmierinati, vaks maksaja kaut kadus 15ls... pagiadma iztiekma tikai ar oral dental un par rezultatu nesudzos agrak visu laiku veidojas zobakmens tagad tikai ja netiru regulari uzmetas dzeltena kartina.
zobinus ar vates tamponinu un to oral dental rinse mes tiram sadi
inly&bugy - domaju ka jums vel zobakmes nav izveidojies,zobini vel mainisies
to lielo pudeli pirku veterinara klinaka ap 4ls, loti labi nonem vel to dzleteno aplikumu, kad nav izveidojies zobakmen. pasu zobakmeni ja nav saumiigi ciets nokasu ar nagu vai nedelu pie baribas palietoju to pulveriti,ta ir super manta. vel var nopikrt zobu vasku ko pec skirduma lietosanas uzklat uz katra zoba,bet vel neesmu iegadajuies nemacesu teikt kads efekts, pazinas lietos ir apmierinati, vaks maksaja kaut kadus 15ls... pagiadma iztiekma tikai ar oral dental un par rezultatu nesudzos agrak visu laiku veidojas zobakmens tagad tikai ja netiru regulari uzmetas dzeltena kartina.
zobinus ar vates tamponinu un to oral dental rinse mes tiram sadi
inly&bugy - domaju ka jums vel zobakmes nav izveidojies,zobini vel mainisies
Pēdējo reizi labojis Eliina Otrdiena Janvāris 18, 2011 12:25 am; labots 1 reizi
Uz šitādu pasākumu gan nezinu, kā lai viņu pierunā...
inly&bugy- Profesional
- Number of posts : 222
Dzīvesvieta : Rīga
to var iemaacit tiesi ta ka Ruby rakstija -
lai jums veicas! jo atrak iemacisies, bus vieglaak velak
Ruby rakstīja:Meegjini vinju radinaat raadiit zobinjus :) panjem daudz kaarumus un visu laiku virini mutiiti un skaties, paslavee!! Pirmaas reizes tik kaadas 1-2 sekundes ieskaties un uzreiz paslave, peec tam jau var ar vien ilgaak un ilgaak, tik neaizmirsti saslaveet, Bugis veel mazinsh iemaaciisies aatri :)
lai jums veicas! jo atrak iemacisies, bus vieglaak velak
Pēdējo reizi labojis Eliina Trešdiena Maijs 05, 2010 10:10 pm; labots 1 reizi
Eliin,skatos ka lieto plaque off,shito mantu man izslavinàja izstàde,bet ticiibu neievérsa...bet interese nav pazudusi vinjsh tieshàm paliidz???un tà dozete kas nàk klàt ir drausmiigi liela prieksh siikajiem sunjiem stàsti kà ir!!!!
Silkite- Estimable
nelietoju regulari, lietoju tad kad vajadziba. pulveritis tiesam SUPER labs,bet domju ka tur nevar but nekas veseligs ja nonem zobakmeni.
tapec lietoju piemerma nedelu vai divas pirms izstades zobi momenta balti spiidigi cenos iztikt ar to skidro lidzekli.
Cik zinu ari Dream lieto saviem suniem un ari atziist par labu esam .
man skiet ka Ronija ari Vikijai lietoja vai gribeja pirkt nezinu vai lieto vai ne sobrid.
tapec lietoju piemerma nedelu vai divas pirms izstades zobi momenta balti spiidigi cenos iztikt ar to skidro lidzekli.
Cik zinu ari Dream lieto saviem suniem un ari atziist par labu esam .
man skiet ka Ronija ari Vikijai lietoja vai gribeja pirkt nezinu vai lieto vai ne sobrid.
paldies Eliin
Silkite- Estimable
A kur to pulverīti var iegādāties?
Māriņa- Estimable
- Number of posts : 1672
Dzīvesvieta : Salaspils, Rīga
Lapa 1 no 3 • 1, 2, 3
Lapa 1 no 3