zobu raušana
+29
refinnej
Žozefīna
inly&bugy
ajame
Ambera
irituska
Buciitis
Lily
Leila
Michely
Sabinella
kristucis1
sassaa
zverjok
Eliina
acz
Mazais
wiive
_Agnese_
Sanita
Ruby
Lindita
Admin
Elīna
Silkite
Māriņa
Ronija
chupinja
Dream
33 posters
Lapa 13 no 18
Lapa 13 no 18 • 1 ... 8 ... 12, 13, 14 ... 18
Re: zobu raušana
Nu es nekaa daudz nezinu par sho konkreeto gadiijumu, bet vienmeer esmu uzskatiijusi ka peec zobu raushanas izraksta antibiotikas un pretsaapju liidzekljus, arii cilveekam taksh, ja rauti vairaaki zobi, vai tad nee?
Pepijai bija jaadzer antibiotikas un pretsaapju pilieni pirmaas dienas..........tad tas uzskataams par kaut ko sliktu??
Pepijai bija jaadzer antibiotikas un pretsaapju pilieni pirmaas dienas..........tad tas uzskataams par kaut ko sliktu??
Ruby- Estimable
- Number of posts : 4398
Dzīvesvieta : In the arms of an Angel
Nu vispaar jau antibiotikas nez vai vajag, tas ja ir pamats domaat, ka noteikti radiisies iekaisums, bet ja viss ir kvalitatiivi nostraadaats - nekaadam iekaisumam nav jaabuut peec buutiibas. Neatceros arii, ka man zobaarsts peec zoba raushanas buutu antibiotikas licis dzert, ne arii kaadas citas zaales.
Ronija- Moderator
- Number of posts : 2644
Dzīvesvieta : Latvija
Hmm kad vediishu Lurdesu tad izjautaashu Vetu kaapeec vajag dzert antibiotikas!?!?
Vienmeer interesants arii licies fakts, ka peec zobinju operaacijas Pepijai bija pretsaapju pilieni - Metcam, bet peec sterelizaacijas nebija.
Viiram Latvijaa pagaashgad izraava divus zobus uzreiz un bija jaadzer antibiotikas, tas zobuaartsts ir tieshaam labs par to man shaubu nav, bet kaapeec tad citiem jaadzer un citiem nee!?!?
Vienmeer interesants arii licies fakts, ka peec zobinju operaacijas Pepijai bija pretsaapju pilieni - Metcam, bet peec sterelizaacijas nebija.
Viiram Latvijaa pagaashgad izraava divus zobus uzreiz un bija jaadzer antibiotikas, tas zobuaartsts ir tieshaam labs par to man shaubu nav, bet kaapeec tad citiem jaadzer un citiem nee!?!?
Ruby- Estimable
Ronija rakstīja:Vinjai gadiijumaa nav vienkaarshi nolausti ilknji?? Un saknes atstaatas iekshaa??
NU NE TAKŠ.!
Tad jau pēc manām domām nebūtu bijsi arī viņas kliedziens un dakters jau arī man pēctam teica, ka ļoti garas saknes viņai tāpēc bija grūti izraut, jo + vēl pirms raušanas viņš teica, ka jaunais ilknītis ir kkā iespiedis veco un tāpēc būs grūtāk izraut...
nolauztas noteikti nau, jo Odrijai tur bija caurums - pati savām acīm redzēju un ja būtu nolauzts tad nebūtu tik ļoti tecējušas asinis...
viss ok viņai jau viss sadzijis vnk teica, lai aizbraucam uz aptieku un nopērkam dezinfekcijai un lai ātrāk sadzīst :)
sassaa- Hero
- Number of posts : 673
Dzīvesvieta : Jūrmala
Cik es zinu, antibiotikas ir jaadzer, ja izrauj vairaak par vienu zobu, smagos gadiijumos, kad ir liikas saknes, vai saveerpushaas (cilveekiem !!!) Bet arii ne vienmeer liek antibiotikas dzert. Vai arii, ja ir aizdomas, ka ir palicis saknes gabals zhoklii. Ja sakne nav pilniibaa iznjemta - tad sekas var buut gana beediigas, pati esmu redzeejusi kaa cilveeeks pa sienaam raapo - paziimes (shis attiecaas arii uz sunjiem) : reeta neveraaas ciet, ja vilcinaas ar ieshanu pie aarsta, var saakties zhoklja kaula iekaisums, un tad jau ir smags gadiijums ar draudoshaam nopietnaam sekaam. Veel ja sakne ir palikusi iekshaa - meedz buut paaugstinaata temperatuura, kaa jau pie iekaisumu procesiem meedz buut.
Ronija- Moderator
Un Ronij ne jau vienmēr kad dakteris pasaka ka jāpasmēre ar zālītēm tas nozīmē, ka viņš slikti darbu darījis....
viņš vismaz rūpējas par suni, lai neieiet tāda INFEKCIJA kuras dēļ sāk strutot sākot ar tām vietiņām līdz pusžoklim...
dakteris labu gribēdams pateica, ka vajag pasmērēt lai ātrāk aizvelkas, nesāp tik ilgi un lai suņukam neieiet infekcija - jo jūs jau zinat kādi ir suņi - bāž mutē visu pēc kārtas un kā jau jūs zinat VISUR ir baktērijas...
Tavā vietā Ronij nebūtu tik pārliecināta par to, ka dakteri pasakot par smērīti cenšas glābbt savu pakaļu... ;)
viņš vismaz rūpējas par suni, lai neieiet tāda INFEKCIJA kuras dēļ sāk strutot sākot ar tām vietiņām līdz pusžoklim...
dakteris labu gribēdams pateica, ka vajag pasmērēt lai ātrāk aizvelkas, nesāp tik ilgi un lai suņukam neieiet infekcija - jo jūs jau zinat kādi ir suņi - bāž mutē visu pēc kārtas un kā jau jūs zinat VISUR ir baktērijas...
Tavā vietā Ronij nebūtu tik pārliecināta par to, ka dakteri pasakot par smērīti cenšas glābbt savu pakaļu... ;)
sassaa- Hero
Sassaa - palasi uzmaniigaak - es to rakstiiju saistiibaa ar antibiotikaam!!!!!!!!!!!!
Ronija- Moderator
bet tu teici arī par to, ka zobs nolauzts pie saknes!!!!!!!!!
sassaa- Hero
Sassaa - izlasi tak veelreiz - ja zoba reeta neveraas ciet !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ilgi, tad ir palikusi sakne iekshaa.
Ronija- Moderator
sassaa rakstīja:- jo jūs jau zinat kādi ir suņi - bāž mutē visu pēc kārtas un kā jau jūs zinat VISUR ir baktērijas...
Suņam mute starpcitu daudz tīrāka kā cilvēkam, tieši par baktērijām runājot :)
Michely- Profesional
- Number of posts : 195
nu jā, bet suns bāž mutē visu kas pagadās kvai ārā atrod kociņu un uz tā arī ir baktērijas...
pēctam kad izņem kociņu no mutes baktērijas iziet, bet tajā brīdī var trāpīties kāds sliktāks bacilis un sākt strutot
pēctam kad izņem kociņu no mutes baktērijas iziet, bet tajā brīdī var trāpīties kāds sliktāks bacilis un sākt strutot
sassaa- Hero
maneejai ar sak zobi krist araa.. pagaidaam tik kadi divi.. pareejos vismaz neesmu ieverojusi.. kaa man zinaat vai zobinji izkritiis pashi vai tieshaam obligati jaiet pie veta un ar narkozi jarauj araa? :suspect:
Sabinella- Profesional
- Number of posts : 408
Dzīvesvieta : Rīga
Zobus vajag raut ja aug jau jaunie (divaas rindaas) un ja vecie nekustaas ;) kameer ir vieta jaunajiem zobiņiem nerauj vel bet ja nu galīgi nekustās un nav vietas jaunajiem zobiņiem tad jāsāk domāt par raušanu.
mēs rīt ejam visus ilknīšus raut ārā.. šausmīgi negribās..suni žēl, bet kas jādara, tas jādara :x
Sabinella- Profesional
jā mums tas pats bija :x
mums jau tikai 2 ilkņus vajadzēja raut, bet arī man bija žēl suņuku :(
mums jau tikai 2 ilkņus vajadzēja raut, bet arī man bija žēl suņuku :(
sassaa- Hero
Sabinella rakstīja:mēs rīt ejam visus ilknīšus raut ārā.. šausmīgi negribās..suni žēl, bet kas jādara, tas jādara :x
Bez narkozes? Vai ar?
Ja ar narkoziiti tad neuztraucies, vinja sho paarbaudiijumu godam izturees, mazie ir siikstaaki nekaa mees domaajam :)
Lai veicas :)
Ruby- Estimable
Mums ar zobu raušanu sanāca tā: visi zobeļi nomainījās labi, apakšējie piena ilknīši izbira, kad jaunie zobiņi bija izauguši līdz pusei.Augšējie, protams, iestrēga. Bet tā kā plāns bija suni sterlilizēt, nolēmu, ka zobiņus rausim pie viena - tās pašas narkozes laikā. Sterilizēšana dažādu iemeslu dēļ pajuka, un zobi palika mutē. Un tad gada vecumā vetārsta apmeklējuma laikā (par pavisam citu lietu) dakterīte vienu zobiņu - čik! - ar standziņām ārā. Suns pat nepamanīja. Esot bijis vaļīgs, Tas otrs gan esot stingri, to vajadzēšot ar narkozi raut.Nu ja ar narkozi, tad ar narkozi... Šodien rakājos suņam pa muti - i nav tā liekā zoba vairs.Pats izbiris.Pusotra gada vecumā. Esošie zobi nav šķībi, jo kaut kā mistiski tos piena zobus spieda uz iekšpusi, paši augot pareizajā vietā.Tā lūk mums sanāca.
irituska- Prospect
- Number of posts : 89
Dzīvesvieta : Ziedoņdārzs
es laikam tomēr zobiņus aizgāju izraut bišku par vēlu, jo tagad viens jaunais ilknītis nedaudz stāv uz priekšu, kur to iebīdija vecais piena ilknītis..
Sabinella- Profesional
vai ku zell,bet zobinus vel var pamaseet,to ilkniti konkreti lai vins uz ieksu pareizaja vieta iestajas,bet pirms to dariit varbut pakoncultejies ar kadu specu :), vai te pat foruma kads gudraks var pateikt kas darams un cik biezi, bet ja jus nedomajat iet uz izstadem nakotne,tad tas nav vajadziigs
nu itkā jau domājam.. un ko man vajadzētu darīt lai zobi saietu īsatjā vietā? suņiem vai tad arī ir breketes :)
Sabinella- Profesional
es šodien vispār tāda smeiklīga :D
Sabinella- Profesional
jā, es sapratu par to pamasēt, bet es nez, baidos kkur ne tur iemasēt :D
Sabinella- Profesional