Uzbruka liels suns!!!
+11
Māriņa
Mazais
Lindita
Lily
Eliina
b_fly
Ruby
Silkite
Ronija
lilucis
sirsninja
15 posters
Lapa 2 no 3
Lapa 2 no 3 • 1, 2, 3
Re: Uzbruka liels suns!!!
Lai sunīte veseļojas un ātri aizmurst tās šausmas!
Esmu secinājusi, ka klaiņojošie suņi ir mazāk bīstami(protams ir izņēmumi), nekā saimnieku! Parasti viņi iet savās darīšanās pat nepievēršot uzmanību, kas notiek blakus un neievēro tādu sīkaļu. Pirms pāris mēnešiem man ar bij piedzīvojums, par laimi tikai man, ne Česteram, gājām ārā no kāpņutekpas un tur priekšā 2 lieli suņi bez saimniekiem, Česters protams viņus ieraudzīja pirmais un skrēja pretī, par laimi viens tikai saostijās un otrs vispār aizgāja prom. Lieki piebilst, ka es bijudrausmīgi pārbijusies!
Esmu secinājusi, ka klaiņojošie suņi ir mazāk bīstami(protams ir izņēmumi), nekā saimnieku! Parasti viņi iet savās darīšanās pat nepievēršot uzmanību, kas notiek blakus un neievēro tādu sīkaļu. Pirms pāris mēnešiem man ar bij piedzīvojums, par laimi tikai man, ne Česteram, gājām ārā no kāpņutekpas un tur priekšā 2 lieli suņi bez saimniekiem, Česters protams viņus ieraudzīja pirmais un skrēja pretī, par laimi viens tikai saostijās un otrs vispār aizgāja prom. Lieki piebilst, ka es bijudrausmīgi pārbijusies!
Elīna- Hero
- Number of posts : 627
Dzīvesvieta : Rīga
Māriņa rakstīja:Njaaa mums ar te visaadi sunji staigaa, tapeec es nekad nelaizhu sunjukus vienus, bez pavadas. Tikai kad aizbraucu pie Laurinjas, kur droshi.....
Man pat vienreiz viena krievu tautiibas sieviete par Viviiti teica lai aizvaacu savu pretiigo zhurku, citaadi palaidiis savu lielo telju, lai nokozh un lai neeju tur kur vinjai jaaiet....
Mans tētis (kad vēl bija) teica - atšaut tādus, jo tiesības ir visiem vienādas staigāt pa šo zemīti un parkiem!
Elīna rakstīja:Lai sunīte veseļojas un ātri aizmurst tās šausmas!
Mans jau ar' pie suņu kluba apkārtnē saostījās ar vienu tādu skraidošu jauku spanielveidīgo, bet man bail ka tāds nepotēts var pārnēsāt kādu lipīgu slimību. Gribās pasargāt suņuku, jo ir nelāga pieredze ar ļaunu slimību nemanītu dabūšanu. Pirms vairākiem gadiem manam bērnam ar lielām grūtībām atklāja Tuberkulozi (jau ārstētu un pamestu monstru, tāds gadoties reizi 10 gados, pēc plaušu bildēm mācīja jaunos ārstus), nomocījāmies gadu un trīs mēnešus, nevienam nenovēlu tādu morālu pārdzīvojumu. Tādēļ zinu, ka šādas briesmīgas slimības klejo apkārt ar nemanāmiem pārnēsātājiem, jo neviens no radiem vai paziņām ar šo slimību vēl joprojām nav saslimis (man teica, ka tas kurš pielaida tāāādu stadiju, neārstēts var novilkt vēl divus gadus, tātad nu jau divus gadus viņš nevienam vairs nevar pielaist šo slimību...). Un paldies dievam. Domāju ka arī suņu blandoņas dažādas darņķības sevī nēsā apkārt, tādēļ īpaši tuvu nelaižu klejotājiem.
Mazais rakstīja:
Mans jau ar' pie suņu kluba apkārtnē saostījās ar vienu tādu skraidošu jauku spanielveidīgo, bet man bail ka tāds nepotēts var pārnēsāt kādu lipīgu slimību. Gribās pasargāt suņuku, jo ir nelāga pieredze ar ļaunu slimību nemanītu dabūšanu. Pirms vairākiem gadiem manam bērnam ar lielām grūtībām atklāja Tuberkulozi (jau ārstētu un pamestu monstru, tāds gadoties reizi 10 gados, pēc plaušu bildēm mācīja jaunos ārstus), nomocījāmies gadu un trīs mēnešus, nevienam nenovēlu tādu morālu pārdzīvojumu. Tādēļ zinu, ka šādas briesmīgas slimības klejo apkārt ar nemanāmiem pārnēsātājiem, jo neviens no radiem vai paziņām ar šo slimību vēl joprojām nav saslimis (man teica, ka tas kurš pielaida tāāādu stadiju, neārstēts var novilkt vēl divus gadus, tātad nu jau divus gadus viņš nevienam vairs nevar pielaist šo slimību...). Un paldies dievam. Domāju ka arī suņu blandoņas dažādas darņķības sevī nēsā apkārt, tādēļ īpaši tuvu nelaižu klejotājiem.
Par slimībām piekrītu, bet šoreiz to mazāk bīstami biju domājusi tieši agresivitātes ziņā! Es arī cenšos nelaist pie svešiem suņiem!
Elīna- Hero
Vai tad nav tā, ja mans suņuks ir potēts, tad ir pasargāts no slimībām, ja nu gadījumā satiek nepotētu?
Lindita rakstīja:Vai tad nav tā, ja mans suņuks ir potēts, tad ir pasargāts no slimībām, ja nu gadījumā satiek nepotētu?
Es ar tikko par to pashu veeleejos jautaat! Nee nu ir jau protams visaadas taas slimiibas - bet taas biistamaakaas tak buutu jau sapoteetas,ne???
Ruby- Estimable
- Number of posts : 4398
Dzīvesvieta : In the arms of an Angel
Lindita rakstīja:Vai tad nav tā, ja mans suņuks ir potēts, tad ir pasargāts no slimībām, ja nu gadījumā satiek nepotētu?
Man bērns arī bija potēts, bet ārsti teica, ja nebūtu poti saņēmusi jau pie dzimšanas, tad slimība būtu tādā stadijā nevis pa pusotru gadu, bet pa pusotru mēnesi un tad reziltāts 99% ka būtu letāls, jo normālai ģimenei nedadomātos tādu kaiti meklēt (tā arī notika, tādēļ neatklāja ātrāk). Domāju ka zvēriem ir tāpat, jo pote tikai daļēji pasargā - iemāca atšķirt un cīnīties ar konkrēto slimību, bet slimība var būt jau ārstēta un pamesta novārtā un tad jau tā ir imūna pret parastajām zālēm un pārvēršas par monsru. Negribu biedēt, bet malači ka potējam suņukus, tā var diezgan labi pasargāt. Bet dievs sargā tos, kas arī paši sevi sargā!
Ruby rakstīja:Lindita rakstīja:Vai tad nav tā, ja mans suņuks ir potēts, tad ir pasargāts no slimībām, ja nu gadījumā satiek nepotētu?
Es ar tikko par to pashu veeleejos jautaat! Nee nu ir jau protams visaadas taas slimiibas - bet taas biistamaakaas tak buutu jau sapoteetas,ne???
Nu, it kā jau ir pasargāts, bet ir jau arī citas slimibas pret kurām nav potes, blusas, ausu ērcītes, spalvgrauži u.t.t.nav vērts lieki riskēt1
Elīna- Hero
Elīna rakstīja:Ruby rakstīja:Lindita rakstīja:Vai tad nav tā, ja mans suņuks ir potēts, tad ir pasargāts no slimībām, ja nu gadījumā satiek nepotētu?
Nu, it kā jau ir pasargāts, bet ir jau arī citas slimibas pret kurām nav potes, blusas, ausu ērcītes, spalvgrauži u.t.t.nav vērts lieki riskēt1
Domāju, ja būs novājināta imūnsistēma, tad saķers slimību tāpat, tiekoties vai netiekoties ar citiem suņiem. Mums sētā ir tantes ar suņukiem, es neprasu, vai ir potēti, bet laižu spēlēties, jo zinu, ka Snifs ir potēts!
Lindita rakstīja:
Domāju, ja būs novājināta imūnsistēma, tad saķers slimību tāpat, tiekoties vai netiekoties ar citiem suņiem. Mums sētā ir tantes ar suņukiem, es neprasu, vai ir potēti, bet laižu spēlēties, jo zinu, ka Snifs ir potēts!
Nu, es jau arī neprasu, lai pošu pasi parāda! Bet klaiņojošiem suņiem tomēr ir lielāka iespējamība būt slimiem, un tiem man nepatīk Česteru laist tuvumā!
Elīna- Hero
Elīna rakstīja:Lindita rakstīja:
Nu, es jau arī neprasu, lai pošu pasi parāda! Bet klaiņojošiem suņiem tomēr ir lielāka iespējamība būt slimiem, un tiem man nepatīk Česteru laist tuvumā!
Nu klaiņojošiem jau neviens neiet tuvumā :D
Lindita rakstīja:Elīna rakstīja:Lindita rakstīja:
Nu klaiņojošiem jau neviens neiet tuvumā :D
Viņi paši nāk
Elīna rakstīja:Lindita rakstīja:
Es tieši par to pašu!
Esmu dzirdeejusi arii ka var gadiities ka sunjukiem potes neiedarbojaas - neizveidojaas taas antivielas un viss. Bet var taisiit testu - asinstitru - mees taadu tasiiijaam prieksh trakumseergas - 30 dienas peec potes - tad uzraadaas vai nee. Bet bija daargs prieks - taads tests - bet tas vajadziigs arii EU pasei mums. Ir arii peedeejaa laikaa dzirdeeti gadiijumi ka sunjus padaudz atkal vakcinee - taapee ieviesiishot taadus testus lai noteiktu vai vajag vai nee vakcineet atkaartoti!!!
Ruby- Estimable
Ruby rakstīja:Esmu dzirdeejusi arii ka var gadiities ka sunjukiem potes neiedarbojaas - neizveidojaas taas antivielas un viss. Bet var taisiit testu - asinstitru - mees taadu tasiiijaam prieksh trakumseergas - 30 dienas peec potes - tad uzraadaas vai nee. Bet bija daargs prieks - taads tests - bet tas vajadziigs arii EU pasei mums. Ir arii peedeejaa laikaa dzirdeeti gadiijumi ka sunjus padaudz atkal vakcinee - taapee ieviesiishot taadus testus lai noteiktu vai vajag vai nee vakcineet atkaartoti!!!
Jā, arī lasīju viena suņu speciālista darbu, kur viņš pārsvarā stāsta, ka sunim pietiek ar divām potēm, kamēr kucēns un bez pārējām var iztikt, protams ja jau LV trakumsērga vēl ir vajadzīga, tad jātaisa, bet kopumā viņš stāsta, ka tās potes ir vetu naudas pelnīšana un, ja jau suņi izdzīvojuši agrāk arī bez potēm, tad labāk nevajag mākslīgi kaitināt māti dabu
Pēdējo reizi labojis Sabinella Otrdiena Marts 03, 2009 7:10 pm; labots 1 reizi
Sabinella- Profesional
- Number of posts : 408
Sabinella rakstīja:
Jā, arī lasīju viena suņu speciālista darbu, kur viņš pārsvarā stāsta, ka sunim pietiek ar divām potēm, kamēr kucēns un bez pārējām var iztikt, protams jau jau LV trakumsērga vēl ir vajadzīga, tad jātaisa, bet kopumā viņš stāsta, ka tās potes ir vetu naudas pelnīšana un, ja jau suņi izdzīvojuši agrāk arī bez potēm, tad labāk nevajag mākslīgi kaitināt māti dabu
Jaa viela paardomaam........nu bet joki mazi - tas ir nopietns leemums. Es piemeeram nevaru galiigi taa ateikties jo tad par sunju apdroshinaashanu var aizmirst - bet vetapakalpojumi nav no tiem leetajiem - taapeec buus vien jaavakcinee. Bet es ceru ka driizumaa kaut kas tiks dariits shiis lietas labaa. Pret trakumseergu mums gan nav obligaata pote ( nedziivoju LV ) bet naakas vakcineet jo vajadziiga lai celjotu. Vienas mociibas!!!
Ruby- Estimable
Wiss kaartiibaa,paldies par atbalstu! Jau ir nedaudz zhirgtaaka,pat sawu bumbunju,apkaart jau neesaa,nekaadus ieksheejus sawainojumus dakteris neatklaaja,waram beidzot mees ar Bonitu uzelpot!lilucis rakstīja:sirsninja Ko dakteris teica, kā sunīte jūtās?
sirsninja- Profesional
- Number of posts : 281
sirsninja rakstīja:Wiss kaartiibaa,paldies par atbalstu! Jau ir nedaudz zhirgtaaka,pat sawu bumbunju,apkaart jau neesaa,nekaadus ieksheejus sawainojumus dakteris neatklaaja,waram beidzot mees ar Bonitu uzelpot!lilucis rakstīja:sirsninja Ko dakteris teica, kā sunīte jūtās?
Ai cik labi!!! Man prieks par jums :D
Ruby- Estimable
Super:)) Bonita dzimusi laimes kreklinjaa:))
Ronija- Moderator
- Number of posts : 2644
Dzīvesvieta : Latvija
Prieks ka viss labi beidzies un mazulis jau juutas labi!!!sirsninja rakstīja:Wiss kaartiibaa,paldies par atbalstu! Jau ir nedaudz zhirgtaaka,pat sawu bumbunju,apkaart jau neesaa,nekaadus ieksheejus sawainojumus dakteris neatklaaja,waram beidzot mees ar Bonitu uzelpot!lilucis rakstīja:sirsninja Ko dakteris teica, kā sunīte jūtās?
Ronija rakstīja:Super:)) Bonita dzimusi laimes kreklinjaa:))
labi, ka jums vis labi beidzās.. Starpcitu, lielie suņi nav vienīgie no kā jāuzmanās, lai mazajiem nenodara pāri, esmu dzirdējusi, ka pat stārķi un citi lielie putni mūsu mazos draugus var aiznest sev līdzi. Tā kā vairāk vajag uzpasēt. :)
Sabinella- Profesional
Es arī esmu dzirdējusi to stāstu par stārķi!!! Šausmas!Sabinella rakstīja:Ronija rakstīja:Super:)) Bonita dzimusi laimes kreklinjaa:))
labi, ka jums vis labi beidzās.. Starpcitu, lielie suņi nav vienīgie no kā jāuzmanās, lai mazajiem nenodara pāri, esmu dzirdējusi, ka pat stārķi un citi lielie putni mūsu mazos draugus var aiznest sev līdzi. Tā kā vairāk vajag uzpasēt. :)
Lindita rakstīja:Es arī esmu dzirdējusi to stāstu par stārķi!!! Šausmas!Sabinella rakstīja:Ronija rakstīja:Super:)) Bonita dzimusi laimes kreklinjaa:))
es tagad pat īsti nevaru saprast, kā darīt - laist, lai suns skrien, vai tomēr skatīties debesīs vai gadījumā kāds putns nelido :roll: :)
Sabinella- Profesional
Sabinella rakstīja:Ronija rakstīja:Super:)) Bonita dzimusi laimes kreklinjaa:))
A manos laukos ir ne tikai stārķi, bet arī 7 lieli vanagi, kas regulāri čiepj vistas... :sad:
Ārprāts, par to es nebiju aizdomājusies :aa:
Lapa 2 no 3 • 1, 2, 3
Similar topics
» Mazais Ufo nu jau liels!
» Kucēns pārak liels?
» Suns brīvsolī!
» Tojterjers un cits suns...
» Suns un lidmashiina
» Kucēns pārak liels?
» Suns brīvsolī!
» Tojterjers un cits suns...
» Suns un lidmashiina