Suņu audzētāji
+13
zverjok
b_fly
lilucis
Māriņa
Eliina
Lily
Silkite
Ronija
Lindita
Ruby
Mazais
Dream
Sanita
17 posters
Lapa 3 no 6
Lapa 3 no 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Re: Suņu audzētāji
Kaadaa zinjaa liidziigos, Mazais?
Ronija- Moderator
- Number of posts : 2644
Dzīvesvieta : Latvija
Droši vien domaats bija peec kraasas un sunjuka kjermenja uzbuuves
Māriņa- Estimable
- Number of posts : 1672
Dzīvesvieta : Salaspils, Rīga
Māriņa rakstīja:Droši vien domaats bija peec kraasas un sunjuka kjermenja uzbuuves
Es domāju pēc ķermeņa uzbūves.
Es Tojus jau tagad iedalu divās grupās: 1) tievie ar garajām kājām,
2) līdzīgāki Čivavām - druknāki un jūtami īsākām kājām.
Šķiet mans Elfiņš vairāk līdzinās tajiem otrajiem. Es ar kāru aci skatos suņu skolā uz Cēzariņu, kas ir tāds slaids un ļoti garām kājām kā stirniņa. Smukulis. Bet mans ir mīlulis. Slaidie ir kodīgāki, naidīgāki, arī to novēroju skoliņā (šodien atkal viens tāds sakoda saimnieces mammu. Otrie ir komunikablāki un draudzīgāki. :jump2:
Mazais rakstīja:zverjok rakstīja:Mums arī neko nerādīja.
Bet var taču jebkurus suņukus Jums paradīt, un pateikt ka tie esot vecāki :)
Iznāk ka Rudīte krusto Tojus uz labu laimi. :;p:
Klubā apjautājos lai vismaz vizuāli apraksta man suņuka vecākus (nosaucu vārdus kas rakstīti ciltsrakstos).
Kivī Favotrīts esot bēšīgs, neliels, ļoti skaists, slaids, ar garām kājām, pasen ievests no Pēterburgas.
Mamma knopa esot lielāka par Kivī, augumā diezgan masīva un krāsas melna ar brūniem lāsumiem.
Man kaut kā likās, ka pāro līdzīgos, lai dabūtu zināma paskata bērnus, bet te sanāk kā "Krievu ruletē" - kas sanāks, to tirgosim... :roll:
Bet kapēc gan lai nevarētu sapārot tādus? Varbūt tavs Elfiņš kādreiz dos arī bēšīgas krāsas bērnus :)
Mazais rakstīja:Māriņa rakstīja:Droši vien domaats bija peec kraasas un sunjuka kjermenja uzbuuves
Šķiet mans Elfiņš vairāk līdzinās tajiem otrajiem. Es ar kāru aci skatos suņu skolā uz Cēzariņu, kas ir tāds slaids un ļoti garām kājām kā stirniņa. Smukulis. Bet mans ir mīlulis. Slaidie ir kodīgāki, naidīgāki, arī to novēroju skoliņā (šodien atkal viens tāds sakoda saimnieces mammu. Otrie ir komunikablāki un draudzīgāki. :jump2:
Man gan nešķiet ka raksturs ir atkarīgs no tā vai viņš ir slaids ar garām kājām vai nē. :D:D
Skataas jau sunja eksterjera + un - . Ja mammai ir kaadi -, tad teevu piemeklee, lai tie - nebuutu.
Kas attiecaas uz kaaju garumu, man Vikija , kad bija Elfinja vecumaa vispaar peec taksha izskatiijaas:)) Kaajeles vinjiem izstiepjaas peedeejaas:) Vismaz muusu dzimtaa taa ir:)
Kas attiecaas uz kaaju garumu, man Vikija , kad bija Elfinja vecumaa vispaar peec taksha izskatiijaas:)) Kaajeles vinjiem izstiepjaas peedeejaas:) Vismaz muusu dzimtaa taa ir:)
Ronija- Moderator
'Mazais rakstīja:Māriņa rakstīja:Droši vien domaats bija peec kraasas un sunjuka kjermenja uzbuuves
Un vispār tādi kucēni sanāk kad pāro lielu mammu ar mazu tēvu un grib lai būtu mazi kucēni bet sanāk piemēram mammas ķermenis (garš) un tēva kājas (mazas, īsas) tādi ir nekvalitatīvi kucēni un tapēc vislabāk ir parot apmēram vienāda auguma suņus. tas ir vislabākais variants.
Esmu redzeejusi daudz tādus suņus, un par vienreiz laikam sludinājumā arī bija rakstīts ka ''šie suņi nav izstādēm jo ir pāroti...blaa....blaa''
Lily rakstīja:Mazais rakstīja:Māriņa rakstīja:Droši vien domaats bija peec kraasas un sunjuka kjermenja uzbuuves
Man gan nešķiet ka raksturs ir atkarīgs no tā vai viņš ir slaids ar garām kājām vai nē. :D:D
Tie ir mani novērojumi pie sastaptajiem Tojiem. Treneres vispār brīnās kur es tādu mīlīgu kucēnu esmu dabūjusi, jo visi Toji parasti rūc uz svešiem vai pat kož. Nesaku, ka kādi labāki vai sliktāki, bet man šķiet, ir īpašības kas ļoti atšķiras pat vienas sugas robežās. Tie otrie paties vairāk līdzinās Čivavām. Var būt kādreizšīs sugas radītas no vieniem senčiem vai kas tamlīdzīgs.
Hmmmmm, cik es zinu, tojam ar chivavu gan nav nekas kopiigs:)
Ronija- Moderator
Mazais rakstīja:Lily rakstīja:Mazais rakstīja:Māriņa rakstīja:Droši vien domaats bija peec kraasas un sunjuka kjermenja uzbuuves
Tie ir mani novērojumi pie sastaptajiem Tojiem. Treneres vispār brīnās kur es tādu mīlīgu kucēnu esmu dabūjusi, jo visi Toji parasti rūc uz svešiem vai pat kož. Nesaku, ka kādi labāki vai sliktāki, bet man šķiet, ir īpašības kas ļoti atšķiras pat vienas sugas robežās. Tie otrie paties vairāk līdzinās Čivavām. Var būt kādreizšīs sugas radītas no vieniem senčiem vai kas tamlīdzīgs.
Nu jaa itkaa esot taadi kas šausmiigi rejot un nelaiž klaat nevienus svešu un kož u.t.t. bet par tiem kas liidziigi chi- es favoriita ziemassvētku izstādē redzēju vienu mazu toju (1,3 kg) kas biji pilniigi gaa chi un viņam galviņa bija kaa chihuahua un kad mēs prasijaam kas tā par sķirni saimniece atbildeeja ka tojs un mēs tā pabriinijaamies tad bija paskaidroja ka tojam tam purniņam takaa jaaveido 90 grādus :D:D:D un kad es pateicu ka man arii ir tojs viņa paskatijās un manu Lily un sāka smieties.
pirmo reizi dzirdeeju ka toja purniņam ar galvu javeido 90 grādi. :D
Lily rakstīja:'Mazais rakstīja:Māriņa rakstīja:Droši vien domaats bija peec kraasas un sunjuka kjermenja uzbuuves
Un vispār tādi kucēni sanāk kad pāro lielu mammu ar mazu tēvu un grib lai būtu mazi kucēni bet sanāk piemēram mammas ķermenis (garš) un tēva kājas (mazas, īsas) tādi ir nekvalitatīvi kucēni un tapēc vislabāk ir parot apmēram vienāda auguma suņus. tas ir vislabākais variants.
Esmu redzeejusi daudz tādus suņus, un par vienreiz laikam sludinājumā arī bija rakstīts ka ''šie suņi nav izstādēm jo ir pāroti...blaa....blaa''
Es jau tieši par to runāju, bet klubā tie visi skaitās kvalitatīvi. Es domāju ka vajadzētu tomēr stingrāk uz to visu skatīties. Jau pirms pārošanas vajadzētu speciālistu atļauju, lai ievērtē un aprēķina iznākumu. Tad arī vēlāk nebūs jābrāķē. Ne tā?
Maizais - probleema ir tajaa, ka nekad nevar zinaat , kas galaa sanaaks:) Cilveekiem jau arii abi vecaaki var buut iisti skaistulji, bet beerns piedzimst taads, ka zeme atveries:)) Vai otraadaak:)) Taada ir taa muusu maate daba:)
Ronija- Moderator
Ronija rakstīja:Maizais - probleema ir tajaa, ka nekad nevar zinaat , kas galaa sanaaks:) Cilveekiem jau arii abi vecaaki var buut iisti skaistulji, bet beerns piedzimst taads, ka zeme atveries:)) Vai otraadaak:)) Taada ir taa muusu maate daba:)
Nepiekriitu :) :D:D:D
Ronija rakstīja:Maizais - probleema ir tajaa, ka nekad nevar zinaat , kas galaa sanaaks:) Cilveekiem jau arii abi vecaaki var buut iisti skaistulji, bet beerns piedzimst taads, ka zeme atveries:)) Vai otraadaak:)) Taada ir taa muusu maate daba:)
Cilvēki ir Dvorterjeri, jo paši izvēlas savas otrās pusītes un tad rodas neprognozējami brīnumi. Bet ja pārotu ķīnieti ar ķīnieti, melno at tīru meno, nevis mulatu vai indiāni, tad arī būtu kā suņu selekcijā - skaidrs rezultāts.
Mazais rakstīja:Ronija rakstīja:Maizais - probleema ir tajaa, ka nekad nevar zinaat , kas galaa sanaaks:) Cilveekiem jau arii abi vecaaki var buut iisti skaistulji, bet beerns piedzimst taads, ka zeme atveries:)) Vai otraadaak:)) Taada ir taa muusu maate daba:)
Cilvēki ir Dvorterjeri, jo paši izvēlas savas otrās pusītes un tad rodas neprognozējami brīnumi. Bet ja pārotu ķīnieti ar ķīnieti, melno at tīru meno, nevis mulatu vai indiāni, tad arī būtu kā suņu selekcijā - skaidrs rezultāts.
Aha. :)
Nu labi labi....man Dzollija ir chihuahua bet tomeer mammiite vinjai ir beeshiigagludspalvaina, teetis balts ar rudiem plankumiem - bet beernelji bija balts, balts ar beeshu, mana diivainiite un garspalvains mazulis bruuni raibs!!! Visi katrs citaadi. Un peec shii metiena veel zinu divus shiem pashiem vecaakiem un tur visi kuceeni gaishi, jeb bruungani un parasti kaads garspalvains, kaa arii peedeejaa metienaa viena meiteniite bija pilniigi melna ar baltaam kjepinjaam. Taa luuk. Bet Dzollijas zilpeleeko geenu atradu vecvecaakos.
Māriņa- Estimable
- Number of posts : 1672
Dzīvesvieta : Salaspils, Rīga
Māriņa rakstīja:Nu labi labi....man Dzollija ir chihuahua bet tomeer mammiite vinjai ir beeshiigagludspalvaina, teetis balts ar rudiem plankumiem - bet beernelji bija balts, balts ar beeshu, mana diivainiite un garspalvains mazulis bruuni raibs!!! Visi katrs citaadi. Un peec shii metiena veel zinu divus shiem pashiem vecaakiem un tur visi kuceeni gaishi, jeb bruungani un parasti kaads garspalvains, kaa arii peedeejaa metienaa viena meiteniite bija pilniigi melna ar baltaam kjepinjaam. Taa luuk. Bet Dzollijas zilpeleeko geenu atradu vecvecaakos.
Tad es galīgi nesaprotu, kādēļ brāķē trīskrāsainus Tojus, ja pārojot netiek ievērotas krāsa vecākiem. Tas ir tikai normāli, ja pārojot brūnmelnu ar bēžo vai balto var piedzimt trīskrāsains kucēns. Un ar ko ta' tāds būtu "sliktāks"? Es saprotu, ja eksterjerā uzbūve neatbilst, bet krāsojums taču nav kā Bīgliem, ka jābūt skaisti simetriskam un pareizajās vietās.
No beesha un melna paarojuma plekji nerodaas, ir vai nu melni, vai beeshi, vai citas kraasas, kas nu senchos veel ir bijushas. Mums cilveekiem tak ar no blonda un tumsha vecaaka, nedzimst beerni kuriem mati plekjaini:)
Ronija- Moderator
Ronija rakstīja:No beesha un melna paarojuma plekji nerodaas, ir vai nu melni, vai beeshi, vai citas kraasas, kas nu senchos veel ir bijushas. Mums cilveekiem tak ar no blonda un tumsha vecaaka, nedzimst beerni kuriem mati plekjaini:)
Cilvēki lieto tonālos krēmus un vēl sazin ko. Esu šo to dīvainu redzējusi.
Bet suņi tomēr arī ar plankumiem uz ādas dzimst un mutē ģļotāda arī raiba. Laikam tomēr mazliet no tiem atšķiramies. :lol:
Ronija rakstīja:No beesha un melna paarojuma plekji nerodaas, ir vai nu melni, vai beeshi, vai citas kraasas, kas nu senchos veel ir bijushas. Mums cilveekiem tak ar no blonda un tumsha vecaaka, nedzimst beerni kuriem mati plekjaini:)
:D :D :D butu loti interesanti ja cilveki dzimtu ar plekainiem matiem :lol2:
Mazais rakstīja:Māriņa rakstīja:Nu labi labi....man Dzollija ir chihuahua bet tomeer mammiite vinjai ir beeshiigagludspalvaina, teetis balts ar rudiem plankumiem - bet beernelji bija balts, balts ar beeshu, mana diivainiite un garspalvains mazulis bruuni raibs!!! Visi katrs citaadi. Un peec shii metiena veel zinu divus shiem pashiem vecaakiem un tur visi kuceeni gaishi, jeb bruungani un parasti kaads garspalvains, kaa arii peedeejaa metienaa viena meiteniite bija pilniigi melna ar baltaam kjepinjaam. Taa luuk. Bet Dzollijas zilpeleeko geenu atradu vecvecaakos.
Tad es galīgi nesaprotu, kādēļ brāķē trīskrāsainus Tojus, ja pārojot netiek ievērotas krāsa vecākiem. Tas ir tikai normāli, ja pārojot brūnmelnu ar bēžo vai balto var piedzimt trīskrāsains kucēns. Un ar ko ta' tāds būtu "sliktāks"? Es saprotu, ja eksterjerā uzbūve neatbilst, bet krāsojums taču nav kā Bīgliem, ka jābūt skaisti simetriskam un pareizajās vietās.
man sķiet ka trīskrāsaini toji nemaz nedzimst. :D ja tu domaa balts,bruuns un melns tad tos izbrāķē jo balts tojam vispār nedriikst buut (nu, tagad uz pirkstiem griikst).
"Krievu tojterjera izstāžu tipa suņiem populārākās apmatojuma krāsa ir melns ar brūnu, sarkana(visos krasas toņos) un sabuļa krāsa gan īsspalvainajiem, gan garspalvainajiem suņiem. Ļoti liels retums, īpaši garspalvaino suņu starpā, ir krāsojums- brūns ar gaišākām atzīmēm un zils ar gaišākām atzīmēm. Šķirnes standarts pieļauj baltas krāsas atzīmes uz krūtīm un kāju pirkstiem, kā arī dzīvnieks drīkst būt pilnīgi vienkrāsains- melns, zils vai brūns, taču ne ruds.(..) " izkopets no dinozoo.lv
Es gan neticeetu viam , kas rakstiits dinoozoo:)
Es gan neticeetu viam , kas rakstiits dinoozoo:)
Katrai shkjirnei ir savi standari, ljoti reti arii labradori piedzimst ar baltiem plekjiem, ko neviens iisti nevar izskaidrot - tas ir un paliek braakjis arii vinjiem.
Ronija- Moderator
mums ir neliels baltumins uz aizmugurejas kajinas pie nadziniem. ja piemeram mes piedalitos izstade tas butu minus, ja?
Eliina rakstīja:mums ir neliels baltumins uz aizmugurejas kajinas pie nadziniem. ja piemeram mes piedalitos izstade tas butu minus, ja?
man liekas ka nē jo uz pirkstiem drīkst būt.
Lapa 3 no 6 • 1, 2, 3, 4, 5, 6
Lapa 3 no 6